Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Вучић оголио лицемерје Приштине у 10 секунди! ТАЧИ ПОНИЖЕН! Једна земља открила безобразлук Албанаца (ВИДЕО)

16.02.2019. 17:10
Пише:
Србија Данас
Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: РТС Printscreen/ СД илустрација

Председник Србије Вучић учествује на панелу "Безбедност у ЈИ Европи: два корака напред, једна корак назад" у Минхену на којем говоре и комесар ЕУ Јоханес Хан и самозвани косовски председник Хашим Тачи, док је модератор председавајући Минхенске конференције Волфганг Ишингер.

Вучић је у 10 секунди објаснио да је лицемерно када албански лидери из Приштине замерају Србији што се бори за повлачење признања лажне државе, а они се стално боре да друге државе признају њихову лажну независност.

- Замерају нам на примеру Мадагаскара, а шта су они радили само годину дана раније? Усред дијалога су наговарали Мадагаскар да призна њихову независност, стално то раде - рекао је Вучић, а Тачију сигурно није било пријатно да то чује, док су и његови ментори остали без одговора на ово запажање председника Србије. 

"Дајте Тачију да покаже где пише то што говори! А, нећеш? Па, наравно, кад не пише нигде" Вучић БРУТАЛНО УЋУТКАО Хашима

"Дајте Тачију да покаже где пише то што говори! А, нећеш? Па, наравно, кад не пише нигде" Вучић БРУТАЛНО УЋУТКАО Хашима

Вучић је рекао да мисли да је питање Косова, односа Београда и Приштине, много компликованије и теже од питања Северне Македоније и Грчке.

- Разни су писали о односима Београда и Приштине, прича се о људима, судбинама, о територијама, али није лако обухватити сва та питања...Али, једна ствар је свима нама битна - нема рата, то је најважније за све нас. Стабилност и мир је нешто што смо постигли, То је нешто што се не сме олако узети. Стално се плашим могућности да неко одмрзне тај тзв. замрзнути конфликт у процесу дијалога који је у пат позицији - рекао је он.

Србија даје све од себе да се постигне компромисно решење, стварно то чинимо, поручио је он.

Вучић наводи да је Србија испунила све обавезе из Бриселског споразума, те да није повукла ниједан унилатерални потез који би могао да изазове проблеме и који би прозуроковао нестабилност.

- Зашто смо сад у пат позицији? Данас је 2.026 дана од усвајања Бриселског споразума, он има 15 тачака, од 7 -15 су биле обавезе Србије, 100 одсто тога смо тога испунили - учествовали на локалним изборима, добили су позивни број, решили смо питање правосуђа, полиције. Они су имали само једну - ЗСО и данас је 2.026 дана да нису испунили нсиста - рекао је он.

Нису успели са укључивањем у Унеско и Интерпол, па су онда су наметнули нецивилизоване таксе против Србије иако су усвојили сва правила Цефта.

- Сада је 102 дана од наметања тих такси, упркос међуанродном притиску, ЕУ, Русије, Кине, САД - они нису решили то питање, врло су тврдоглави и увек кажу - урадићемо то кад признају независност Косова - навео је он.

Подршка за ЛАЖНУ ДРЖАВУ право из Загреба: Србима УДАРИО таксе, а Хрвате МОЛИ да улажу

Подршка за ЛАЖНУ ДРЖАВУ право из Загреба: Србима УДАРИО таксе, а Хрвате МОЛИ да улажу

Шта се десило, запитао је - Србија није реаговала, нисмо наметали реципрочне мере, али се суочавамо са новом палтформом коју је усвојила тзв. косовска влада, платформу која је против дијалога. Тај документ, наводи, прецизира да Косово треба да чува територијални интегритет који је неповредив, неотуђив и нераздвојив и истовремено Србија треба да призна независност Косова и штавише да се сагласи са формирањем трибунала за Србе. 

- Следи моје питање - кад кажу да смо ближи споразуму, ја онда кажем - Приштина прича, али не ради оно што прича. Зашто је потребна Србија у дијалогу кад само чекају наш потпис, ако ће да добију све, а ми да изгубимо све. Да ли мислите да ће тако да се деси? Па, неће - поручио је Вучић.

Подсетио је на своју последњу посету Косову и Метохији и рекао да су му то била најтежа два дана у животу, јер су му тамо жвиздали и скоро га напали, али и да је имао храбрости да свом народу каже да је мир постао најважније питање за Сбрију.

Поновио је да је Србија економски стабилна, са стопом привредног раста од 4,4 одсто, уз смањен јавни дуг, мању незапосленост... и истакао да је оно што све то може да угрози, управо однос са Приштином.

- Учинићемо све што је до нас да се постигне компромисно решење, које неће бити једнострана капитулација Србије - нагласио је председник Вучић.

МИЛО ПАО ТАЧИЈУ У ЗАГРЉАЈ: Састали се у Минхену да би причали о Србији (ВИДЕО)

МИЛО ПАО ТАЧИЈУ У ЗАГРЉАЈ: Састали се у Минхену да би причали о Србији (ВИДЕО)

Он је поручио да, ако Приштина жели да настави дијалог, Београд стоји на располагању, не само ЕУ, већ и Албанцима и Србима, јер је најважније питање - начин на који ћемо развити односе Срба и Албанија.

То је, каже, оно што је поновио Тачију 100 пута - да је Београд спреман да настави дијалог и да чека Приштину.

- Чуо сам обећање на десетине пута до сада да ће повући таксе. То се није десило. Нисам оптимиста, али уколико радимо сви заједно, марљиво и озбиљно, не одбацујем могућност да ћемо доћи до компромиса. Међути, данас се налазимо веома далеко - рекао је Вучић.