Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПАКЛЕНИ ПЛАН КУРТИЈА! Шиптарски есктремисти отимаће кола и хапсити Србе који не пристану на њихове услове?

28.10.2022. 08:08
Пише:
Србија Данас
Aljbin Kurti
Аљбин Курти / Извор: Профимедиа

Премијер лажне државе 'Косово' Аљбин Курти најозбиљније се припрема да одмах после 1. новембра изазове крваве сукобе са Србима на северу покрајине

Како се сазнаје, наше безбедносне службе дошле су до информација које указују на то да су Курти и његови екстремисти већ израдили детаљни план 'принудне пререгистрације' аутомобила са српским КМ таблицама!?! Према овом плану, преносе наши одлично обавештени извори, Србима који одбијају пререгистрацију биће скидане таблице са возила, а одмах затим биће им понуђено да потпишу 'молбу за пререгистрацију', којом ће, заправо, признавати лажну државу. Онима који одбију ту 'молбу' биће одузимани аутомобили, а они који пруже и најмањи отпор биће хапшени.

"ОБАВЕЗУЈЕМ СЕ СВОЈОМ ЧАШЋУ..." Ову заклетву дали су премијерка и министри - поменули и Косово

"ОБАВЕЗУЈЕМ СЕ СВОЈОМ ЧАШЋУ..." Ову заклетву дали су премијерка и министри - поменули и Косово

НОВИ ШАМАР КУРТИЈУ ОД НАЈВАЖНИЈЕГ САВЕЗНИКА: Расту притисци из Америке на ЛАЖНУ државу - "Одложите одлуку о табилицама"

НОВИ ШАМАР КУРТИЈУ ОД НАЈВАЖНИЈЕГ САВЕЗНИКА: Расту притисци из Америке на ЛАЖНУ државу - "Одложите одлуку о табилицама"

АМЕРИКА ОКРЕЋЕ ЛЕЂА КУРТИЈУ?! Хил о одлуци премијера лажне државе: Разочаран сам и забринут!

АМЕРИКА ОКРЕЋЕ ЛЕЂА КУРТИЈУ?! Хил о одлуци премијера лажне државе: Разочаран сам и забринут!

Ноторне лажи

Наши одлично обавештено извори тврде да Курти, бар засад, не планира да услиши захтеве америчких и европских званичника за одлагање рока за пререгистрацију за још десет месеци.

- Курти и његови сарадници већ су издали директиве. План је да одмах по истеку рока за пререгистрацију, у четвртак, 1. новембра, упадну на север покрајине и спроведу 'присилну пререгистрацију'. Стратегија је следећа: полиција ће на улици заустављати свако возило које нема 'РКС' таблице. Истог момента скидаће КМ регистрације, а Србима ће се на лицу места понудити да попуне 'молбу за пререгистрацију', којом се, заправо, признаје лажна држава. Онима који то одбију одузимаће аутомобиле, а онога ко пружи макар и најмањи отпор хапсиће на лицу места! - преносе извори медија.

Хоће да "Косово" на силу угурају у Савет Европе!

Председник Вучић упозорио је да ће свака одлука Приштине која је потврда независности 'Косова' увек имати подршку Квинте и да очекује да следеће недеље отпочне процедура за пријем 'Косова' у чланство Савета Европе.

- Ићи ће ирски предлог, па писмо Скупштини, па свима другима... То траје више месеци, може чак и до годину дана, али је јасно какав ће исход бити. Ово је само додатни притисак на Србију да се каже да међународно право њих не интересује, да су скуп најмоћнијих земаља на свету који може све, супротно међународном праву - рекао је Вучић.

Према речима наших саговорника, Курти рачуна на то да Срби неће дозволити да им неко тек тако отима возило, па је издао стриктно наређење да се и најмањи отпор казни хапшењем и притвором.

- Сваки покушај отпора третираће се као напад на службено лице - објашњава један од наших саговорника.

Председник Александар Вучић, који се јуче састао са представницима Срба са КиМ и председавао седници Савета за националну безбедност, на другој страни каже да држава неће дозволити било какво насиље над Србима у покрајини.

- Добили смо демарш представника земаља Квинте и ЕУ у којем се у тачки 2 каже да треба да разумемо да је косовска акција легитимна и у складу са споразумом. Али то није истина! Они обмањују јавност, реч је о ноторним лажима јер Приштина нема право на то, ни по једном споразуму. Суштина је да приштински режим угрожава стабилност, мир и опстанак Срба на КиМ... - рекао је Вучић и нагласио да ће наша држава учинити све да заштити свој народ.

- Саслушали смо захтеве легитимних представника српског народа са КиМ. Приштинске власти имаће миран демократски отпор српског народа уколико крену да одузимају КМ таблице. Србија никада више и нигде неће дозволити прогон и убијање свог народа! - наглашава Вучић.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Србија Данас/Милана Павковић

Србија неће у НАТО, нема санкција Русији

Шеф државе је поручио и да Србија неће ући у НАТО, нити ће увести санкције Русији.

- Какве глупости слушам на националним фреквенцијама. Неки лудаци кажу - Вучић већ донео одлуку, од 1. јануара санкције Русији и да нема више авиона за Русију - неки други лудак каже да нам је све скупље, и струја, него у Немачкој... Све саме лажи, најстрашније лажи! Неће Србија у НАТО, нити ће уводити санкције Русији - казао је Вучић.

Према његовим речима, план приштинских власти, поред скидања таблица и отимања возила на северу Космета, јесте и да возила са српским таблицама пуштају преко административних прелаза, па да им онда забране да се врате у покрајину.

- Они мисле да тада нема проблема на територији Косова, па ће то бити лагана одлука и да им свет неће замерити. Не знам шта ће им свет замерити, али свакако ће наићи на демократски отпор становништва, а Србија неће дозволити понављање марта 2004. године. Нема предаје! Таблице КМ остају, баш као што смо рекли пре више месеци - категоричан је Вучић.

Чврсте гаранције

Лидер Српске листе Горан Ракић потврђује да су Срби са Косова и Метохије добили чврсте гаранције да ће држава бити уз њих.

- Председнику Вучићу смо пренели да ћемо, уколико КБС, полиција или било ко други крене да отима имовину Срба са КиМ, искористити сва средства и демократским мирним путем пружити отпор. Не знамо у шта ће се све ово претворити. Приштина води кампању за пререгистрацију возила, у њу је уложила неколико милиона евра, али су Срби одбили да учествују у томе... Уколико Приштина крене са насилном акцијом, блокираћемо прелазе и улазе са севера ка централном Косову, али и ка југу - најавио је Ракић.