Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ИСПОВЕСТ ПРОСТИТУКЕ ИЗ ЗАГРЕБА ЛЕДИ КРВ У ЖИЛАМА: Овако изгледа њен живот после неколико ХИЉАДА МУШТЕРИЈА

07.10.2018. 13:42
Пише:
Србија Данас/ дневник.хр
Prostitutka
Проститутка / Извор: Профимедиа/илустрација

Каже да никад није волела секс

"Пуних 25 година била сам проститутка. Уличарка. Ку*ва. И успела сам да се извучем из свега и коначно почнем да живим нормалним животом", овако за један хрватски магазин почиње исповест некадашња проститутка из Загреба.

СНИМЦИ НЕВРЕМЕНА ЗАБРИНУЛИ СРБИЈУ: Киша и поплаве у комшилуку најављују олују! (ВИДЕО)

Ситна жена (50), иако наизглед крхка и с тек неколико бора, не одаје утисак на посао којим се бавила готово читавог живота. Завршила је само основну школу. Рано је остала без родитеља. Упознала је младића и заљубила се у њега.

- Он, његов брат и братова жена бавили су се подвођењем. Била сам млада и јако заљубљена и нисам имала појма о животу. Та жена учила ме је како да зарадим на свом телу. Искрено, не сећам се прве муштерије. Имала сам их на хиљаде и једино што желим је да их што пре заборавим - каже она.

prostitutka na ulici
проститутка на улици / Извор: Профимедиа

Испричала је о тешком осећају који ју је притискао деценијама.

- Тад, у почетку, сваке вечери сам излазила на улицу и осећала се као да идем на вешање. Нисам мрзела муштерије него оне који су ме на тај посао натерали. Иако, истина, нико ме није на то силио, али ја нисам ни знала за друго. Била сам премлада и нисам размишљала. Готово сав новац који сам зарадила морала сам да дајем својим сводницима, тако да сам неретко остајала гладна. Једино чега сам имала на претек били су презервативи - присетила се и додала како су јој сводници свакога дана доносили пуне пакете презерватива.

- Никад нисам волела секс. Да јесам, онда би ми то био ужитак и не бих то могла да радим за новац. Имала сам слободу да бирам с којом муштеријом желим да идем у кревет, као и да одбијем све што ми се не свиђа.Код мене су могли да добију само обичан секс, без перверзија, а презерватив је био обавезан. И нема љубљења. С пољупцем као да бих му дала и своју душу, а овако је све остало на нивоу посла. Плаћао је моју услугу и време. То вам је исто као и таксисти. Стојите и чекате. Понекад вам дође више муштерија, а понекад можете чекати целу ноћ а да се нико не појави - објаснила је.

НЕВИЂЕН ХАОС на изборима у БиХ: Мушкарац прво урлао на посматраче, па СКИНУО ГАЋЕ! (ФОТО)

Секс између 30 и 100 евра

Као уличарка зависила је о простору муштерија, па су сведоци њеног посла неретко су били кипови и дрвеће у парковима, поштански сандучићи у хаусторима зграда.

- Већином су ипак у питању биле сталне муштерије. Најдражи су ми били они који су још у ауту до хотела причали шта ће све да ми раде, а онда, кад бисмо коначно стигли, ја се још не бих ни скинула до краја а они су већ били готови - кроз смех каже она.

Prostitutka ulazi u auto klijenta
Проститутка улази у ауто клијента / Извор: Профимедиа/илустрација

То је, како каже, био најлакше зарађен новац. Увек су били љубазни и благонаклони према њој, па су знали да остављају и више новца него што је тражила.

- Били су то често ожењени мушкарци, за које сам се увек питала зашто долазе к мени ако то што нудим могу код куће да добију бесплатно. У 25 година имала сам само две-три неугодности. Негде у вријеме рата у Хрватској дошао ми је један. Обавили смо то у ауту. А онда је извукао пиштољ, прислонио ми га уз главу и тражио да му вратим новац. Нисам хтела да му покажем да се бојим јер би ме тад сигурно убио. Рекла сам му да пази шта ради јер имам људе који стоје иза мене. Вратила сам му новац и изашла из аута. Отишао је, а ја сам се, дрхтећи од страха, вратила кући - присећа се.

Ипак, највише се бојала бесних супруга и љубавница.

- Најчешће су то ипак били аутомобили или хотели. Нема хотела у којем нисам била у овом граду, и сви су ме портири знали - препричала је.

ОРГИЈАО СА ПРОСТИТУТКАМА, ПА ПОДНЕО ОСТАВКУ Британски лорд: "Извините за бол коју сам изазвао!"

Секс је наплаћивала од 30 до 100 евра, зависно о томе колико јој се чинило да неко може да плати, те о томе је ли реч о сталној муштерији или пролазнику.

Честа гошћа затвора

- Знало је бити ситуација да су мушкарци наручили по две-три проститутке и тад бих с колегицама ишла с муштеријом јер сам мислила да једна другој можемо да чувамо леђа. Међутим, у случају кад би ме саму позвао, а да буде још других мушкараца или жена, никад нисам пристала да идем. Увек сам се бојала тих других које не познајем - наставља причу и додаје како је, као и готово све њене колегинице, била честа гошћа затвора.

Полицајци су је већ познавали, а како је проституција прекршај, често би завршила у притвору.

- Ујутро дођеш пред судију, да ти два, три, пет дана притвора. Одеш, одлежиш то и сутра си већ опет на улици - објашњава додајући како је знала да затворску собу дели с још 15-ак проститутки. Нема супруга ни деце, а каже како је за то ионако прекасно јер су јој због велике инфекције одстранили материцу и јајнике.

Проституција узела маха у Кенији: Са 12 година сам добила сина, не знам ни ко му је отац

На срећу, каже, то је једини сувенир који је понела као успомену на бивши посао јер је успела да из истог изађе без икаквих болести и с готово свим зубима. Зуби су важни, вели, јер су их њеним бившим колегиницама избили или макрои или муштерије.

Данас ради као чистачица

- Тад је у мој живот изненада ушао отац Драгутин Горичанец. Било је то 2010. Пришао ми је на улици и рекао ми да не морам да радим то што радим те да ми може помоћи да се извучем. Знам за само две-три жене које су успеле да се извуку. Друге су или још у послу, раде за кретене и дају им новац, или су умрле, смрзле се на улици... или су убијене. Схватила сам да ми је близу 50 година, да муштерије радије бирају млађе, а да је мени свега тога доста. И одлучила сам да престајем - рекла је.

Данас ради као чистачица.

- Срећна сам јер сам жива. Сад коначно имам нормалан посао и не могу описати какав је осећај живети на овакав начин. Нисам мислила да ће то икад бити могуће. А све то могу захвалити свештенику Горичанцу - говори с осмехом на лицу.

Њен скромно намештен дом чист је и уредан, а на сточићу у углу стоји мали кип Девице Марије. На питање је ли одувек била побожна, одговара:

- Моја душа је све време била чиста. Продавала сам тело и то је грех, али то не значи да нисам волела Бога. Мислим да сам била мање ку*ва од неких данашњих цура које то што сам ја наплаћивала раде бесплатно. Ја сам барем знала зашто то радим - закључила је.