Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

МИЛО ЈЕ УНИШТИО САМОГ СЕБЕ! Ђукановић више нема већину, након 30 година диктатуре дошао му је КРАЈ!

28.08.2020. 22:32
Пише:
Србија Данас
Milo Đukanović
Мило Ђукановић / Извор: Профимедиа

Нови разговор Душка Кнежевића и Светозара Маровића уочи избора у Црној Гори.

Остало је само још два дана до избора у Црној Гори, а режим је у све већем страху од пораза након тридесет година диктатуре.

ИСПЛИВАО ДОКУМЕНТ! МИЛО РАСКРИНКАН: "Ево доказа да је оштетио државу за 115 МИЛИОНА ЕВРА" (ФОТО)

ИСПЛИВАО ДОКУМЕНТ! МИЛО РАСКРИНКАН: "Ево доказа да је оштетио државу за 115 МИЛИОНА ЕВРА" (ФОТО)

ОН ЈЕ ВЕЋ ИЗГУБИО ИЗБОРЕ: Мандић открио шта стоји иза Ђукановићевих ПРЉАВИХ НАПАДА на Србију и председника Вучића

ОН ЈЕ ВЕЋ ИЗГУБИО ИЗБОРЕ: Мандић открио шта стоји иза Ђукановићевих ПРЉАВИХ НАПАДА на Србију и председника Вучића

МИЛО РИЗИКУЈЕ ЗДРАВЉЕ ЉУДИ ЗБОГ ИЗБОРА: Донете посебне мере за гласање особа оболелих од короне

МИЛО РИЗИКУЈЕ ЗДРАВЉЕ ЉУДИ ЗБОГ ИЗБОРА: Донете посебне мере за гласање особа оболелих од короне

Преносимо вам цео резговор између Душка Кнежевића и Светозара Маровића:

СМ: Извините због неспоразума. Значи ту се потпуно слажемо, овај текст има неколико кључних поука. Прво, Светозар Маровић је политички случај. Друго, он је политички случај јер је против Албанаца, зато што је за Русе, и зато што је за СПЦ. Треће, све што ми написали, можда ће он сам потврдити. То је мој…

ДК: Е па то, то је кад сам рекао да је то отварање врата за неку.

СМ: Јесте.. Тако сам ја разумео, да иако немам никаквих назнака овде у било ком правцу.

ДК: Да је све одоздо негативно, то не може да буде позитивно..

СМ: То је одоздно негативно, знате.. То је укључујући наравно његове претње, са Светог Стефана, знате све оне типове.. У којима, знате, он по правилу никад не делује непосредно, он увек има неке своје Катниће, неке своје Швајцарце, разумете.. Мујовиће.. Он је увек чист, као пилат он је прототип пилата!

ДК: Да... И "не зна" шта се дешава..

СМ: Да.. И увек је необавештен, а у ствари од почетка је у току, значи, читаву конструкцију око мене је организовао, он је знао све шта ће Рајко Куљача да каже... Значи Рајко Куљача је чак његово дело, мислим овако да Вам кажем. ја се сећам једне вечери када сам први пут сазнао да је у августу месецу спремају против. кад су ухапсили мога брата, ћерку, па је после тога он изашао. и моја ћерка је изашла после два дана притвора. Ја сам отишао код њега и чуо сам да… Рекао сам му да имам сазнања да се на томе не зауставља, него да сам мета ја, и тако даље. И онда он мени прича детаље о нечему што се касније појављује у Рајковим изјавама.. А после хапшења мога брата, и ове екипе људи, Саше и ових осталих… моје стрине, итд...  Ја сам се срео у мојој канцеларији, знате оно на спрату, у партији где је било.. био сам неким поводом са Ацом Ђукановићем које ми је тада рекао "Знам, биће ти тешко, сад ћеш морати да прођеш најтежи период у своме животу".. Ја то нисам приметио, нисам протумачио ту реченицу… јер сам схватио да мисли да ми је тешко то што се дешава, не слутећи у ствари да он најављује шта ће се тек десити.

ДК: Да… Нисте видели омчу коју Вам спремају.

СМ: Не, не, не…

ДК: И тако је Ацо дошао у канцеларију, и тако директно рекао?!

СМ: Е, слушајте ово шта Вам кажем.. Он је, истина… Значи.. Била је тамо нека прича око.. то је била… Ви знате да сва та прича, све се везује за Прву банку.. Прва банка је…

СМ: На Милову сугестију, а уз главну улогу Веска Мујовића, ја сам Милоша довео из Београда у Црну Гору, разумете…

ДК: А они су то преко Веска одрађивали, јел да?

СМ: Он је све одрађивао преко везе... Веско је њему.. Па у Веско је… Видите да Вам кажем, ја имам овде неколико писама које је Веско Мујовић писао Милу Ђукановићу. Имам два таква писма, која су… Зато је Служба упала у… Кад се појавила прича о Веску Мујовићу као неком посреднику тужилаштва, односно о Миловом сараднику, упали су њему у кућу да му узму све могуће, јер му не верују, наравно… Јер Мило мисли све о њему најгоре… Али му обавља неке послове, разумете… Они су тада покупили сва писма и све што су имали као грађу тамо, да не би имали било какво писмо везано за Мила, знате… Нека од тих писама… нису код мене, знате… Али та писма су похрањена на одређено место, и постоје!

ДК: А јел има неких чињеница у тим писмима?

СМ: Где Веско износи чињенице како је завршавао послове у Београду, и шта ради са мном

ДК: Значи, то је све смишљено било?

СМ: Све је смишљено… Од почетка… Они раде већ… ово што пише овде, они раде већ 10 година на моме смакнућу, знате… Не могу мени опростити што сам ја од једне државе коју су они сматрали неважном, непостојећом, сувишном, згаженом… Што сам ја оне 4 године у Београду, ми смо били створили привид једне земље коју су Запад и ови остали хтели, знате… Ја сам се неопростиво њему тада замерио, иако без мене не би никад добио на референдуму… Почев од тога…

ДК: Ма не би преживео Момира... А не...

СМ: Ма Момира не би преживео. Него оно што је најважније не би преживео референдум! Не би прошао референдум! Значи, нема тога српског села, тога српског гласа, кога Светозар није обишао... И ти су људи у мене веровали, јер сам Грбљанин, јер верујем у бога, јер сам наклоњен цркви... Све што он није! Он никад није ушао нити дошао на митинг, ниједан... У Томашево, у Вранешку долину, није прошао кроз та Васојевићка села... А нарочито није дошао никад у Грбаљ мој! Никад! А у Грбљу знате, Грбљана има само у селима више него што има Жабљак и ...Рача???.. А то је 1/3 Грбљана... 2/3 живе у Будви и Котору, и Тивту. Значи ту има три општине Жабљак, рецимо. Ето, три општине Жабљак су Грбљани, које он никад није смео да посети, уопште. Никад ме није питао, ајде Свето да идемо заједно у Грбаљ, да се мало придобије... Знате… Никад, никад. Имао је безбедносне информације које су њега. наравно… доживљавале тако, како су га исправно доживљавали… Тако да, да Вам кажем, ово ми дјелује, што Ви кажете, потпуно могуће… Хтео сам да завршим мисао…. Верујте, све размислите о себи и о својој позицији, о Вашој безбедности, и безбедности Ваше породице пре свега. Али мислим да је дошао тренутак да доиста, да се... Овај човек још једанпут… да извините што овако кажем… Не посере по нама!

ДК: Па добро, мислим да више није у прилици да то може да ради… Сад је мислим, да се по самом себи, највише… и да гледа како да се извуче из свега тога... Видели сте данас како му Душко одмах дао у "Вијестима" списак станова и оних којима их је он дао. Одмах му је вратио... Одмах је био "ретурн". Видели сте...

СМ: Јесте. Јесам.

ДК: То се види.

СМ: До тада је важно да свако помогне на свој начин. И треба смишљати... једна од кључних ствари која је врло битна јесте негативна кампања. Негативна кампања њега разбија. Он не може да управља процесима под притиском негативне кампање. Верујте, кад се он обезглави, онда је хаос. Ја знам како то функционише тамо. Као и Ви, али ја то знам непосредније, политички.

ДК: Да, да. Ви то знате са политичке стране, изнутра.

СМ: Нема шансе тамо... Кад он почне да јебе мајку, ово оно, и тако даље… То је хаос у вођству, знате… А тада је идеалан за све оно што нападач жели да има, а то је да има једног обезглављеног генерала војске са друге стране. Да Вам кажем једну ствар, ја кад видим ове опозиционаре, мени се гади од свега тога.

ДК: Несхватљиво је да мрзе више један другога него што мрзе Мила Ђукановића.

СМ: Ја не могу да схватим уопште. Ствар није чак ни у мржњи, Душко. Не треба никога мрзети, али треба знати шта ви стварно хоћете. Да ли ми хоћемо један овакав систем какав је у Црној Гори... Заробљен, тоталитаран, апсолутистички, приватан... Значи једну земљу која је потпуно разоружана? Или ћемо једну демократску земљу, у којој ћемо имати право на разлике, на разговоре, на сучељавања. Или је доиста Мило, нажалост, разумео тај црногорски менталитет такав какав је… А то је да је сталност, нарцисоидност, себичност, зависност... међусобно посвађани, да једино тврда и чврста рука обезбеђује трајање. Ово све остало је кукавичлук за један дио свијета. Међутим, ја не мислим да је тако, јер ипак већина људи не даје подршку том систему. Мило нема већину. Он је финтира са Албанцима, Муслиманима, али немају више ни они већину. Јер Албанци ће да иду својим путем, Бошњаци ће да иду својим. Све те општине које су они преузели су њихове. Тамо више нема Црне Горе. Тамо Црна Гора иде да моли њихову лојалност.

ДК: Да, хтео сам један савет од Вас. Пошто правим сада планове за финансирање, ако дође до тих потенцијалних избора… Претпостављате и са ким се договарам, и знате све остало око свега тога… Неки људи који су укључени у то, они траже само да буде јединствена опозиција, неће појединачно да праве ананжмане ни са једном страном. Како да се то превазиђе, и како да се то постави?

СМ: Е не знам. Доћи до јединствене опозиције, то је веома тешко у ЦГ. Ја доиста немам план за то у овом тренутку. Једна од идеја ми је јасна и могућа, али није сигурна.

ДК: Размислите мало, па следећи пут када будемо причали, да видимо како да поставим то, јер морам да дам одговоре на питања како би се то могло.

СМ: Ти људи са којима разговарате су политички чидбеници, што би рекли, или су професионалци који треба да помогну промоцији.

ДК: Не, не. То је геополитика. Мада знате Ви ту, доста

СМ: Да, знам. Ово није везано само за регион, него и за места од куда Ви долазите.

ДК: Јесте, јесте. Геополитика, али је регион укључен.

СМ: Да, да. Ево да размислим… Дан, два… Па да смислимо нешто, да не импровизујемо.

ДК: Да. Јер се бојим, кажу ми ако појединачно даш, онда ће они да користе то као муницију једни против других.

СМ: Ми ћемо се чути, па пошто је један део… ако буде потребно преко преко оне госпође како ми Ви шаљете…

ДК: Може, размислите мало. Важи, поздрав.

"ЂУКАНОВИЋ МОРА ПОСТАТИ ПРОШЛОСТ!" Носилац листе "Црно на бијело": Свако ко хоће да спаси ДПС гори је од њега

"ЂУКАНОВИЋ МОРА ПОСТАТИ ПРОШЛОСТ!" Носилац листе "Црно на бијело": Свако ко хоће да спаси ДПС гори је од њега

НОВЕ ПРЕТЊЕ МИЛОВИХ ПОСЛУШНИКА: Ево како Марковић жели да оправда потенцијални напад на слободне грађане Црне Горе

НОВЕ ПРЕТЊЕ МИЛОВИХ ПОСЛУШНИКА: Ево како Марковић жели да оправда потенцијални напад на слободне грађане Црне Горе

ПОДГОРИЦА СЕ НЕ ПРЕДАЈЕ! Најјача порука Милу пред почетак изборне тишине (ФОТО)

ПОДГОРИЦА СЕ НЕ ПРЕДАЈЕ! Најјача порука Милу пред почетак изборне тишине (ФОТО)

ЂУКАНОВИЋ ОТИШАО ПРЕДАЛЕКО! Милачићу стигле УЗНЕМИРУЈУЋЕ ПРЕТЊЕ СМРЋУ, фотографија шокирала регион (ФОТО)

ЂУКАНОВИЋ ОТИШАО ПРЕДАЛЕКО! Милачићу стигле УЗНЕМИРУЈУЋЕ ПРЕТЊЕ СМРЋУ, фотографија шокирала регион (ФОТО)

РЕКТОР ЦЕТИЊСКЕ БОГОСЛОВИЈЕ ПОЗВАО НАРОД НА МИР! Перовић: Изађимо СЛОБОДНО НА ИЗБОРЕ, али без протестне шетње

РЕКТОР ЦЕТИЊСКЕ БОГОСЛОВИЈЕ ПОЗВАО НАРОД НА МИР! Перовић: Изађимо СЛОБОДНО НА ИЗБОРЕ, али без протестне шетње