Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Мило са братом отео СТРИЦУ УШТЕЂЕВИНУ! Милан открио БРУКУ - "Мислио сам да ће ме убити"

18.05.2019. 08:15
Пише:
Србија Данас/Ало
Milo Đukanović
Мило Ђукановић / Извор: Профимедиа

Милан Ђукановић (94), стриц Аце Ђукановића, власника Прве банке Црне Горе, оптужује свог синовца да је присвојио његову уштеђевину од 90.000 евра, колико је 30. новембра 2007. орочио у Првој банци Црне Горе.

Он тврди да је Ацо уговорио посао са инвеститором из Русије, којег му је он препоручио, и да му је од обећених три милиона евра профита од тог посла исплатио свега 70.000 евра, а после свега покушава да га обрлати и да тај износ прикаже као исплату спорне штедње, иако је орочена сума нестала с његовог штедног рачуна!

У разговору за медије, Милан Ђукановић открива да је дошао у Београд да ангажује адвоката и поднесе кривичну пријаву против свог синовца због преваре!

ЂЕТИЋИ ШТА ВАМ ТО РАДЕ АЛБАНЦИ?! У Скупштини састанак без иједног обележја ЦРНЕ ГОРЕ, али албанских МНОГО! (ФОТО)

ЂЕТИЋИ ШТА ВАМ ТО РАДЕ АЛБАНЦИ?! У Скупштини састанак без иједног обележја ЦРНЕ ГОРЕ, али албанских МНОГО! (ФОТО)

Мило спремио НАЈГОРИ УДАР на Србе до сада! Креће ОТИМАЧИНА СРПСКИХ СВЕТИЊА

Мило спремио НАЈГОРИ УДАР на Србе до сада! Креће ОТИМАЧИНА СРПСКИХ СВЕТИЊА

СТРИЦ МИЛА ЂУКАНОВИЋА РАЗОЧАРАН: Кости мог ђеда је извадио из гроба и бацио, да свом оцу направи маузолеј!

СТРИЦ МИЛА ЂУКАНОВИЋА РАЗОЧАРАН: Кости мог ђеда је извадио из гроба и бацио, да свом оцу направи маузолеј!

- Ја сам стриц господе Мила и Аце Ђукановића, њихов покојни отац Радован био је мој брат од стрица. Са целом породицом Радована Ђукановића сам имао блиске рођачке односе, али се то променило после његове смрти. Ацо ме је молио да му доведем клијенте у Прву банку Црне Горе, па сам и ја 30. новембра 2007. уложио 90.000 евра породичне уштеђевине. Није све моје, имам два сина и четири ћерке, па сам уложио и део њиховог новца. После годину и по сам отишао да подигнем камату, али су ми у банци рекли „да нема новца“. Три службенице су проверавале и саопштиле ми „да ми је новац исплаћен на поверење“! Ја сам остарио, па су мислили да ће им то проћи. Не постоји ниједан папир с електронским потписом да сам тај новац подигао! Ацо је мислио да ћу умрети после уплате, али бог ме још не узима! - каже Милан Ђукановић и открива да је Ацо годинама избегавао да се сретне с њим, а да је на крају покушао да га направи лудим!

-Три године после улагања новца, Ацо је са мном отишао у електронски рачунски центар банке. Повео је и једног вишег службеника банке, кога су звали Словенац. Узео ми је из руке штедну књижицу, у којој стоји да сам уплатио 90.000 евра, и том Словенцу рекао: „Тражи у компјутеру, где је?“. Службеник је после краће провере за моју књижицу рекао: „То је неђе покупљено“, јер је покушао да прикаже да сам документ нашао на улици! - огорчено каже старац.

Banka
Банка / Извор: Профимедиа

Постоји оригинална документација, из које се види да се Милан Ђукановић 1. октобра 2015. обратио Специјалном тужилаштву Црне Горе и тражио да реши случај, али су га из тог тужилаштва позвали тек 4. фебруара ове године, када је Грађански покрет УРА затражио да провере шта се десило са новцем.

- Наташа Бошковић из Специјалног тужилаштва Црне Горе је дошла код мене почетком фебуара ове године. Било је око 21 сат, када је куцала на закључану капију и звала ме телефоном, говорећи: „Треба нешто да потпишете, ја сам са полицијом.“ Мислио сам да хоће да ме убију да би уништили доказе... Аци то треба, нисам ја паре могао у рукама да понесем из касе... Не плашим се, баш ме брига, наживео сам се. Кад сам отворио, тражила је да потпишем изјаву да ми је новац исплаћен, али сам одбио и рекао да ћу доћи код ње у канцеларију. Сутрадан ме је вратила, па сам морао да је чекам два сата! Претила ми је „да морам да потпишем по сваку цену“, али сам изјаву бацио и отишао. Расна је жена... Али ме је изненадило што ми је отворено претила. Док је трчала за мном на ходнику, полицајци су у шали добацили: „Лијепа је, ал’ се још није удала.“ Ако не решимо овај проблем, наљутиће ме, па ћу проговорити кад буду демонстрације опозиције, да цела Црна Гора чује за ову срамоту - каже на крају Милан Ђукановић.

Стрико, не радим финансије

Милан Ђукановић каже да се свом брату Радовану никада није пожалио да су он и Ацо у спору.

МИЛО ГОРИ ОД ОСИРОМАШЕНОГ УРАНИЈУМА: Парламент Црне Горе одбио да разматра последице НАТО агресије

МИЛО ГОРИ ОД ОСИРОМАШЕНОГ УРАНИЈУМА: Парламент Црне Горе одбио да разматра последице НАТО агресије

ШЕШЕЉ РУШИ МИЛА! Могуће ПАКЛЕНЕ СРПСКЕ МЕРЕ ОДМАЗДЕ због срамних пресуда за лажни државни удар! (ВИДЕО)

ШЕШЕЉ РУШИ МИЛА! Могуће ПАКЛЕНЕ СРПСКЕ МЕРЕ ОДМАЗДЕ због срамних пресуда за лажни државни удар! (ВИДЕО)

На путу ка Острогу забележена ФОТОГРАФИЈА која је ШАМАР Милу Ђукановићу (ФОТО)

На путу ка Острогу забележена ФОТОГРАФИЈА која је ШАМАР Милу Ђукановићу (ФОТО)

- Посећивао сам Радована редовно, али му то никада нисам поменуо. Мило ме је избегавао, а ја нисам много трчао за њим! Када сам му се пожалио за спорну девизну штедњу, хладнокрвно је рекао: „Ја не радим финансије.“ Дошао сам у Београд код адвоката Марије Милановић да поднесем кривичну пријаву против синовца. Борићемо се, па шта буде! - каже Ђукановић.

Милан: Оружје не носим због преке нарави!

Стриц Аце и Мила открива да је врло жустар, али да проблем ипак хоће да реши договором.

- Нисам против својих синоваца и не бих волео да им се нешто догоди, али хоћу да се ово рашчисти. Не смем да носим оружје, јер сам преке нарави! У ногама сам слаб, али сам у рукама још јак... Они мисле да ћу брзо умрети, па да тако реше проблем - разочарано каже стриц господара Црне Горе.