Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ОД РУСКОГ "БЕЛГОРОДА" НЕ ПОСТОЈИ СПАС: Једним ударом покренуће страшан цунами и почистити читаве градове! (ВИДЕО)

26.06.2021. 20:21
Пише:
Србија Данас
nuklearna podmornica "Knez Vladimir"
нуклеарна подморница "Кнез Владимир" / Извор: Профимедиа

Тихи "носач торпеда-дронова" и изазивач "цунамија"

Вести које круже на мрежама указују да је руска нуклеарна подморница "Белгород" са специјалном и тајном наменом, која је најдужа и највећа на свету, поринута у морске дубине да би први пут спровела нова испитивања.

РУСИ ИМАЈУ САВРШЕНИ СНАЈПЕР: "Драгунов" већ 60 година изнова и изнова опчињава Амере, нема му равног (ФОТО)

РУСИ ИМАЈУ САВРШЕНИ СНАЈПЕР: "Драгунов" већ 60 година изнова и изнова опчињава Амере, нема му равног (ФОТО)

УПОЗНАЈТЕ НАЈБОЉИ ТЕНК НА СВЕТУ: Руска гвоздена звер нема конкуренцију, сви желе да га купе (ВИДЕО)

УПОЗНАЈТЕ НАЈБОЉИ ТЕНК НА СВЕТУ: Руска гвоздена звер нема конкуренцију, сви желе да га купе (ВИДЕО)

(ФОТО ГАЛЕРИЈА) ВИШЕ ОД 2.300 СРПСКИХ ВОЈНИКА СПРЕМНО ЗА НАПАД: Крећу у муњевити удар на непријатеља (ВИДЕО)

(ФОТО ГАЛЕРИЈА) ВИШЕ ОД 2.300 СРПСКИХ ВОЈНИКА СПРЕМНО ЗА НАПАД: Крећу у муњевити удар на непријатеља (ВИДЕО)

Према руском веб сајту "Роској Уроги", нуклеарна подморница "Белгород" први пут је кренула на море 25. јуна, где ће започети операције у дубоком мору. Руска подморница је једна од најдужих подморница на свету, дужине до 184 метра, која је побољшана додатним одељцима са врло јединственим карактеристикама.

Беспилотни носач подморнице "Посејдон"

Извори указују да је нова подморница, која носи шифру (К-329), једини тренутни пројекат подводне крстареће цистерне способне да превози беспилотна подводна пловила типа "Посејдон". Подморница може да превози шест подводних пловила "Посејдон" или других подморница, што јој пружа широке предности у извршавању спољних мисија.

Инфилтрирана "тиха" подморница

Упркос изузетној тајности карактеристика подморнице, њених јединствених мисија и могућности, неки извори су потврдили да подморница има јединствену способност инфилтрације због својих мотора с једне и изолационе структуре с друге стране.

Подморница је опремљена посебним пропелерима за смањење буке који су јединствено дизајнирани и покривени како би сачували њену бешумност током кретања.

Способна да формира морски цунами

Подморница "Посејдон" натоварена на броду "Белгород" може створити велики морски цунами, према војном стручњаку Виктору Баранту.

Стручњак је приметио да је руско беспилотно пловило (подморнички торпедо) "Посејдон", опремљен нуклеарним напајањем, дизајниран за уништавање приобалних циљева и наношење непријатељу загарантоване непоправљиве штете, укључујући формирање цунамија.

Стручњак је приметио да, "када се беспилотно пловило неопажено приближи непријатељској обали, оно мирује у месту, где је нико не може открити, и чека наређења. У правом тренутку команде долази до експлозије, која ће бити нуклеарна. После ње ће се појавити не само огромни левак за воду. Такође ће покренути страшни цунами који почисти све што му се нађе на путу: бродове, носаче авиона, градове. Противник нема решење за Посејдон и мало је вероватно да се појавити решење у наредних сто година."

Способност онемогућавања веома важне глобалне услуге и извршавања "посебне мисије"

Извештај објављен у француском часопису "Навал News" specijalizovan za поморске војне послове, под насловом "Гигантска руска подморница Белгород плови први пут", указао је на присуство две неупоредиве карактеристике на подморници, мада њене карактеристике нису званично откривене.

Према извештају, подморница до данас представља велику мистерију за војне стручњаке широм света, јер комбинује две "контрадикторне" улоге, прву као подморницу домаћина, "као мајка која носи подморнице", а другу као покретач масовног нуклеарног удара под називом "специјална мисија".

Извештај је указао да подморнице натоварене на брод "Белгород" могу да извршавају веома јединствене мисије на великим дубинама у близини дна океана, што им даје могућност приступа и ометања мрежа глобалних Интернет линија и каблова на дну океана и мора. На пример, можете онемогућити Интернет широм света, у зависности од извора.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
"Небројиво" оружје

Часопис се дотакао још једне карактеристике која у НАТО-у изазива велику забринутост, јер подморница може да носи шест јединствених нуклеарних бојевих глава које нема ниједан брод.

Подморница носи "нуклеарна и самоуправљачка интерконтинентална торпеда", која су дугачка више од 20 метара и заправо су "џиновски подводни дронови" са практично неограниченим дометом и нуклеарном бојевом главом. Очекивана брзина ових торпеда је око 70 чворова и делују на дубини од 1000 метара, а то "да му се не може супротставити постојеће оружје", наводи извор.

Вести о домаћем и страном наоружању можете прочитати ОВДЕ.