Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ШТА СЕ КРИЈЕ ИЗА БРУТАЛНЕ ЛИКВИДАЦИЈЕ У БАРУ? Откривени нови детаљи о убиству, био је превише ОПАСАН, знао је много

28.02.2024. 09:14
Пише:
Србија Danas/Vijesti.me
Škaljarac likvidiran u Baru
Шкаљарац ликвидиран у Бару / Извор: Фото: Facebook/Printscreen

Нападач побегао тротинетом са места злочина

Црногорска полиција утврђује да ли су припадници шкаљарског криминалног клана јуче убили мушкарца како би спречили да пред истражитељима проговори о њиховим заједничким криминалним акцијама, у којима је наводно учествовао донедавно... Он је ликвдиран око 9 сати ујутро у Бару, а како се сумња, страдао је од руке сарадника из истог клана (27).

НОВИ ДЕТАЉИ ПУЦЊАВЕ У БАРУ, ИЗРЕШЕТАЛИ ГА НАОЧИГЛЕД СВИХ: Ухапшен убица ШКАЉАРЦА! Откривено с ким је био ликвидирани мушкарац током нападаpolicija

НОВИ ДЕТАЉИ ПУЦЊАВЕ У БАРУ, ИЗРЕШЕТАЛИ ГА НАОЧИГЛЕД СВИХ: Ухапшен убица ШКАЉАРЦА! Откривено с ким је био ликвидирани мушкарац током напада

"УБИЈЕН С ЛЕЂА, РАФАЛИ ИСПАЉЕНИ СА МОТОЦИКЛА У ПОКРЕТУ" Огласила се црногорска полиција поводом БРУТАЛНЕ ликвидације у Баруpolicija

"УБИЈЕН С ЛЕЂА, РАФАЛИ ИСПАЉЕНИ СА МОТОЦИКЛА У ПОКРЕТУ" Огласила се црногорска полиција поводом БРУТАЛНЕ ликвидације у Бару

УБИЦА ИЗ БАРА ПОКУШАО ДА ПОБЕГНЕ НА ТРОТИНЕТУ: Полиција открила ШТА је пронађено у његовој ТОРБИ после ликвидације "шкаљарца" HapÅ¡enje

УБИЦА ИЗ БАРА ПОКУШАО ДА ПОБЕГНЕ НА ТРОТИНЕТУ: Полиција открила ШТА је пронађено у његовој ТОРБИ после ликвидације "шкаљарца"

Док је шетао, с леђа му је пришао егзекутор и из аутоматске пушке у њега испалио више хитаца. Двадесетдеветогодишњак је на месту остао мртав, а осумњичени за убиство је побегао електричним тротинетом. Идентификован је и ухапшен непун сат касније, пишу Вијести.

Ликвидирани је готово деценију важио за члана барског клана на чијем челу је био сада покојни Алан Кожар, а који се у рату црногорских кланова "утопио" у злочиначки шкаљарски клан.

Након ликвидације Кожара, у лето 2020. године, упућени тврде да је убијени Баранин "променио дрес". У прилог томе говоре транскрипти бројних порука и фотографија које су на Скају размењивали ухапшени и одбегли полицајци, а у којима тврде да је тај Баранин под њиховом контролом.

Полицајци то пишу док рапортирају вођи кавачког клана Радоју Звицеру, којем су обећавали да ће убијени Баранин за више убистава оптужити тадашњег апсолутног вођу шкаљараца Јована Вукотића, тврде Вијести.

Полиција, међутим, тврди да је јучерашња пуцњава обрачун припадника исте криминалне групе. Убијени је годинама на друштвеним мрежама објављивао да зна ко је од шкаљараца наручио и извршио 11 убистава, у којима је, како је тврдио и сам учествовао...

Полиција и тужилаштво сумњају да је убица јуче у 9.10 сати испалио више пројектила у жртву. Очевици из угоститељских објеката у Улици маршала Тита казали су да су чули више хитаца... Један од њих је казао да се чуло пет или шест пуцњева, и да су, када су пуцњи престали, изашли на паркинг и видели мушкарца како лежи између двоје кола, у локви крви.

Наводно, међу првима је притрчала сестра убијеног, чије радно место је удаљено свега неколико метара од места на ком јој је брат убијен...

Након егзекуције у Бару, тај лучки град је блокиран, а очевици су инспекторима описали убицу. То је и помогло полицајцима у идентификацији, па су након сат пронашли и привели двадесетседмогодишњака. Како је саопштено из полиције, бежао је електричним тротинетом, са кацигом на глави.

Вршилац помоћника директора за Сектор за борбу против криминала Лазар Шћепановић саопштио је да је одмах по пријави убиства успостављена опсежна блокада града, да се предузете потражне оперативно-тактичке и техничке мере и радње у циљу идентификације, лоцирања и лишења слободе извршиоца кривичног дела или више њих.

- Спречен је у бекству осумњичени (27) и лишен слободе. Он је том приликом управљао електричним тротинетом, а на глави је носио кацигу. Претрагом терена у првцу бекства, полиција је пронашла црну путну торбу у којој је пронађено ватрено оружје - аутоматска пушка - саопштио је Шћепановић.

У његовом саопштењу пише и да осумњиченог терете да је извршио кривично дело недозвољено држање и ношење оружја и експлозивних материја.

- Према оперативним и обавештајним подацима којима Управа полиције располаже, оба лица су припадници једне криминалне групе која делује на црногорском приморју. Осим тога, осумњичени се већ потражује на међународном нивоу - за њим је расписана међународна потерница од стране једне државе са којом правосудни органи Црне Горе немају потписан уговор о екстрадицији - пише у Шћепановићевом саопштењу.

Ко су убица и убијени?

Убијени мушкарац новинске ступце пуни готово деценију. Хапшен је због кривичних дела са елементима насиља, изнуде, недозвољеног држања оружја... У препискама са Скај апликације је службена забелешка коју је у августу 2020. године, наводно након разговора са Баранином.

У том полицијском документу пише готово исто што је убијени касније објављивао на Инстаграму. На тој друштвеној мрежи, он је на налогу "долази_лицно_ђаво_по_своје" писао да зна ко је учествовао у убиствима великог броја људи.

Из Специјалног државног тужилаштва су 1. априла 2022. године, одговарајући на питања о томе, казали да предузимају све мере из своје надлежности.

И осумњичени је хапшен више пута - због покушаја убиства, насилничког понашања, али и због оптужби да је део организоване криминалне групе одговорне за убиство Шћепана Рогановића. Рогановић је убијен на степеништу код Канли куле 13. фебруара 2020. године око девет часова.

За ту ликвидацију одговара више њих. Некима се суди у одсуству јер се налазе у бекству. Сви оптужени су негирали кривицу.

Ирена Бурић саслушала осумњиченог

Тужитељка из Вишег државног тужилаштва у Подгорици Ирена Бурић синоћ је након саслушања осумњиченог одредила задржавање. Раније јуче, она је новинарима саопштила да тог Баранина сумњиче да је директни извршилац убиства.

- Извршила сам увиђај на лицу места заједно са службеницима Центра безбедности Бар и вештацима из Форензичког центра Даниловград, изузети су трагови са лица места који ће бити предмет даљег вештачења - казала је тужитељка Бурић.

Извор: Србија Данас/Vijesti.me