Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ТАЧИ ИЗ ХАГА СПРЕМА ВЕЛИКИ НАПАД НА СРБЕ! Познат датум операције, већ организују војску

08.08.2022. 08:19
Пише:
Србија Данас/Информер
Kosovo
Косово / Извор: Фото: Србија Данас/Саша Džambić/Shutterstock

Хашим Тачи, бивши тзв. председник лажне државе Косово и вођа ОВК, из Хага спрема паравојску за напад на Србе који треба да уследи почетком септембра.

Ово тврди војно-политички аналитичар Милован Дрецун, који каже да је прошлог уторка у Приштини одржан тајни састанак који је организовала Тачијева илегална служба.

На овом састанку, како тврди, били су представници ветерана ОВК, ОВПМБ са југа Србије, ОНА из Македоније, као и добровољци, који формирају своје групе како би у септембру напали север Косова.

ХАПШЕЊЕ РУСКЕ НОВИНАРКЕ ОБИЋЕ ИМ СЕ О ГЛАВУ! Гренел упозорио лажну државу: "То је ужасан преседан"

ХАПШЕЊЕ РУСКЕ НОВИНАРКЕ ОБИЋЕ ИМ СЕ О ГЛАВУ! Гренел упозорио лажну државу: "То је ужасан преседан"

"ГНУСНЕ ПОРУКЕ СУ ЛИЦЕ ВЛАСТИ У ПРИШТИНИ" Петковић објавио фотографије увредљивих графита према Србима: Нецивилизацијски чин! (ФОТО)

"ГНУСНЕ ПОРУКЕ СУ ЛИЦЕ ВЛАСТИ У ПРИШТИНИ" Петковић објавио фотографије увредљивих графита према Србима: Нецивилизацијски чин! (ФОТО)

КОСОВО ГЛАВНА ТЕМА У КОЛУМБИЈИ: Пао важан договор између Србије и Бразила!

КОСОВО ГЛАВНА ТЕМА У КОЛУМБИЈИ: Пао важан договор између Србије и Бразила!

Усложњавање ситуације

Дрецун наглашава да је Приштина одлучна у намери да натера српски народ да прихвати лажну државу Косово и протера српске институције са севера.

- Они су се окупили да формирају неке добровољачке групе ако дође до сукоба на северу да и они учествују у томе. Разговарало се о томе да се организују добровољци, који би били употребљени за месец дана на северу КиМ, а против српског народа. То је јако опасан развој догађаја. Исти ови терористи су прошле године нудили помоћ косовској полицији кад је била криза око таблица, а сад се поново организују и припремају за сукобе! Приштина је, по свему судећи, одлучна у намери да наметне своје наводно решење и да натера српски народ да прихвати лажну државу Косово, да, како они кажу, интегришу север и да протерају српске институције... - објашњава Дрецун.

Hašim Tači
Хашим Тачи / Извор: Профимедиа

Према његовим речима, види се велики потенцијал ове ситуације за дестабилизацију и баш зато би требало што пре наћи политичко решење.

- Читава ствар са наше стране је усмерена ка томе да се постигне политички договор за тај проблем и надамо се да ће се то десити, да сукоба неће бити, али ако Курти изазове сукобе са специјалним јединицама, Тачијеви криминалци ће сигурно ускочити и нападати Србе. Верујем да и Кфор и Еулекс имају ове информације, да њихове обавештајне службе раде како треба. Они би требало да спрече евентуално такво окупљање, било шта што би могло да додатно створи сукобе. Кфор је задужен да створи сигурно окружење за све и неко паравојно организовање Албанаца не би смело да се деси, они би то морали да спрече... - подвлачи Дрецун.

На Газиводама већ провокације

Тзв. Министар унутрашњих послова лажне државе Косово Џељаљ Свечља оптужио је Србе да су током викенда пуцали на полицајце на језеру Газиводе.

- Наше полицајце напале су илегалне српске групе које имају подршку из Београда. Два пута су за неколико дана криминалне структуре пуцале на наше полицијске службенике да их омету или убију - тврди Свечља без иједног доказа или аргумента којим би поткрепио озбиљне оптужбе.

Српска листа је ове оптужбе окарактерисала као лажне и поручила грађанима да не наседају на провокације.

- Осуђујемо сваки вид угрожавања безбедности без обзира на то са које стране долази. Џељаљ Свечља и власти из Приштине хоће да наш народ на северу представе као негативце и себи створе алиби за насилне упаде и малтретирање српског народа, од Штрпца до севера Косова и Метохије - наводи се у саопштењу.

Коментаришући "најгори могући сценарио", Митар Ковач из Евроазијског безбедносног форума каже да је великоалбански пројекат под пуном контролом обавештајних служби САД и Велике Британије.

Kosovo
Косово / Извор: Профимедиа

- После 1. септембра сигурно је да ће се додатно усложњавати стање безбедности на Косову. Приштинска власт деловаће по инструкцијама Запада и верујем да ће инсистирати на спровођењу већ донетих одлука. То им је план, на тај начин они хоће да заокруже лажну државност такозваног Косова... Србија мора то спремно да дочека уз јаку подршку на међународном плану и уз национално јединство око виталних националних интереса. Идеја о "великој Албанији" мора умрети управо на Косову и Метохији. Ако Србија буде приморана да војно брани српски народ и Косово од албанских екстремиста и паравојних организација, она то и треба да учини - објашњава Ковач.

Ескалација сукоба

Љубан Каран, пуковник КОС, истиче да је сасвим могуће да нас у септембру очекују озбиљни проблеми са неразумним приштинским руководством.

- Америчка администрација је више него јасно демонстрирала да Курти слуша само њих и да је у њиховим рукама кључ решења кризе на Косову. Па ипак, након те демонстрације поново су вратили лоптицу ЕУ и Бриселу иако унапред знају, а и сам Брисел то признаје, да не могу решити проблем јер не могу Приштину ни на шта да присиле. Значи, САД знају да ЕУ не може да реши проблем, а од њих траже решење!?! Намеће се закључак да лидерима САД из неких разлога треба ескалација, а не мирно решење и у томе јесте наш највећи проблем. Американци нам шаљу поруку да без њих нема решења и да све мора бити онако како они захтевају, а они траже признање Косова. Одустаће само када се увере да смо јединствени и одлучни и спремни на сваку жртву ради очувања целовитости и интереса Србије - закључује Љубан.