Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"За Русију је цело Косово Србија и ту нема дилеме!": Након посете Путина, РУСКА ПОДРШКА СРБИМА НИКАДА ЈАЧА!

20.01.2019. 14:44
Пише:
Србија Данас/Ало
Putin, Kosovo
Путин, Косово / Извор: Профимедиа/илустрација

- Док имамо Русију уз себе, Косово ће увек бити саставни и неотуђиви део Србије - рекао је министар за иновације и технолошки развој

Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић након посете руског председника Владимира Путина Србији открива какве ће тачно грађани имати користи од бројних споразума који су том приликом потписани с Русијом.

ОДЛУКА ЈЕ НА ПОМОЛУ! Председник Палауа дошао у Србију: Могуће је да ПРИЗНАЊЕ КОСОВА ПОВУКУ ОВЕ ДВЕ ЗЕМЉЕ!

- Споразуми имају огроман значај за Србију. Споразум који сам потписао са "Росатомом“ о коришћењу нуклеарне енергије у мирне сврхе, отвара ново и значајно поље сарадње која ће у великој мери утицати на будућност Србије. "Мирни атом" се данас користи у медицини, пољопривреди, индустрији... - каже Поповић.

Поповић истиће да је председник Русије изјавио да очекује да се до краја године потпише и споразум Србије и Евроазијске уније.

Nenad Popović
Ненад Поповић / Извор: Србија Данас

- Потписивањем споразума са Евроазијском економском унијом, Србија и наши привредници добијају могућност приступа на велико тржиште од преко 200 милиона становника, без царина. Иако смо до сада имали потписане уговоре о слободној трговини с појединим државама чланицама ЕЕУ, попут Русије, Белорусије и Казахстана, сада ћемо у оквиру уједначених прописа и стандарда, имати приступ још ширем тржишту, где можемо да извозимо српске производе и развијамо сарадњу у области иновација и дигиталне економије. Овај споразум има огроман значај за српску привреду - истакао је Поповић.

Министар наглашава да председника Путина одликују све особине великих државника и лидера:

- Он је самоуверен, одлучан, обраћа се јасно и прецизно, а у личном контакту је непосредан и не устручава се да поставља питања када га нешто интересује. Он је човек који стално учи и надограђује своје знање, а то је одлика највећих интелектуалаца и визионара. То показује и његова визија о дигитализацији Русије и разумевање значаја дигитализације за будућност целог света. Председник Путин лично у Русији предводи све најважније процесе повезане с дигитализацијом руске државе и индустрије - рекао је Поповић.

ТАЧИ ПОДВИО РЕП: Лажни државник тражи СПОРАЗУМ И РАЗМЕНУ територија са Србијом, а поменуо је и РАТ!

Поповић каже да  је наш интерес да развијамо најбољу политичку и економску сарадњу с пријатељском Русијом.

- Што се тиче ЕУ, ми сада и не знамо шта ће се догађати у тој организацији после избора у мају ове године, тако да ми треба да радимо оно што смо радили и до сада - да усвајамо најбоље европске стандарде да бисмо уредили своју државу и своје друштво као најразвијеније државе Европе. Уколико у ЕУ поставе као услов за даљи наставак интеграција да признамо лажну државу Косово или да уведемо санкције Русији, дубоко сам убеђен да ће српски народ такву уцену одбацити - рекао је Поповић, уз коментар да је Владимир Путин још једном исказао недвосмислену подршку Србији по питању Косова и Метохије.

Aleksandar Vučić i Vladimir Putin
Александар Вучић и Владимир Путин / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

- Док имамо Русију уз себе, Косово ће увек бити саставни и неотуђиви део Србије. Посебно је важно што је председник Путин истакао неопходност потпуне примене Резолуције 1244, која подразумева и повратак наших полицијских и војних снага на Косово. У ситуацији огромног притиска на Србију да се сагласи с такозваном независношћу лажне државе Косово, непроцењив је значај и тежина јасног става председника Путина да се сваки компромис око питања Косова мора тражити у оквиру Резолуције 1244. Дакле, за Русију је цело Косово Србија и ту нема дилеме - објаснио је министар Поповић.

СРПСКИ ОПЕРАТИВЦИ открили ОРУЖЈЕ АЛБАНСКИХ ТЕРОРИСТА! Спремали напад на НАШУ ВОЈНУ БАЗУ?

Он је оценио да долазак огромног броја грађана да поздрави председника Путина испред Храма Светог Саве показује колико српски народ цени оно што су Русија и председник Путин урадили за Србију и цели наш народ.

- Посета двојице председника Александра Вучића и Владимира Путина Храму Светог Саве, чија се унутрашњост уређује уз велику помоћ Русије, на најбољи и најдубљи начин показала је снажну повезаност две државе, две Цркве и два народа. Долазак огромног броја грађана да поздрави председника Путина испред Храма показује колико српски народ цени оно што су Русија и председник Путин урадили за Србију и цели наш народ. Да није било Путина, српски народ био би проглашен за геноцидан, лажно Косово би било члан Унеска и Интерпола, Резолуција 1244 више не би постојала, а питање је и како би Република Српска издржала све насртаје на своју стабилност и суверенитет. Српски народ ће бити вечно захвалан председнику Путину на подршци коју нам пружа у тренуцима када су угрожени наши кључни национални интереси - закључио је Поповић.