Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЦЕТИЊЕ ДРХТИ ЗБОГ МОГУЋЕ КРВНЕ ОСВЕТЕ: Ово су највеће мистерије бруталног масакра - једна ствар је посебно чудна

18.08.2022. 21:32
Пише:
Србија Данас/Објектив
Cetinje
Цетиње / Извор: Фото: Printscreen/Youtube/MediaBiro

У јавности се од првог дана поставља питање да ли су службеници полиције који су ушли у окршај са Бориловићем били адекватно опремљени

Седам дана прошло је од момента када је помахнитали Вук Бориловић у крвавом пиру на Цетињу убио десет особа и шест ранио, а бројна питања о овом ужасном злочину и даље су отворена. После тродневне жалости, и даље се спекулише о мотиву масовног убиства, али и о томе ко је Бориловића заправо ликвидирао.

Отворена су и питања да ли је црногорска полиција касно реаговала, да ли је број жртава могао да буде мањи… У сваком случају, остаће запамћено да је помахнитали конобар убио Наташу Пајовић Мартиновић и њена два малолетна сина Марка и Машана, породицу Дрецун – Димитрија, Данијелу и Рајка, Милана Митровића, свог ујака Горана Ђуришића и сестре Александру и Данијелу Радуновић.

СРБИН ИЗ МОДРИЧЕ ХЕРОЈ У СЛОВЕНИЈИ: Због јаког невремена стабло пало на жену и дете, ево шта је Бобан урадио (ВИДЕО)

СРБИН ИЗ МОДРИЧЕ ХЕРОЈ У СЛОВЕНИЈИ: Због јаког невремена стабло пало на жену и дете, ево шта је Бобан урадио (ВИДЕО)

ДОДИК ИДЕ У РУСИЈУ: У питању је опстанак српског народа у Босни, споменуо и Бошњаке!

ДОДИК ИДЕ У РУСИЈУ: У питању је опстанак српског народа у Босни, споменуо и Бошњаке!

СТРАВИЧНО НЕВРЕМЕ У КОМШИЛУКУ: Олујни ветар носио кровове и чупао дрвеће - исти циклон долази у Србију (ВИДЕО)

СТРАВИЧНО НЕВРЕМЕ У КОМШИЛУКУ: Олујни ветар носио кровове и чупао дрвеће - исти циклон долази у Србију (ВИДЕО)

1. ШТА ЈЕ МОТИВ?

Од прошлог петка до данас није тачно познато шта је мотив масакра. Првобитна верзија је била да је Бориловић ликвидирао Наташу Мартиновић и њене синове због кашњења у плаћању кирије. После се појавила вест да се убица прво посвађао са ујаком. Надлежни органи и даље нису објавили шта је био тачан узрок злочина какав се дуго није догодио на овим просторима.

2. ЧИЈИМ МЕТКОМ ЈЕ ЛИКВИДИРАН?

Да ли је Бориловић страдао од метка неког од полицајаца који су одговорили на позив грађана или га је усмртио Ненад Нено Калуђеровић? Одговор на ово питање и даље није познат пошто се, како тврде надлежни органи Црне Горе, чекају резултати вештачења.

Nenad
Ненад / Извор: Фото: Друштвене мреже

3. КАДА ЈЕ СТИГАО ПОЗИВ?

И даље није познато у које време је полиција добила позив и прву информацију о пуцњави. У полицијском саопштењу првобитно је речено да је први позив стигао у петак 12. августа у 15.30, а да су полицијски службеници били на лицу места три минута касније.

Накнадно је у делу медија објављен листинг позива полицији у коме стоји да је полиција обавештена о свему у 15.22 часова. Полиција је на ову информацију одговорила да ће бити "предузете додатне провере позива и усклађености регистратора времена, као и даље провере листинга".

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

4. КО ЈЕ ПОСЛАТ НА МЕСТО ЗЛОЧИНА?

У јавности се од првог дана поставља питање да ли су службеници полиције који су ушли у окршај са Бориловићем били адекватно опремљени. Питање које се поставља је да ли су имали панцире, да ли су били наоружани дугим цевима и да ли су имали опрему потребну за адекватну реакцију.

Полиција је саопштила да је у тренутку пријаве било ангажовано 12 службеника полиције, а накнадно још десет. Постављено је и питање да ли је на лице места могла раније да стигне специјална противтерористичка јединица. Полиција је навела да су они дошли на место злочина тек након што је убица ликвидиран.

5. ДА ЛИ ЈЕ ЛЕЧЕН?

Опречне су и информације о томе да ли је Вук Бориловић био лечен у установама за психички оболеле. Његова мајка категорички демантује ове наводе, мада се у медијима писало да је убица требало дан пре масакра да буде прегледан у психијатријској установи у Доброти. Ако је то истина, поставља се и питање како је такво лице могло да има легално оружје, из кога је и поубијао људе.

Vuk Borilović
Вук Бориловић / Извор: Фото: Друштвене мреже

6. КОГА ЈЕ ЗВАО ДОК ЈЕ УМИРАО?

Чињеница да је Бориловић после ликвидација телефоном позивао породице убијених посебно је интригантна. Полиција је потврдила да је око 15.30 Вук позвао мужа убијених Наташе, Марка и Машана – Милоша, и да га је обавестио да је побио његову и своју породицу.

Када је убио Милоша Митровића у дворишту куће, позвао је његову супругу и обавестио је о томе. Пошто је погођен са пет метака, он је позвао још једну особу, чији идентитет није познат, и рекао јој да је рањен и да мисли да неће преживети. Тај разговор је обављен око 15.50.

7. ДА ЛИ ПРЕТИ КРВНА ОСВЕТА?

Данима се спекулише да ли је због ужасног злочина који је Вук починио страдати његова породица. Чињеница да је Вук имао ћерке, не и синове, навела је многе да посумњају да би могло доћи до освете.

Опет, има и оних који тумаче да је освета и те како могућа. Било како било, Вукова породица је склоњена на сигурно, а он је, у присуству само четири члана породице, сахрањен на тајној локацији.