Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

БИО ЈЕ ЖИВА МЕТА! Један син у затвору, други у бекству, а Веселин Вукотић је ИЗАЗИВАО СУДБИНУ СВАКОГ ДАНА!

22.04.2019. 10:05
Пише:
Србија Данас/Блиц
Jovica Vukotić
Јовица Вукотић / Извор: Фото: Профимедиа/илустрација/Приватна архива

Убиство Веселина - Веска Вукотића, оца Игора и Јована Вукотића, који важи за вођу шкаљарског клана, према наводима наставак је обрачуна две зараћене криминалне групе из Црне Горе који је за пет година однео више од 30 живота у Србији и Црној Гори.

На Веселина Вукотића је испред породичног апартмана "Вукотић" у которском насељу Доброта засад непозната особа прексиноћ око 20.45 сати испалила више хитаца и побегла. Из Управе полиције речено да је Вукотић превезен у Општу болницу Котор, где је преминуо услед повреда.

ОТКРИВЕН МОТИВ ЛИКВИДАЦИЈЕ ВЕСЕЛИНА ВУКОТИЋА?! Отац вође шкаљарског клана убијен због ОВИХ особа?

ОТКРИВЕН МОТИВ ЛИКВИДАЦИЈЕ ВЕСЕЛИНА ВУКОТИЋА?! Отац вође шкаљарског клана убијен због ОВИХ особа?

ФИЛМСКА ДРАМА У ДВОРИШТУ АЛЕКСАНДРЕ СУБОТИЋ: Њен стриц ШУТНУО БОМБУ у тренутку кад је БАЧЕНА!

ФИЛМСКА ДРАМА У ДВОРИШТУ АЛЕКСАНДРЕ СУБОТИЋ: Њен стриц ШУТНУО БОМБУ у тренутку кад је БАЧЕНА!

КОНАЧНО ПОЗНАТИ СВИ ДЕТАЉИ МОНСТРУОЗНОГ ЗЛОЧИНА: Јелени је унакажено лице због ОВОГА

КОНАЧНО ПОЗНАТИ СВИ ДЕТАЉИ МОНСТРУОЗНОГ ЗЛОЧИНА: Јелени је унакажено лице због ОВОГА

Засад је једино познато да је убица на глави имао качкет и саучесника који му је помогао након убиства, пишу црногорски медији. Црногорски медији позивајући се на сазнања из истраге, пишу да је реч о аутоматском оружју, а неки од њих и да се ради о пиштољу са пригушивачем.

Начин на који је почињен овај злочин упућује на то да је убица познавао навике Веска Вукотића. Медији пишу да је реч о професионалном и детаљно испланираном убиству, а да у прилог томе говори и податак да убица није оставио трагове. Убрзо је на место убиства дошла и млађа женска особа, за коју се испоставило да је супруга Веселиновог сина Игора. Она се кроз плач обратила полицајцима: "Молим вас, мене морате да пустите да приђем, ја сам му снаха". Иако се спекулисало да је Веселин Вукотић "жива мета" и да му је безбедност угрожена, из полиције тврде да се он обазриво кретао, али да је из куће излазио без обезбеђења.

Како тврде црногорски медији, сигурносне камере снимиле су убицу, али снимак није од помоћи полицији. Црногорска полиција сумња да је његово убиство наставак рата "шкаљараца" и "кавчана" који траје годинама, а који је однео десетине жртава. Према наводима црногорских медија, убиство Вукотића могло би да буде увод у ескалацију рата два которска клана.

Jovica Vukotić
Јовица Вукотић / Извор: Фото: Приватна архива

Подсећања ради, которски кланови раније су деловали као једна криминална група. Међутим, крајем 2014. у Валенсији је нестало око 300 килограма кокаина, након чега је дошло до расцепа међу њима. Убрзо су почела убиства на територији Црне Горе, али и Србије, а у рату су осим припадника зараћених кланова страдале и случајне жртве.

Оперативни подаци показују да је Весков млађи син и вођа шкаљарског клана Јован Вукотић у Србији сарађивао са Луком Бојовићем док је он још био на слободи. Сви Вукотићеви непријатељи постали су непријатељи Лукиног клана. Осим што је шкаљарски клан хапшењем Јовице Вукотића остао без предводника, исти случај догодио се и супарничком клану. Јовица Вукотић ухапшен је у септембру у Анталији након што је код њега пронађен фалсификовани македонски пасош на име Георгије Андонов. Убрзо потом, последњег дана новембра, Вукотић је осуђен на 15 месеци затвора у Србији. Две недеље касније, у Чешкој је ухапшен његов највећи супарник - Слободан Кашћелан.

Јовицу Вукотића црногорски правосудни органи потражују због сумње да је учествовао у покушајима убиства Тамаре Звицер, супруге наводног вође кавачког клана Радоја Звицера, и Милоша Радоњића и Војина Ступара, припадника те криминалне групе. Име убијеног Веска недавно се нашло у званичном саопштењу црногорске Управа полиције која је тврдила да је у мају 2016. био са сином у аутомобилу када је Јован наводно покушао да убије Тамару Звицер.

МАРЈАНОВИЋ НАВУКАО ЈЕЛЕНУ ДА СЕ СПУСТИ НИЗ НАСИП И УБО ЈЕ У ГЛАВУ! Детаљи најновије оптужнице против Зорана!

МАРЈАНОВИЋ НАВУКАО ЈЕЛЕНУ ДА СЕ СПУСТИ НИЗ НАСИП И УБО ЈЕ У ГЛАВУ! Детаљи најновије оптужнице против Зорана!

БАЧЕНА БОМБА НА ИМАЊЕ АЛЕКСАНДРЕ СУБОТИЋ: Стигле вести о повређенима и штети! А где је дете?

БАЧЕНА БОМБА НА ИМАЊЕ АЛЕКСАНДРЕ СУБОТИЋ: Стигле вести о повређенима и штети! А где је дете?

ЖЕНИН СЕЛФИ МУ ДОШАО ГЛАВЕ! Црногорца УБИЛИ пред ћерком (2), а због ње је ЛИКВИДИРАН (ФОТО)

ЖЕНИН СЕЛФИ МУ ДОШАО ГЛАВЕ! Црногорца УБИЛИ пред ћерком (2), а због ње је ЛИКВИДИРАН (ФОТО)

Весков други син Игор је у бекству, а за њим је расписана међународна потерница због оптужбе да је формирао криминалну групу која је починила и планирала више кривичних дела којима је циљ, између осталог, била ликвидација полицијских функционера, службеника Агенције за националну безбедност... Веско се више пута медијима обраћао поводом писања о њиховој породици. Последња реакција била је након хапшења сина Јована у Турској, где је детаљније говорио и о двојном, српско-црногорском држављанству свог сина. У једној од реакција Веселин је рекао да се њему и Јовану намешта пуцање на Тамару Звицер. Веско је оптужио људе из АНБ да малтретирају његову породицу написавши да сарађују са "кавчанима".

Убијени Веселин Вукотић присуствовао је 30. новембра 2018. изрицању пресуде његовом сину Јовици у Другом основном суду у Београду.

- Како сте судили, тако вам Бог помогао и Василије Острошки, највећа светиња - рекао је судији Веско Вукотић након што је судија осудила његовог сина на годину и три месеца затвора због фалсфиковања исправа. Одмах потом он је избачен напоље. Када је испред суднице угледао сина, Веселин Вукотић је добацио: "Чувај се. Издржаћеш то. Завршиће се и ово."