Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Ђукановић и Пацоли БРАЋА ПО КРИМИНАЛУ: Заједно контролисали шверц цигарета!

26.06.2019. 10:04
Пише:
Србија Данас/Ин4с
a
а / Извор: Профимедиа/илустрација

Ђукановић и Пацоли су од 1997. године заједно контролисали шверц цигарета

Знате ли ко су биле праве газде Монтенегро Tabacco Траде-а? Мило Ђукановић и Беџет Пацоли. Све о овоме врло добро зна и Горан Стањевић, казао је италијански брокер Ориано Матеи.

Подсетимо, италијански брокер неуморно објављује податке о малверзацијама Владе Црне Горе у швајцарским банкама током деведесетих година прошлог века, где је депонован новац од шверца дувана. Матеи о овоме сведочи из прве руке:

- Ђукановић и Пацоли су од 1997. године заједно контролисали цели шверц цигарета. Нека каже Стањевић да ли је ово истина или не? - поручио је Матеи.

НОЋНА МОРА ЗА МИЛА И ЊЕГОВУ СЕКТУ! Ево шта пише у документу који НЕСПОРНО ДОКАЗУЈЕ да су СВЕТИЊЕ СРПСКЕ

НОЋНА МОРА ЗА МИЛА И ЊЕГОВУ СЕКТУ! Ево шта пише у документу који НЕСПОРНО ДОКАЗУЈЕ да су СВЕТИЊЕ СРПСКЕ

Послушајте тајни разговор МИЛА И РОЋЕНА: Подсмевају се Карићу, договарају питања и одговоре за Ђукановића!

Послушајте тајни разговор МИЛА И РОЋЕНА: Подсмевају се Карићу, договарају питања и одговоре за Ђукановића!

Знате ли, Црногорци, ко су вам преци?! МИЛОВЦИ ПЉУЈУ НА СПЦ - "Отели сте имовину Црногорске православне цркве!"

Знате ли, Црногорци, ко су вам преци?! МИЛОВЦИ ПЉУЈУ НА СПЦ - "Отели сте имовину Црногорске православне цркве!"

Подсетимо, Беџет Пацоли финансијер је "косовске независности", а према неким наводима сматра се и најбогатијим Албанцем на свету. Био је трећи по реду тзв. председник Косова, а тренутно је тзв. министар спољних послова у сепаратистичкој влади. Један је од потписника тзв. Декларације о косовској независности из 2008. Пацоли је финансирао терористичку ОВК као и Ослободилачку војску за Прешево, Бујановац и Медвеђу.

Подсетимо на један мали детаљ који ће бити познатији љубитељима италијанске естраде. Када се певачица албанског порекла Ана Окса, током НАТО бомбардовања 1999. године удала за Пацолија, италијански медији су преносили да се њихова вољена певачица удала не за бизнисмена - како се Пацоли данас представља, већ за "шверцера оружја". Пацолију, очигледно то није био једини "бизнис".

a
а / Извор: Профимедиа

Што се тиче Горана Стањевића, којег Матеи позива да одговори, Стањевић је за вриеме афере шверца дувана радио у Агенцији за страна улагања. Он је, подсетимо, сведочио 2002. године пред италијанским тужиоцима у Барију, о сарадњи црногорске владе и италијанске мафије, те да је лично Ђукановић припадницима злогласних Санта короне уните и Каморе гарантовао заштиту у Црној Гори,

Мило Ђукановић, Брано Мићуновић и Милан Роћен састали су се у августу 1998. године са шефом пуљанске мафије Санта короне уните Франческом Прудентином, како би разговарали о проблематичној ситуацији у којој се нашла Црне Гора, јер им је италијанско правосуђе тражило да им предају 600 мафијаша који су се од хапшења крили у Бару, посведочио је Стањевић пред тужиоцима.

Према сведочењу Стањевића шефови Монтенегро Табацо Траде-а су били Веско Баровић и Бранко Бања Вујошевић, те да је Баровић  велики пријатељ са Милом Ђукановићем. Он је навео и да је кошаркашки клуб "Будућност" финансиран новцем мафије.

Међутим, тврдио је да је у шверц умиешан и данашњи премијер Душко Марковић. Подсетимо, компанија "Монтенегро табако компани" (МТЦ) из Мојковца, довођена је у везу са Марковићем и некадашњим шефом полиције Веселином Вељовићем.

Како се финансирала независност Црне Горе и тзв. Косова

Одакле, новци Пацолију? Одакле од премијерско-председничке плате огромно богатство Ђукановићу, које према наводима Матеија износи преко милијарду евра? Према ранијем сведочењу Матеија, управо је црногорска власт учинила да на Балкану процвета организовани криминал. Сарадња двојице политичара почела је још деведесетих година, пре НАТО бомбардовања.

Према истрази, подсетимо, коју су спровели италијански правосудни органи, од 1994. до 2002. године, током дугог владања Ђукановића Црна Гора је била база за шверц цигарета у Италију, а процењено је да је износ зараде из овог посла био месечно милијарде старих лира.

Оптужбе на почетку помињу 15 особа, међу њима Ђукановића, Душанку Пешић Јекнић и бившег министра финансија Црне Горе Предрага Горановића; менаџере црногорске фирме MTT – за коју се сматрало да је створена како би се контролисао шверц; италијанског мафијаша и једног српског бизнисмена.

Истрага је спроведена али никада до краја, јер је Ђукановића штитио дипломатски имунитет. Према наводима Ратка Кнежевића, Влада Црне Горе зарађивала је 700 милиона долара годишње илегалном трговином цигарета.

Milo Đukanović
Мило Ђукановић / Извор: Профимедиа/илустрација

Матеи сада доноси нове детаље о шверцу дувана. У сав посао, подсећа италијански брокер, од почетка је била умешана и Подгоричка банка, данас Социете Генерале Монтенегро.

- Горана Стањевића упознао сам у Швајцарској 1998. године. Он никада није рекао целу истину. Рачуне које је Подгоричка банка имала у УБС банци 1998. године, дао ми је Стањевић, а он их је добио од Горана Жугића - наводи Матеи.

Подсетимо, Жугић је био Ђукановићев саветник за безбедност а убијен је 31. маја 2000.

- Исти Стањевић ми је поверио и ко заиста стоји иза Монтенегро Tobacco Трансит-а: то су били Ђукановић и Пацоли.
Стањевић ми је поверио да је Мило Ђукановић заједно са Гораном Жугићем путовао  приватним авионом до Лугана, где су ишли у канцеларије адвоката Ентонија Апап Болоње који је тада био мандатар из сенке за Црну Гору, тј. Мила Ђукановића, а који је отворио приватне текуће рачине у УБЦ банци у Цириху - казао је Матеи.

НЕДОПУСТИВО: Приштински сепаратисти тврде да Београд изазива хуманитарну кризу на северу КиМ!

НЕДОПУСТИВО: Приштински сепаратисти тврде да Београд изазива хуманитарну кризу на северу КиМ!

Пусте жеље Беџета Пацолија: Захтева срамотан потез ЕУ против СРБИЈЕ

Пусте жеље Беџета Пацолија: Захтева срамотан потез ЕУ против СРБИЈЕ

МИЛО ДАЈЕ СРПСКЕ СВЕТИЊЕ НА КОСОВУ АЛБАНЦИМА! Откривено шта стоји иза подмуклог плана црногорског председника

МИЛО ДАЈЕ СРПСКЕ СВЕТИЊЕ НА КОСОВУ АЛБАНЦИМА! Откривено шта стоји иза подмуклог плана црногорског председника

Ово је само један траг сарадње између црногорских и тзв. косовоских власти. Можда се управо из свега наведеног може боље схватити и чувена реченица Марковића да је Влада Црне Горе признала независност тзв. Косова противно вољи више од 80 одсто грађана.

Када је Црна Гора донела одлуку о признавању тзв. Косова, 80 одсто јавности је било против тога, али ми смо знали да је то одлука за будућност. Ова одлука од стране тзв. косовске Владе је одлука будућности када је у питању регион рекао је Марковић у Улцињу 2017. године.