Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ОТКРИВЕНЕ НОВЕ ЈЕЗИВЕ ПОРУКЕ: Ево шта је још дечак (13) писао на ТикТоку девојци која је извршила самоубиство (ФОТО)

18.08.2021. 09:15
Пише:
Србија Данас/Пинк
Milica
Милица / Извор: Фото: ТикТок Printscreen

Да ли се ово двоје младих познавало или су се само "знали са друштвених мрежа" за сада није познато

Друштвеном мрежом ТикТок данима круже опроштајне поруке пријатеља двадесетогодишње М. Г. из околине Пјевља која је 27. јула извршила самоубиство скоком са моста на Тари. Двадесетогодишњакиња је била јако популарна на овој друштвеној мрежи међу младима из Црне Горе. Њена смрт покренула је још једну трагедију - двадесетак дана касније, тринаестогодишњи дечак, такође из околине Пјеваља, који је ову девојку пратио на ТикТоку и често јој писао поруке, прекјуче је такође извршио самоубиство. На истом месту, на исти начин.

"УСКОРО ИСТИ МОСТ, ИСТА ПАТИКА, ИСТО СВЕ" Језиве поруке се шире мрежама после самоубиства дечака и девојке (ФОТО)

"УСКОРО ИСТИ МОСТ, ИСТА ПАТИКА, ИСТО СВЕ" Језиве поруке се шире мрежама после самоубиства дечака и девојке (ФОТО)

"ЛЕПО СПАВАЈ ДРАГА, ЧЕКАЈ МЕ ГОРЕ" Другарица се потресним речима опростила од Милице - девојка оставила опроштајно писмо

"ЛЕПО СПАВАЈ ДРАГА, ЧЕКАЈ МЕ ГОРЕ" Другарица се потресним речима опростила од Милице - девојка оставила опроштајно писмо

ТОРНАДО У ХРВАТСКОЈ: Снажно невреме погодило суседе, слике из Далмације и Сплита ОБИШЛЕ РЕГИОН (ФОТО/ВИДЕО)

ТОРНАДО У ХРВАТСКОЈ: Снажно невреме погодило суседе, слике из Далмације и Сплита ОБИШЛЕ РЕГИОН (ФОТО/ВИДЕО)

"Лепо спавај драга, одмори се лепо и чекај ме горе", написала је једна другарица М. Г. која је данима раније објављивала њихове заједничке фотографије и снимке. Испод те објаве ређали су се забринути коментари корисника ове друштвене мреже коју су се шокирали информацијом о самоубиству младе ТикТок звезде из Црне Горе.

М. Г. се убила тако што је скочила са моста, са висине од око 180 метара у провалију. Њено тело пронађено је сутрадан у реци Тара у близини цркве.

На све коментаре о њеној смрти, и опроштајне поруке, укључивао се и тринаестогодишњак из Пљеваља. Он је остављао коментаре попут "Душо" или "имајте мало поштовања за њу".

Дечак је потом почео да оставља поруке да је она његова љубав и да ће јој се ускоро придружити.

"Ускоро, исти мост, иста патика, исто све", написао је дечак.

Испод још једног коментара на који је одговорила М. Г. исти дечак оставио је поруку: "Легенде и анђели никада не умиру. Волим те заувек, долазим убрзо М."

Poruka na tik toku
Порука на тик току / Извор: Фото: ТикТокПринтсцреен

На овој друштвеној мрежи девојку многи ословљавају као "анђео" и "легенда", па је тако једна од порука и:

"Недостајеш ми, легендо. Волим те иако те никад нисам упознао. Лети високо легендо".

Komentar na tik toku
Коментар на тик току / Извор: Фото: ТикТок Printscreen

Подсетимо, мистерија два самоубиства у Црној Гори још траје. Наиме, тинејџер (13) је самоубиство извршио на истом месту и на исти начин, као што је двадесетак дана раније, 27. јула, себе убила двадесетједногодишња М. Г. из околине Пљеваља. Да су ова два случаја повезана јасно указују њихови профили на друштвеним мрежама - обоје су на Инстаграму оставили исту поруку: натпис "Сафе плаце" (Сигурно место) и шест срца у дугиним бојама - истим редоследом, истим фонтом. Да ситуација буде још бизарнија пратили су, и пратио их је идентичан број људи - 538.

Да ли се ово двоје младих познавало или су се само "знали са друштвених мрежа" за сада није познато, али је јасно да је дечакова смрт повезана са самоубиством двадесетогодишњакиње. На свом профилу на друштвеној мрежи ТикТок ова девојка је имала само једну објаву - тематски снимак са другарицом. Испод тог клипа тринаестогодишњи дечак, након њеног самоубиства, оставио је поруку: "Ускоро, исти мост, иста патика, исто све", написао је дечак.

Након тога, на профилу који је потписан другим именом, међутим у његовом наставку види се право име преминулог дечака, на дан самоубиства објављен је видео - тематски исто одрађен као и последњи клип преминуле девојке, у ком је објавио њене фотографије. Истог дана и профилна слика је промењена и постављена је фотографија преминуле М. Г.

Slika koju je objavio dečak
Слика коју је објавио дечак / Извор: Фото: ТикТок Printscreen

"Желим да идем у Рај" написано је изнад главе чича-глише који представља дечака. Поред њега у клипу стоји исто тако нацртана девојчица индиго плаве косе, какву је имала и М. Г. уз опис "Девојка коју волим, а која је у Рају".

Након ове слике на снимку се уз песму смењују слике двадесетогодишње М. Г. а потом и слике са две реченице:

"Моја глава је веома мрачно место" и "Где је мој срећан крај?"

СОС телефон за помоћ особама које размишљају о самоубиству

Број 011/7777-000 је СОС телефон који ради 24 сата, а на који се јављају стручњаци за спречавање самоубиства - лекари Клинике за психијатријске болести "Др Лаза Лазаревић". Служба ургентне психијатрије прима пацијенте 24 сата без заказивања, без књижице и без плаћања, а Центар за ментално здравље од 9 до 18 прима без заказивања.

Уколико вам је потребна помоћ, сваког дана можете позвати и волонтере Центра "Срце" од 17 до 23 часа на број телефона 0800-300-303 или им се обратити мејлом на vanja@centarsrce.org.

Волонтери разговарају с људима који су усамљени, узнемирени, повређени, тужни, очајни, несигурни...