Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЕВО КО ЈЕ СРБИН УХАПШЕН ПО ИНТЕРПОЛОВОЈ ПОТЕРНИЦИ! Са двојицом Србина прокопао тунел до зграде Вишег суда у Црној Гори?!

14.10.2023. 13:25
Пише:
Србија Данас
tunel
тунел / Извор: Фото: МУП ЦРНЕ ГОРЕ/САША МАТИЋ (ХО)/Тањуг

За одбеглим рударима из Лознице се још увек трага.

Владимир Ерић, држављанин Србије, ухапшен је по међународној потерници Интерпола Подгорица на аеродрому у Стокхолму, на излазу из Шведске, а Црна Гора га потражује због случаја "Тунел".

ПАО СРБИН ЗБОГ АФЕРЕ "ТУНЕЛ"! Ухапшен по потерници ИНТЕРПОЛ-а: Ево за која кривична дела се терети

ПАО СРБИН ЗБОГ АФЕРЕ "ТУНЕЛ"! Ухапшен по потерници ИНТЕРПОЛ-а: Ево за која кривична дела се терети

УХАПШЕНА КАТАРИНА БАЋОВИЋ: Полиција за њом трагала од средине септембра

УХАПШЕНА КАТАРИНА БАЋОВИЋ: Полиција за њом трагала од средине септембра

НОВИ ШОК ДЕТАЉИ АФЕРЕ ТУНЕЛ: Предмети повезани са Беливуком и Миљковићем нестали из Вишег суда у Подгорици!

НОВИ ШОК ДЕТАЉИ АФЕРЕ ТУНЕЛ: Предмети повезани са Беливуком и Миљковићем нестали из Вишег суда у Подгорици!

- Он је приступио на горе поменути аеродром са намером да отпутује за Београд, а где је лишен слободе по међународној потерници наше државе. Он се потражује од 28. септембра ради вођења кривичног поступка пред Основним државним тужилаштвом у Подгорици због основане сумње да је починио кривична дела криминално удруживање у стицају са кривичним делом тешка крађа и кривично дела спречавање доказивања у саизвршилаштву - наводи се у саопштењу полиције Црне Горе.

Додаје се да следи комуникација између Министарства правде Црне Горе и Министарства правде Шведске правосудним каналима ради изручења овог лица надлежним органима.

Управа полиције расписала је међународну Интерполову потерницу и за одбеглим рударима из Лознице - Миланом и Вељком Марковићем, Дејаном Јовановићем, за које се верује да су, заједно са Ерићем, летос прокопали тунел у центру Подгорице како би се домогли депоа зграде Вишег суда.

Основно државно тужилаштво у Подгорици четворицу бегунаца из Лознице, који у Подгорици нису имали пријављено пребивалиште, за сада терети да су из лагера суда однели 15 пиштоља и три пушке, али и део списа кривичних предмета, који су чувани у подруму храма црногорског правосуђа.

tunel
тунел / Извор: Фото: МУП ЦРНЕ ГОРЕ/САША МАТИЋ (ХО)/Тањуг

Основно државно тужилаштво у Подгорици терети Ивицу Пиперовића, Николу Милачића, Маријана Вуљаја и Катарину Баћовић да су део криминалне групе, одговорне за крађу доказа из више предмета пред подгоричким Вишим судом.

Вуљај је синоћ пред тужитељком Надом Мартиновић казао да су Пиперовић и Милачић организовали обијање депоа Вишег суда у Подгорици и крађу оружја из те судске просторије.

Милачићу и Пиперовићу на терет стављају кривично дело криминално удруживање и тешку крађу, јер истражитељи, како саопштавају, верују да су имали директно задужење током копања тунела од сутерена зграде у Његошевој улици број 12 до депоа Вишег суда у Подгорици.

tunel
тунел / Извор: Фото: МУП ЦРНЕ ГОРЕ/САША МАТИЋ (ХО)/Тањуг

Маријану Вуљају на терет се ставља кривично дело помоћ учиниоцу након извршеног кривичног дела, јер су у досадашњем делу истраге тужиоци дошли до података да је изнајмио Катарини Баћовић стан у City кварту, где се она скривала од 11. септембра када је пронађен тајни пролаз у центру града.

Полиција је за Баћовић трагала од средине септембра, када је и идентификована као особа која је изнајмила стан у Његошевој улици, из ког су припадници те крими-екипе прокопали тунел.

У истрази обијања просторије у којој су чувани судски докази саслушана је и њена мајка Маја Баћовић, иначе управница судске писарнице, која је негирала умешаност у тешку крађу.

Провала у судски депо примећена је 11. септембра, када су надлежни најпре утврдили да је неко “само” испретурао доказе.

tunel
тунел / Извор: Фото: МУП ЦРНЕ ГОРЕ/САША МАТИЋ (ХО)/Тањуг

Међутим, док је још трајао увиђај у обијеном депоу и летимични попис доказа у најважнијим предметима, откривено је да су лопови у депо ушли подземним пролазом из Његошеве улице број 12.

Први крупни траг у том случају, комби који су користили осумњичени, полицајци су пронашли 13. септембра. Дан касније пронашли су и стан у подгоричком насељу Забјело, где им је наводно била база.

Предраг Миротић, за којег се сумња да је возио копаче тунела од Забјела до центра града, када су одлазили да праве подземни пролаз до депоа Вишег суда, ухапшен је 23. септембра.

Он им је наводно био контакт тачка - помагао им да несметано бораве у Подгорици и обезбеђивао алат којим су обили судску просторију.

У досадашњој истрази, којом руководи подгоричко Основно државно тужилаштво, изузето је на стотине сати снимака с надзорних камера, пронађен је алат који су копачи користили, а вештачењем је изолован и траг осумњичених...

Оперативни подаци полиције говоре да су вође кавачког криминалног клана организовале копање подземног тунела, а инспектори и даље утврђују шта им је био главни циљ.