Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"Главаш је лажљивац са непромењеним менталним склопом": Крунски сведок о хрватском генералу због ког су СРБИ страдали

03.06.2019. 17:53
Пише:
Танјуг
Branimir Glavaš
Бранимир Главаш / Извор: Профимедиа

Крунски сведок, на суђењу хрватском генералу Бранимиру Главашу, Крунослав Фехир, новинарима је рекао да је оптужени лажљивац и да је његов ментални склоп непромењен од рата.

Након данашњег поновљеног суђења хрватском генералу Бранимиру Главашу, за злочин почињен над Србима још 1991. године у Осијеку крунски сведок Крунослав Фехир је новинарима рекао да је оптужени лажливац и да је његов ментални склоп непромењен од рата.

Након сведочења на поновљеном суђењу Бранимиру Главашу и његовим саоптуженима у случају ''гаража'' и ''selotejp'', Фехир је рекао да постоји низ материјалних доказа који потврђују његов ранији исказ те да ово није случај у којем се на суду сучељавају два исказа.

- Мој досадашњи исказ, који је дат 2007. године, данас сам и поткрепио. Постоји низ материјалних доказа који потврђују мој исказ. Ово није исказ против исказа. У самом поступку исказ су дали патолог, судски вештак и балистичар. Полицијски службеници који су обављали увиђај те ''91. године у старту су изразили сумњу у сваку причу оптуженог Бранимира Главаша, дакле од прве до задње. Што се тиче моје улоге у Домовинском рату, те приче су лаж - рекао је Фехир испред суднице.

Branimir Glavaš
Бранимир Главаш / Извор: Профимедиа

Он је оптужио Главаша да је лажљивац, што, како је рекао, потврђују и материјални докази.

- Бежао је од конкретних питања. Ни он ни његови адвокати уопште нису разговарали о тим неким детаљима који су утврђени за време поступка. Дакле све је јасно. Сваком нормалном је јасно - додао је.

Фехир је рекао да против Главаша лично нема ништа. 

- Видели сте у расправи коју агресију исказује према мени. Његов ментални склоп се није променио од ''91. године. Он је остао исти какав је и био. Али то све говори о њему, а не о мени - река је Фехир, пренели су хрватски медији.

Усташтво као европска вредност? Пуповац одговорио Ружи Томашић!

Усташтво као европска вредност? Пуповац одговорио Ружи Томашић!

ВЕЛИКА ОПАСНОСТ ЗА РЕГИОН! У БиХ активно неколико десетина кампова ВЕХАБИЈА

ВЕЛИКА ОПАСНОСТ ЗА РЕГИОН! У БиХ активно неколико десетина кампова ВЕХАБИЈА

Упитан је и о тврдњама Главаша и његових адвоката да он уопште није био присутан у просторијама осјечког Секретаријата за обрану.

- Његови адвокати су такве небулозе до сад говорили. Постоји потврда с печатом војне поште, с потписима људи који говоре кроз Домовински рат у периоду који сам прошао. Је ли могуће да сви ти људи лажу? Је ли могуће да само Главаш и његови адвокати говоре истину? - рекао је Фехир.

Фехир је додао и да се "не замара" кривичном пријавом која је против њега поднесена у петак, а у којој га Главаш терети за убиство Чедомира Вучковића. "Не знам зашто се они толико замарају са мном. Господин Дражен Матијевић је рекао да је мој исказ небитан. Чему онда оволики напади на мене? Они би требало да сруше кључне доказе, а не бавити се са мном. А кључне доказе не могу срушити. Њих могу срушити патолог и судски вјештак, а они су своје рекли у поступку", рекао је.

УХАПШЕНИ НА САСЛУШАЊУ: Одлуку о притвору чека 11 осумњичених за проституцију и промет дрога (ВИДЕО)

УХАПШЕНИ НА САСЛУШАЊУ: Одлуку о притвору чека 11 осумњичених за проституцију и промет дрога (ВИДЕО)

"ВОЈСКА КОСОВА" СА ХРВАТИМА НА ГРАНИЦИ СА МАЂАРСКОМ! Више од 500 наоружаних "војника"! ОБЈАВИЛИ ЦИЉ! (ВИДЕО)

"ВОЈСКА КОСОВА" СА ХРВАТИМА НА ГРАНИЦИ СА МАЂАРСКОМ! Више од 500 наоружаних "војника"! ОБЈАВИЛИ ЦИЉ! (ВИДЕО)

- Патолози и судски вештаци рекли су да Чедомир Вучковић преминуо од тровања сумпорном киселином, а озледе из ватреног оружја квалификоване су као лакше телесне повреде. То је струка рекла. То нисам рекао ја. Постоје материјални докази, а то што говоре Главаш и његови адвокати ме не брине - рекао је Фехир.

Ново суђење у случајевима ''гаража'' и ''selotejp'' заказано је након што је Врховни суд почетком јануара укинуо одлуку ванрасправног већа загребачког Жупанијског суда из марта прошле године према којој је поновљено суђење Главашу требало одвојити од поступка његовим саоптуженицима.

РУСКИ АВИОН НАДЛЕЋЕ ХРВАТСКУ! Специјалисти у извиђачком лету

РУСКИ АВИОН НАДЛЕЋЕ ХРВАТСКУ! Специјалисти у извиђачком лету

НЕВРЕМЕ ПОТРЕСА И РЕГИОН: И Црногорци без струје!

НЕВРЕМЕ ПОТРЕСА И РЕГИОН: И Црногорци без струје!

Након што је Државно тужилаштво против раздвајања суђења поднело захтев за заштиту законитости, Врховни суд је укинуо решење ванрасправног судског већа којим је председао Иван Турудић, уваживши већину аргумената изнесених у захтеву Државног тужилаштва па је загребачки Жупанијски суд морао да настави с јединственим суђењем.

Главаш и његови саоптуженици од почетка одбацују оптужбе за злостављања, мучења и убистава осјечких Срба у случајевима ''гаража'' и ''selotejp''.