Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"ПОЛИЦАЈАЦ ЈЕ МОЖДА МОГАО ДА ГА УХВАТИ ЗА ЛЕЂА" Потресна исповест оца дечака који је скочио са моста на Тари

20.08.2021. 21:47
Пише:
Србија Данас/Блиц
Most na Tari
Мост на Тари / Извор: Фото: Фото: Youtube/Printscreen/Marko Пејовиц/Инстаграм/Принтсцреен/подгорицки_времеплов

Потресна исповест

Док се полицајац припремао да спречи скок, поред мог сина је стајала непозната девојка која га је молила да сиђе са ограде моста - каже за "Блиц" отац тринаестогодишњег В. К. из околине Пљеваља, који је пре неколико дана, по узору на популарну ТикТокерку из истог места пратио, извршио самоубиство скоком са Моста на Тари.

БРАВО СРБИЈО: Бошко иде на лечење, Меридиан купио заставу са потписима олимпијаца!

БРАВО СРБИЈО: Бошко иде на лечење, Меридиан купио заставу са потписима олимпијаца!

НЕГОДОВАЊЕ У ХРВАТСКОЈ: Комшије КИПТЕ ОД БЕСА због назива базена у Котору - смета им "ВЕЛИКОСРПСКА ПОЛИТИКА"

НЕГОДОВАЊЕ У ХРВАТСКОЈ: Комшије КИПТЕ ОД БЕСА због назива базена у Котору - смета им "ВЕЛИКОСРПСКА ПОЛИТИКА"

ДОБРО РАЗМИСЛИТЕ да ли ћете на море у БУДВУ: Тренутно је НАЈЗАРАЖЕНИЈИ ГРАД НА СВЕТУ, за 24х број оболелих НАГЛО скочио

ДОБРО РАЗМИСЛИТЕ да ли ћете на море у БУДВУ: Тренутно је НАЈЗАРАЖЕНИЈИ ГРАД НА СВЕТУ, за 24х број оболелих НАГЛО скочио

Породица погинулог тинејџера још је у шоку због трагедије која их је задесила. Несрећни отац прича да је В. К, док се полицајац припремао да му приђе, скочио упркос молбама непознате девојке.

- Поред њега су се у том тренутку налазила три очевидца. Гледали су све својим очима. Девојка је стајала поред мог сина, плакала је и молила га да сиђе с моста. Полицајац који се налазио ту рекао је тој девојци да буде поред њега - препричава он.

Како каже, његов тринаестогодишњи син је све то време седео на огради моста.

- Ноге су му висиле доле и припремао се за скок. Полицајац је можда могао да га ухвати за леђа и повуче уназад, тиме би га спасио... - каже.

Poruka
Порука / Извор: Фото: ТикТок Printscreen

Полиција још није почела да истражује његов телефон

Како отац В. К. наводи, полиција још није почела да истражује телефон настрадалог тинејџера, а они, породица, немају права да га преузму из полиције.

- Речено нам је да телефон још нису прегледали. Из његовог мобилног ништа није обрисано. И даље се у њему налазе поруке, позиви и галерија пуна слика. Ми то не смемо да дирамо нити смемо да узимамо телефон, јер то мора прво полиција да уради - прича отац.

Подсетимо, Црногорска полиција је првих дана након другог самоубиства које се догодило на исти начин и на истом месту званично није оглашавала. На питања "Блица" није било одговора. Међутим након бројних текстова о повезаности самоубиства двадесетогодишње популарне ТикТокерке из околине Пљеваља, а потом и тинејџера коју ју је пратио на овој друштвеној мрежи, па ископирао њено самоубиство, МУП Црне Горе саопштио је да је истрага ова два случаја у току. Како је саопштено нема индиција да је до самоубистава дошло због некаквог ТикТок изазова, нити да је у питању секта како су неки коментарисали по Пљевљима.

Мобилни телефони дечака су у рукама полиције, а шта они крију за сада није познато.

Оно што је познато је да се М. Г. (20) и В. К. (13) нису лично познавали, да је двадесетогодишњакиња извршила самоубиство скоком са моста на Тари у 20 сати 27. јула ове године. Неколико дана након тога, В. К. почео је да оставља коментаре на овој друштвеној мрежи да је то што се догодило страшно и да је он није познавао. Међутим пар дана касније, своју профилну слику заменио је њеном, објавио видео са њеним сликама и описом да је "девојка коју воли највише на свету у рају", и да "он жели да иде у рај".

Након тога оставио је и поруку којом је најавио трагедију: "ускоро, исто место, иста патика, исто све".

Дечак је, како је за "Блиц" испричала његова сестра, кобног дана породици рекао да иде до продавнице да купи сок и нестао. Његов нестанак убрзо је пријављен, полиција га је лоцирала на мосту на Тари, полицајци су стигли док је седео на огради, међутим тинејџер је скочио у смрт пре него што су му пришли и покушали да га спрече...

СОС телефон за помоћ особама које размишљају о самоубиству

Број 011/7777-000 је СОС телефон који ради 24 сата, а на који се јављају стручњаци за спречавање самоубиства - лекари Клинике за психијатријске болести "Др Лаза Лазаревић". Служба ургентне психијатрије прима пацијенте 24 сата без заказивања, без књижице и без плаћања, а Центар за ментално здравље од 9 до 18 прима без заказивања.

Уколико вам је потребна помоћ, сваког дана можете позвати и волонтере Центра "Срце" од 17 до 23 часа на број телефона 0800-300-303 или им се обратити мејлом на vanja@centarsrce.org.

Волонтери разговарају с људима који су усамљени, узнемирени, повређени, тужни, очајни, несигурни...