Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ВУЧИЋ СЕ САСТАО СА ПОРОДИЦОМ ПЕТРОВИЋ ИЗ ВЕЛИКЕ ХОЧЕ! "Захвалан сам што чувају српско име и презиме, на месту где нас је тако мало остало" (ФОТО/ВИДЕО)

12.12.2022. 08:46
Пише:
Танјуг
Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Printscreen

Председник Србије Александар Вучић прима данас у Београду власника винарије Срђана Петровића из Велике Хоче

Разговор ће бити одржан у згради Генералног секретаријата председника Републике, саопштила је прес служба председника.

"СТВАРИ ЋЕ СЕ ТЕК ЗАГРЕЈАТИ" Бивши преговарач ЕУ упозорава: Ситуација ће бити још гора када Косово учини ОВУ СТВАР!

"СТВАРИ ЋЕ СЕ ТЕК ЗАГРЕЈАТИ" Бивши преговарач ЕУ упозорава: Ситуација ће бити још гора када Косово учини ОВУ СТВАР!

АМЕРИКА СПРЕМИЛА ДИПЛОМАТСКУ ОФАНЗИВУ: Високи званичници САД услед појачаних тензија стижу на КиМ

АМЕРИКА СПРЕМИЛА ДИПЛОМАТСКУ ОФАНЗИВУ: Високи званичници САД услед појачаних тензија стижу на КиМ

НАЈДУЖА НОЋ ЗА СРБЕ У ЛЕПОСАВИЋУ! Наш народ на КиМ уједињен - барикаде непрестано ЈАЧАЈУ, хладно време и киша им НИШТА НЕ МОГУ

НАЈДУЖА НОЋ ЗА СРБЕ У ЛЕПОСАВИЋУ! Наш народ на КиМ уједињен - барикаде непрестано ЈАЧАЈУ, хладно време и киша им НИШТА НЕ МОГУ

Обраћање медијима

Говорећи о јучерашњој седници, Вучић каже да је поносан на наше оружане снаге, јер све што се догодило јуче, говори да се много тога променило у Србији.

- Имамо гориво, храну, људство... Ми увек очекујемо када је неко кризно време бар 4 одсто оних који се скидају. Увек се неком нешто не допада, неком је болесна тетка... јер су користили посебне плате, да би могли добро да живе, а нису били способни да раде оно за шта су плаћени - рекао је Вучић додајући да је заплакао када је видео ту врсту јединства, опредељености и жеље да се изврши сваки задатак.

Како је додао, поносан је на војску, и њихове продице.

Говорећи о изјави бербок и Бореља, Вучић додаје да свака изјава мора да се анализира, како би све било јасније. Председник додаје да све што се дешава није зато што је Србих ухапшен.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Printscreen

- Дан пре овога, Курти је рекао да нема ништаа од ЗСО. На дан када вам неко каже да је неко спустио тензије због избора, па људи,м тај дан, и ту ноћ сте хтели да заузмете општинске просторије. Хтели сте да провоцирате Србе, и да на силу заузимате просторије. Тобож хоћете да одложите изборе, а шаљете специјалце. Где пише да смете са дугим цевима да уђете на сетер КиМ? - настављао је Вучић.

- Људи заборавите на свих 5 докумената, кажите само један, и тај један ћемо да поштујемо. Хоћете ли повељу Ун, Бриселски споразум, Вашингтонски споразум? немојте да ми кажете да ниједан нећете да попштујете! Ја сам био у шоку, ја сам чуо да су признали да су то радили и другима. Кажите шта хоћете од ове земље? провели смо бесане ноћи да направимо Бриселски споразум, и онда кажете да то не важи! - рекао је Вучић.

Вучић је потом истакао да не жели да одговори Борељу, наводећи да се боји да је његова реакција последица напада на његову претходну изјаву, када је јасно исказао ко је кривац.

- Јуче смо радили цео дан, док нисмо добили уверавања да неће упадати. Ми молимо да невине Србе пусте на слободу. Ми смо показали све фотоградије са дугим цевима... То немају ни по једном праву. Тражимо само да уваже захтеве. Ми имамо све потребно, али нам то није потребно - наставља Вучић.

Председник је потом подсетио на злочин из воза, о ком су сви светски медији причали.

- Надам се и верујем да ћемо сачувати мир. Још једанпут позивам наш народ да не угрожавају Кејфор и Еулекс, који желе да њих представе кривцима - каже Вучић.

Дивно је наше братскво у Хиландару, додао је председник, говорећи о помоћи Хиландара која се нуди породици Петровић.

- Сви су дивни људи, и ја се надам да ћу за Божић можда поново у Хиландар. Нисам неко ко пости сваки пост, иде у цркву, али ето, некако се посбено осећам тамо - рекао је Вучић.

Srđan Petrović
Срђан Петровић / Извор: Фото: Printscreen

Петровић је истакао да се породица тренутно стабилизује са надом да ће наставити онде где су стали.

- Супруга је то мало емотивније поднела... али смо боље - додао је он.

Обраћање председника Вучића

Колико можемо да помогнемо, помоћи ћемо, рекао је Вучић на почетку обраћања.

- Говорили смо о Србима тамо, нашем народу, где треба да уложимо. разговарали смо и о сајму вина у Митровици, о Срђановом и Милановом учешћу... Онолико колико можемо да помогнемо у немогућим условима, то ћемо да урадимо. А овим људима бих да захвалим, они када су им са дугим цевима упали иу кућу ниску крили име и презиме - рекао је Вучић.

Како је председник истакао, разговарао је и са најмлађим члановима породице, где је увидео да су и они решени да живе у Великој Фочи.

- Захвалан сам што чувају српско име и презиме, на месту где нас је тако мало остало. Само могу да кажем у име свих нас једно велико хвала! - додао је Вучић.

Петровић се потом захвалио свима који су помогли овој породици, као и мештанима Фоче.

Поклон за председника

- Морам да вам кажем да сам на поклон добио метохијско црвено вино, изванредно, и оно што је интересантно што на етикети стоји КиМ, Велика Хоча, наша Србија, па им је изгкледа то засметало. Вама хвала на овоме, мој отац има велику колекцију вина па ће ово вино заузети посебно место у нашој кући у Јаинцима, рекао је председник и захвалио овој дивној породици и затражио да на кратко остане насамо са породицом Петровић.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Printscreen

- Нису имали разумевања за моју децу, плакала сам ,вриштала, али били су глуви, додала је мјака, а предсеник замолио да се више не пење на кров да мајку не секира, уз осмех је додао председник.

Хвала што су они тамо и што сте их тако васпитали. Неке смо ситне поклоне за вас припремили. Немојте да бринете за то што су вам направили губитак.

- Председниче неизмерно вам хвала на свему што чините за нас, додао је Милан дрхтавим гласом.

- Нису имали разумевања за моју децу, плакала сам ,вриштала, али били су глуви, додала је мајка, а предсеник замолио да се више не пење на кров да мају не секира, уз осмех је додао председник.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Printscreen

- Они не знају разлике у типовима вина, па измешали све...негои јеси ли ти Милане научио од оца како се прави, упитао је председник сина власника винарије Петровић.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Printscreen

- Колико је вама било тешко, нама је због немоћи било још теже...Божидар у колицима, нешто стварно најпотресније, рекао је председник на самом почетку обраћања.

 

Из винарије породице Петровић из Велике Хоче, полиција и царина привремених приштинских власти прошлог четвртка су запленили готово сво произведено вино, око 42.000 литара.

Подсетимо, припадници тзв. косовске полиције два дана су малтретирали поридицу Петровић из Велике Хоће, а што је резултирало отимањем вина и уништавањем истог с обзиром на то да су све усипали у исту цистерну и помешали све сорте.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је поводом тог догађаја да је синхронизованом акцијом Приштине и тзв. косовске полиције Аљбин Курти још једном показао своје "србомрзачко лице" и да "бандитским методама" жели да протера српски народ са својих векових огњишта.

}