Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ДИГЛА СЕ ЦЕЛА БОСНА да лови ОСУМЊИЧЕНОГ СЕРИЈСКОГ УБИЦУ! Грађани у СТРАХУ, надлећу их ДРОНОВИ - а све због БИВШЕГ МУЏАХЕДИНА (ФОТО)

11.02.2019. 22:31
Пише:
Србија Данас/Блиц
Edin Gačić
Един Гачић / Извор: Фото: Facebook/printscreen/Abu Енес Бин Мухарем

Полиција Босне и Херцеговине недељу дана трага за Едином Гачићем због сумње да је у року од пет дана убио Сауда Султанића и полицајца Махира Бегића.

Един Гачић, бивши припадник одреда "Ел Муџахид", тренутно је најтраженија особа у БиХ, а потрага за њим због сумње да је починио два убиства, проширена је на целу Босну и Херцеговину, а у потрагу је полиција укључила и неколико дронова.

НЕЗАПАМЋЕНО НАСИЉЕ У СРЕДЊОЈ ШКОЛИ! Дечак ЖИГОСАО девојчицу словом "У", претукао јој сестру, а ОПРАВДАЊЕ ЈЕЗИВО

Министар унутрашњих послова Кантона Сарајево Адмир Катица изјавио је данас да не искључује могућност да се у потрагу укључи и војска.

Он је навео да је у Кантон Сарајево данас као испомоћ дошло 130 полицајаца из других кантона да би помогли да се убица њиховог колеге што пре пронађе, а безбедност у кантону појача.

- На терену је тренутно око 1.200 полицијских службеника, јер је потребно да се током ових дана на подручју Кантона Сарајево грађани осећају сигурно, да имамо њихово повећано присуство на местима јавног окупљања, код школа, вртића, као и на свим местима које смо ми као МУП и Влада дужни безбедносно да покријемо - рекао је Катица.

Најавио је да уколико ове полицијске снаге не буду достатне тражиће да им Председништво Босне и Херцеговине на располагање стави и Оружане снаге БиХ, преноси Кликс. Влада Кантона Сарајево сутра ће на седници донети одлуку о износу награде за информацију о вишеструком убици Едину Гачићу, за којим је покренута опсежна потрага.

НЕУРАЧУНЉИВИ БОМБАШ СЕ ВРАЋА МЕЂУ ЉУДЕ: Бацио је експлозив човеку у крило, а сад ИЗЛАЗИ НА СЛОБОДУ!

Према незваничним информацијама портала Кликс, та награда би требало да износи 50.000 конвертибилних марака (25.000 евра).

Гачић се терети за убиство Сауда Султанића, власника продавнице у месту Подорашац код Коњица, које је извршено прошлог понедељка. Убица је Султанића, око 7.30 сати тог кобног јутра усмртио ватреним оружјем, а потом га избо. То је рекао дежурни тужилац који спроводи истрагу овог убиства, додавши да је све забележено и надзорним камерама.

Убијени Султанић, како наводе локални медији, био је узоран и честит човек, који ни са ким није имао проблема. Иза њега су остали супруга и троје деце.

Само пет дана касније, у петак у вечерњим сатима, убијен је припадник федералне полиције Махир Бегић из насеља Локве. Полицајац је убијен у месту Суходол код Тарчина, како се претпоставља, хицима из ватреног оружја. Како су пренели локални медији, његово тело пронађено је у близини објекта који је припадао Федералној управи полиције, на чијем је обезбеђењу радио.

УХАПШЕН ШКАЉАРАЦ! Полиција упала ШАКОВИЋУ у хотел: Муњевито хапшење због УБИСТВА РАДОЊИЋА!

Бегићево тело пронашао је његов колега када је дошао да га замени на стражи. На месту где је убијен пронађено је неколико чаура непознатог калибра, пренео је "Аваз". Позивајући се на изворе блиске истрази, "Аваз" пише да се убијени припадник ФУП борио са убицом, пошто су на телу видљиве посекотине. Наводи се такође да је пиштољ убијеног полицајца нестао.

Паралелно са овим догађајем, сарајевској полицији пријављено је да је у месту Ушивак код Хаџића виђен Един Гачић, који је пет дана раније убио Султанића, откад траје потрага за њим.

Увиђај на месту убиства службеника Федералне управе полиције Махира Бегића је настављен и током јучерашњег дана, а полиција је потрагу за Гачићем проширила на много шире подручја од места Суходол. Како сазнаје Klix, све полицијске снаге ФУП-а и МУП-а Кантона Сарајево су подигнуте како би се што пре пронашао убица.

Таксијем дошао у затвор?! ДАНИМА ГА ЈУРИЛА ЦЕЛА ХРВАТСКА! Корумпирани ШЕФ ПОЛИЦИЈЕ отишао на робију

Злочиначки пут Гачића почео је за време рата, када се са тек напуњених 18 година прикључио одреду "Ел Муџахид", који је био у саставу Трећег корпуса такозване Армије БиХ и познатом по најмонструознијим злочиним над српским војницима. Гачић је неколико месеци након окончања рата у БиХ убио саборца из одреда "Ел Муџахид" Исмета Гунића, такође Бањалучанина. Осуђен је на осам година затвора, а када је издржао више од две трећине казне Гачић је стекао право на слободне допусте из Казнено-поправног завода Зеница.

Након што је пуштен на слободан викенд, Гачић је 25. августа 2002. године отишао до стана своје мајке Сифете у Улици Енвера Шеховића у Зеници и у мајку хладнокрвно испуцао два хица, а затим се удаљио. Полиција је убицу ухапсила неколико дана касније, а Кантонални суд га је у фебруару 2003. осудио на јединствену казну од 20 година дуготрајног затвора.

Тужилаштво Кантона Сарајево отворило је истрагу против Едина Гачића јер постоји основ сумње да је починио тешко убиство, потврдила је јуче портпарол Кантоналног тужилаштва Азра Бавчић.

ВОЂА КАВАЧКОГ КЛАНА ИЗРУЧЕН ЦРНОЈ ГОРИ: Слободан Кашћелан авионом пребачен у Подгорицу

По изласку из затвора средином 2017. године, Един Гачић се настанио у селу Брђане. Како пише "Дневни Аваз" мештани не отварају врата, а пусте су улице и у Суходолу и Подорашцу. Сауд Султанић сахрањен је у четвртак у близини места убиства.