Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Вучић после вежбе у Никинцима: Видели сте снагу српске полиције, НАШ НАРОД НИКО НЕЋЕ СМЕТИ ДА ДИРА (ФОТО)

07.09.2019. 08:44 12:31
Пише:
Србија Данас
Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Председништво Србије

Председник Србије Александар Вучић присуствовао је показно-тактичкој вежби "Повратак 2019" на полигону у Никинцима.

На вежби ће припадници Специјалне антитерористичке јединице, Жандармерије и Хеликоптерске јединице Министарства унутрашњих послова приказати вештине, опрему и наоружање, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника.

Обраћање председника Вучића

- Данас сте могли да видите снагу српске полиције, 133 припадника МУП-а је учествовало у вежби и одлично су се показали. Данас је показана огромна физичка спремност и огромна ватрена моћ. Мораћемо и даље да јачамо своје безбедносне јединице. Добро је да користимо наше оружје и да га унапређујемо, али морамо и да имамо оно што имају и набоље светске силе - рекао је председник.

Посебно је истакао да су сви могли да виде на "Милошу" нови систем Гетлинг - митраљез са ротирајуцим цевима који одликује изузетно велика брзина паљбе - од 3.000 до 4.000 метака у минути

ПРЕД ДУЕЛ СА ФУРИЈОМ, САЛЕТУ СВЕ ЈАСНО: Сјајни су, али и ПРЉАВИ, знамо како до ПОБЕДЕ

ПРЕД ДУЕЛ СА ФУРИЈОМ, САЛЕТУ СВЕ ЈАСНО: Сјајни су, али и ПРЉАВИ, знамо како до ПОБЕДЕ

НЕ МОЖЕ ТО ТАКО: Даниловић имао РАЗГОВОР са Милутиновим

НЕ МОЖЕ ТО ТАКО: Даниловић имао РАЗГОВОР са Милутиновим

СРБИ КАО У 20. веку: Радуљица ОТКРИО како се СТВАРА добра АТМОСФЕРА

СРБИ КАО У 20. веку: Радуљица ОТКРИО како се СТВАРА добра АТМОСФЕРА

Председник је рекао да је Србија на на ове ствари које су приказане потрошила 650 милиона, али да је потребно уложити још више, јер наша економија напредује, а како је нагласио, на још снажније начине појачаћемо буџете Министарства одбране и Министарства унутрашњих послова.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

- Могли сте да видите на нашем "Милошу" како је 762 муницијом, невероватном брзином срушио онај зид. Мислим да су се момци показали као веома способни, ово је за нас било врло тешко да замислимо овакве вежбе. Данас то можемо, и посебно сам срећан што је генерал Џанг могао да дође на ову вежбу.

- У условима немирног света у којима не знате шта ће се suttra збивати ми морамо да јачамо наше безбедносне снаге и да сачувамо наш народ од опасности и евентуалних претњи.

Председник је одговарајући на питања рекао да до скоро нисмо имали ни Лазара, ни Милоша, те да су наша војска и полиција сада неупоредиво опремљенија.

- Србија данас полицијски и војно неупоредивно  је снажнија него што је била у последњих 30 година и биће двоструко снажнија него што је данас, а то је важно да бисмо сваког одвратили од сваке идеје да угрози нашу безбедност. Наше оружане снаге јесу гарант наше стабилности и будућности наше деце и учлагаћемо још више новца - рекао је Вучић.

О забрани уласка делегације Војске Србије у Хрватску

- Можда је боље да ми радимо, јер ми очекујемо предлог како да изгледа меморијални центар у Градини да нам нико никад не би бранио да одајемо почаст жртвама у Јасеновцу, и да би то могло да се деси то ћемо направити на територији Републике Српске - казао је Вучић.

Он је рекао да је поносан на чињеницу да после 60 година имамо два филма која одају почаст жртвама рата и да разуме да Хрвати не желе да се присећају своје прошлости и онога што се дешавало у Другом светском рату.

- Поносан сам на борбу српског народа у целој Србији јер се наш народ борио против окупатора - казао је он.

Избори на КиМ

- Ја сам захвалан Српској листи што ће изаћи на изборе поред толиких притисака. Сигуран сам да ће српски народ на КиМ изабрати да гласа за Српску листу јер је то једини начин да опстанемо, да преживимо и да се боримо за будућност.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

- Сваки српски глас ћу да поштујем, али ћу се борити за српско јединство - рекао је он.

- Видећемо на изборима да ли је толико јединство, јер албански медији једино нападају мене и Српску листу, остали су им дивнии красни - рекао је он и додао да редовно добија клипинг из медија који су на албанском језику.

АМЕР ОДЛЕПИО ЗА ОРЛОВИМА: Радије бих две недеље гледао тренинге Србије него ишао на Хаваје

АМЕР ОДЛЕПИО ЗА ОРЛОВИМА: Радије бих две недеље гледао тренинге Србије него ишао на Хаваје

КИНЕЗИ ПАЛИ НА ТЕМЕ: Навијач Србије је највећа фаца Мундобаскета! Тотално лудило!

КИНЕЗИ ПАЛИ НА ТЕМЕ: Навијач Србије је највећа фаца Мундобаскета! Тотално лудило!

ПОСЛЕ БРУТАЛНОГ ПОРАЗА ОД СРБИЈЕ: Огласио се селектор Порторика! Они ће искористи све...

ПОСЛЕ БРУТАЛНОГ ПОРАЗА ОД СРБИЈЕ: Огласио се селектор Порторика! Они ће искористи све...

Организацио јединице које учествују:
  • САЈ
  • Жандармерија
  • Хеликоптерска јединица
Тактичка претпоставка

Наоружана диверзантско-терористичка група извршила је запоседање објекта. С обзиром на то да је дошло до извођења терористичких активности, министар унутрашњих послова проглашава ЦРВЕНИ НИВО опасности, формира се Штаб стратегијског нивоа, а јединице МУП-а Србије се стављају у стање највише борбене готовости спремне за реализацију свих задатака.

По добијеном наређењу Сај, Жандармерија и Хеликоптерска јединица извршиће улазак у рејон и напад на објекте који су запоседнути од стране терористичке групе.

Nikinci
Никинци / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Формиран је оперативни штаб на терену, извршене су детаљне припреме и планирање задатака након чега је издато наређење за почетак акције.

Сценарио и развој догађаја

Сценарио предвиђа пет фаза и то у првој заседа, одговор на заседу, затим маневри Милоша, надлетање Газеле, дејство Праге и Лазара са Кербером.

У фази два предвиђени су маневри Милоша, дејство и маневри Лазара, термобарична бомба, дејство Бел 212, прикључивање БОВ, обезбеђење десантирања упадних тимова.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

У фази три предвиђено је десантирање упадних тимова са два хеликоптера Н145 и БЕЛ 212.

У фази четрири приказује се синхронизовани упад, чишћење објекта и неутралисање терориста, а у фази пет пружање прве помоћи хеликоптером, евакуација и постројавање.

Овој вежби учествује 36 припадника САЈ-а, 60 из Жандармерије и 18 припадника Хеликоптерске јединице

Вежба је почела у 10.00 часова.