Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ВУЧИЋ ОТКРИО ПЛАН ВОЈСКЕ СРБИЈЕ: Изненадили бисте се, наш први одговор није север Косова!

03.10.2023. 14:20
Пише:
Србија Данас
vucic
вуциц / Извор: Фото: Србија Danas/Shutterstock

Председник Србије растурио лажи да је циљ "операције" у Бањској био заузимање севера Космета.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је синоћ, гостујући у "Ћирилици" да је хладнокрвно убиство Србина на северу Космета вероватно наручио Курти заједно са Свечљом.

- Сад ћемо да видимо за ово хладнокрвно убиство које је вероватно наредио Курти заједно за Свечљом, па ћемо да видимо ко ће да тражи чије изручење - рекао је Вучић гостујући у емисијји "Ћирилица" на ТВ Хепи.

Он је додао да очекује да Србија буде главна тема Трећег самита Европске политичке заједнице у Гранади и најавио је да ће тамо говорити истину о догађајима на Космету.

ГРЕНЕЛ РАЗОТКРИО ЛАЖИ ВАШИНГТОНА! Кирби напумпао причу о броју припадника српских снага на административној линији

ГРЕНЕЛ РАЗОТКРИО ЛАЖИ ВАШИНГТОНА! Кирби напумпао причу о броју припадника српских снага на административној линији

КУРТИЈЕВИ СПЕЦИЈАЛЦИ УПРАВО УШЛИ У СЕЛО БАЊСКА: Наоружани са псима започели ПРЕТРЕС, припадници мисије ЕУЛЕКС све посматрају са стране (ФОТО)

КУРТИЈЕВИ СПЕЦИЈАЛЦИ УПРАВО УШЛИ У СЕЛО БАЊСКА: Наоружани са псима започели ПРЕТРЕС, припадници мисије ЕУЛЕКС све посматрају са стране (ФОТО)

ТЕРОРИСТИ СА КОСОВА УБИЛИ ОСАМ МАКЕДОНСКИХ ПОЛИЦАЈАЦА: Вучић показао како их је Приштина славила!

ТЕРОРИСТИ СА КОСОВА УБИЛИ ОСАМ МАКЕДОНСКИХ ПОЛИЦАЈАЦА: Вучић показао како их је Приштина славила!

- Ја ћу да говорим истину о овим догађајима. Нема ту шта да кријем. Мени је смешно то када ми кажу "Е, па ти стојиш иза тога". Ајде, људи не причајте глупости - рекао је Вучић.

Он је поручио да не жели да учествује у хајци против Срба са севера Косова.

- Једини проблем за њих је што ја нећу да учествујем у хајци против српских момака, јер то они нису радили зато што су зли и зато што су терористи, већ зато што је дотерало цара до дувара - рекао је Вучић.

Вучић је рекао да је Милан Радоичић увек био уз свој народ и оценио је да је Радоичић знао да ће му имовина на Космету бити отета.

Он је рекао да је Радоичић показао да му богатство не значи ништа, ако његова породица и народ немају слободу.

vucic
вуциц / Извор: Фото: ТВ Happy/Printscreen

Вучић је додао да никада не може и неће да оправдава убиство полицајаца и осуђује то, али не може да негира мотиве људи због којих су се побунили.

Он је рекао да је Курти све време имао подршку одређених београдских медија и политичара.

- Ако погледате добро како се понашају Куртијеви медији и Курти, потпуно једнако као Н1, Нова С, Данас, Нова, исто, никакве разлике нема - оценио је Вучић.

Он сматра да је захтев из Вашингтона да Београд повуче војску са границе са Косова дошао зато што Србија први пут на административну линију није довела уобичајено наоружање, већ софистицирано, којим је Војска Србије озбиљно оснажена и поручио да они који мисле да је Србија планирала синхронизовано са дешавањима код Бањске да уђе и заузме север, ништа не знају.

- Схватио сам о чему се ради, није то био толики број људи, био је нешто већи, али не забрињавајући, максимално смо имали 8.400 војника, пре годину дана имали смо 14.000 и тада нам ништа нису рекли, по споразуму из 2001. имамо слободан приступ без рестрикција копненој зони без обзира на опрему и наоружање - рекао је Вучић.

Он је то рекао на подсећање водитеља да је у управо завршеном интервјуу за Си Ен Ен прво питање било оно шта је амерички државни секретар Ентони Блинкен од њега тражио након дешавања у Бањској.

vucic
вуциц / Извор: Фото: ТВ Happy/Printscreen

- Мислим да је неке људе тамо, не могу да кажем да је једна мала земља некога уплашила, али помало забринула, то што смо први пут донели нека од софистицираног наоружања. Нисмо доводили оно што уобичајено радимо, неколико тенкова и возила, него нека софистицирана оружја, а Србија је озбиљно оснажена, то мислим да је био разлог - рекао је Вучић.

Председник је нагласио да је Србија одмах покушала да их разувери.

- То смо учили не зато што се било кога плашимо или што било ко има право да се меша у оно што радимо у оквиру наших надлежности, већ зато што нам није потребна таква тензија која ничему не служи, а опет у сваком тренутку можемо своју административну линију и виталне интересе да остварујемо - рекао је Вучић.

Председник је нагласио да није схватио о чему је била реч, али да је могуће да су поверовали да је био план да синхронизовано уђемо и заузмео север.

- Што бисмо то радили. Да вам откријемо - наши планови, а увек морате да имате планове за све где вас неко напада, и где и како одговарате, изненадили бисте се - наш први одговор није север Косова. Просто неки људи мисле да нешто знају, а ништа не знају и објашњавају нам како су били већи планови са 30 људи - рекао је он.