Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

КО ЈЕ ЗОРАН СТЕВАНОВИЋ? Додиков човек који поткопава политичку и безбедносну ситуацију у Србији

05.03.2023. 14:14
Пише:
Србија Данас
Dodik/Stevanović
Додик/Стевановић / Извор: Фото: Profimedia/Youtube/Printscreen/@drinamedia

У питању је један од Додикових најзначајнијих сарадника.

У свом ауторском тексту Слободан Васковић износи седамнаест теза о Зорану Стевановићу, једном од Додикових најзначајнијих сарадника, за кога истиче да својим "радовима" покушава да поткопа политичку и безбедносну ситуацију у Србији, који преносимо у целости:

- 1. Милорад Додик, лажни председник РС, напада свим средствима, посебно подземним званични Београд. Његов главни циљ је покушај тешке дестабилизације Србије, а тренутни приоритет му је рушење напора да се на Косову формира Заједница Српских Општина (ЗСО), која би у потпуности заштитила Србе у тој земљи.

2. Не ради се ни о каквој случајности, већ врло сложеном токсичном плану по којем делују он и његови антисрпски, антиљудски, антицивилизацијски криминални, злочиначки  јастребови којима се окружио.

3. Није случајно да Додик већ годинама говори да ће "ЗСО бити исто што и Република Српска", која је под његовим аутократским, криминалним и антинародним управљањем, нажалост, постала једна од најцрњих рупа у Региону. То поређење уопште није тачно нити је упоредива РС са ЗСО, али Додик је, годинама ударајући по ЗСО, готово успио у свом науму - да не дође до њеног формирања.

4. Косовски премијер Аљбин Курти (као и албански политички представници који су водили Косово прије њега) максимално је користио (користили су) Додикове подле изјаве и поређења РС са ЗСО како би негирао и помисао њеног формирања.

5. Након што је Србија добила гаранције САД-а, ЕУ, Немачке и Француске да је формирање ЗСО услов да се крене са реализацијом Немачко - Француског плана, Додик је напао јавно Србију о чему сам детаљно писао. 

6. Учинио је то бескрупулозно, сасвим свесно покушавајући да уруши формирање ЗСО, самим тим и Немачко - Француски план за нормализацију односа Београда и Приштине који би, изван сваке разумне сумње, довео до изолације Србије.

7. Његови подмукли удари су препознати на свим меридијанима и паралелама, познато је и ко стоји иза њега у тим нечасним намјерама, али то Додика неће спријечити да настави даље, јер је слуга антисрпких снага, непријатеља Србије и, тренутно, њихов најесктремнији борбени ован.

8. Истовремено, његови антисрпски кербери са дијелом подземних структура, примарно НаркоКлновима (акценат је на Кавчанима), као и ултрадесничарима покушавају да подрију ситуацију у Србији, првенствено безбедносну и политичку и роваре врло систематично где год могу.

9. Један од тих отровних тешко криминализованих, злочиначких јастребова је Зоран Стевановић Гладни, актуелни шеф "Алумине", бивши градоначелник Зворника, који је тај град претворио у овдашњи Меделин, јер је, заједно са Синишом Мијатовићем и Дејаном Илићем Тигром, у врху Кавачког клана у Републици Српској. Прошверцовали су ко зна колико тона дроге која се продала у земљама ЕУ, а мањи део у Региону.

10. Стевановић је једна од Додикових главних полуга за подземно деловање у Србији, а посебно користи ситуацију што живи у Лозници, као и његов главни зеленаш и саучесник у диловању наркотика Недељко Радић Струја, чијег је блиског члана породице недавно упослио у МУП-у РС.

Струја је то "заслужио", јер је толико недјела са Сртевановићем починио да им се ни броја не зна, а међу тим недјелима су и мртве главе о чему сам детаљно писао у тексту "Зеленаши Мафијаша Зорана Стевановића Гладног, Биби и Струја, отјерали Мирослава Микелу Текића у смрт; Под притиком Бибија и Струје младић је извршио самоубиство, а Стевановић све заташкао"! (08.05.2021.)

11. Управо је Стевановићево интензивно непријатељско деловање у Србији један од разлога због којег су он и његов саучесник Гордан Павловић, мимо свих законских норми, добили на управљање најзначајнију фабрику у РС - "Алумину" која већ трпи тешке потресе и кренула је да пада у свим значајним пословним сегментима. И то за само седам дана колико је у њиховој власти!!!

12. Пре него наставим о непријатељском деловању Стевановића против Србије да наведем проблеме са којима се суочила "Алумина", након што је тешким криминалним радбњама и уз подршку корумпираног правосуђа, именован на њено чело. 

-Тржиште купаца и добављача је катастрофално реаговало на именовање Стевановића за председника управе, зато што се оцењено (сасвим исправно)  да је реч о тешком инволвирању личних интереса и коруптивних актривности домаћег правосуђа и институција власти, те да је политика погазила све законе како би фирму подредила нарко фирми "Павгорд" чији је власник Павловић, а због чега је Стевановић и именован.

-Одмах по именовању, бројни добављачи траже хитна плаћања својих испоручених роба и услуга, јер сумњају да Фабрика ускоро неће бити у могућности да их измири; Истовремено, купци производа "Алумине" постављају питање хоће ли фабрик моћи да опстане, да ли је сигуран добављач и почели су већ да траже алтернативна решења.

-Реч је о светски познатим компанијама, које нарочито брине што је Стевановић дошао на чело са јасном намером да Фабрику преда фирми "Павгорд", а, такође, многи сматрају да ће "Алумина", због Додикове антиполитике, којом доминирају мржња, шовинизам, насиље, непоштовање закона, доношење драконских аката усмерених против свих грађана који драматично слободу говора своде на нулу, завршити на "црној листи", односно да ће бити забрањено пословање са њом.

-Засад је неспорно да је "Алумина" на корак од тога да пређе у окриље фирме "Павгорд".

-Уз наведено, примећени су огромни финансијски одливи који су резултат турбуленција и у наредном периоду упитна је ликвидност "Алумине", по први пут након више од пет година.

-Радници су у великом страху од отпуштања и Стевановић је сада већ у проблему, јер не зна да ли ће следећа плата бити исплаћена на време. Како ствари стоје, тешко, врло тешко!

13. Засад толико о "Алумини", а Стевановићеви удари на Србију нису почели јуче, већ трају годинама и нису само пребацивање наркотика у ту земљу, већ су гарнирани изузетно тешким оптужбама на рачун званичног Београда.

14."Када би Србија почела да исплаћује накнаду за кориштење хидропотенцијала ријеке Дрине, то би помогло отварању нових радних мјеста у БиХ", изјавио је за Радио Слободна Европа (РСЕ), 30.11.2020., Зоран Стевановић, тада начелник Општине Зворник. Најмање је Стевановићу "до нових радних места у БиХ", већ је сматрао да би се он нашао у расподели тог новца, прецизније његовом отимању.

15. Његова изјава је несувисла, јер Србија и БиХ нису постигле договор о граници, због чега је управо реч о отровној стрели ка званичном Београду.

16. У посљедњих 17 година Зворник је од Србије добио бесповратна средства у износу од око милион евра за пројекте попут обнове моста и дома здравља. Иако Стевановић сматра да је тај новац "нека сатисфакција", за њега би значајнији био редован приход у буџет од очекиване накнаде. "Наш редован приход треба да буде, па нек се почне исплаћивати од сутра, није битно, нек се почне плаћати од 2021. године, али да знамо да рачунамо на то", рекао је тада Стевановић.

17.Нема дилеме да је Стевановић себе видио у новцу који помиње, јер управо он има велики број фирми на подручју Зворника које покривају готово све сегменте рада са Градом; Ако нису фирме у његовом власништву, јесу од криминалних бандита који харају тим градом и њему су директно подређени. (наставиће се)