Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

МОМАК СЕ БРУТАЛНО ИЖИВЉАВАО НАД СВОЈОМ ДЕВОЈКОМ: Тукао ју је, гризао, давио, силовао...а онда је урадио нешто ЈОШ ЈЕЗИВИЈЕ!

15.02.2024. 20:39
Пише:
Србија Данас/Телеграф
Foto: Profimedia
Фото: Профимедиа / Извор: Профимедиа

Девојка преживела тортуру

Фитнес тренер Марко Л. већ се годину дана налази иза решетака затвора Реметинец и тамо ће, али у Центру за дијагностику, дочекати свој 36. рођендан. Наиме, он је на Жупанијском суду у Великој Горици ипак одлучио да призна кривицу за све ужасе које је приуштио својој тадашњој девојци током три и по године суживота - а реч је о силовању, насиљу у породици и три кривична дела наношења лакших повреда.

НАЈТЕЖИ СЛУЧАЈ КОЈИ ЦРНОГОРСКИ ВАТРОГАСЦИ ПАМТЕ: У стравичном пожару страдале четири особе од којих двоје мале децеPožar

НАЈТЕЖИ СЛУЧАЈ КОЈИ ЦРНОГОРСКИ ВАТРОГАСЦИ ПАМТЕ: У стравичном пожару страдале четири особе од којих двоје мале деце

ПОСВАЂАЛИ СЕ ПА ГА ИЗБОЛА КУХИЊСКИМ НОЖЕМ: Ухапшено двоје због покушаја убиства hapÅ¡enje

ПОСВАЂАЛИ СЕ ПА ГА ИЗБОЛА КУХИЊСКИМ НОЖЕМ: Ухапшено двоје због покушаја убиства

ХОРОР У ЦРНОЈ ГОРИ: Пронађена два ЉУДСКА СКЕЛЕТА, један припада особи коју ТРАЖИ МУП СРБИЈЕpolicija

ХОРОР У ЦРНОЈ ГОРИ: Пронађена два ЉУДСКА СКЕЛЕТА, један припада особи коју ТРАЖИ МУП СРБИЈЕ

- Примио сам и разумео поуку о правима као и оптужницу. И сматрам се кривим. У целости признајем извршење свих кривичних дела за која ме се терети. Јако ми је жао због свега и због свега тога се и кајем. А посебно јер се жртва осећала на начин како је у свом исказу описала. Настојаћу да ми се тако нешто убудуће више никад не понови - рекао је у своју одбрану судском већу оптужени, након чега је неправоснажно осуђен на пет година затвора.

Досуђену висину казне предложио је великогорички тужилац у свом завршном говору притом наводећи низ отежавајућих, али и олакшавајућих околности. Време проведено у истражном затвору оптуженом, иначе школованом хемијском техничару, биће урачунато у целокупно робијање. Ослобођен је плаћања судских трошкова, те ће му бити враћен ајфон.

- Молим да ме се раније упути на издржавање казне пре него што пресуда постане правоснажна - завапио је за крај оптужени, ком услови боравка у реметинечком затвору очигледно тешко падају. У међувремену је продао два возила која је имао, пса с којим се сликао и објављивао фотографије по друштвеним мрежама поклонио је у добре руке јер је очигледно био свестан свог понашања и да ће дуже бити иза решетака.

Незамисливо мучење и иживљавање

А оно што је радио несрећној девојци која би се тресла сваки пут док је описивала своје патње и агонију коју је прошла и одговарала на кишу питања како би се све детаљно расветлило, најблаже је речено хорор. Тај хорор датира од краја 2019. па све до 8. фебруара прошле године, када је у свом стану девојку вређао и омаловажавао гнусним изразима. Био је и физички насилан према њој.

Током једне вожње у аутомобилу ударио је њеном главом о стакло јер "од ње није видео саобраћај". Знао ју је шамарати, ударати песницом, гребати ноктима по глави и телу. Због њега је била препуна подлива.

Разлоге за свађу проналазио је у сваком детаљу, па и кад су на пример куповали у пекари, јер тада ју је гађао боцом кока коле. Шутирао ју је по поду, ударао ногама, претио бацањем с врха солитера, те ју је једном приликом уграбио за врат и подигао преко балконске ограде, па је ужаснута девојка неколико секунди висила над провалијом зграде.

Навлачио ју је по стану, радио гиљотине на врату, клечао јој на прстима и гађао је чашом, па чак и маказама. Једном ју је угризао за руку, а кад му је рекла да га напушта и почела да сакупља своје ствари, он је узео сузавац и попрскао је по лицу.

Претио јој је и да ће у просторији за патике бити затворена пет дана без хране и воде и да ће у њој вршити нужду...

Кад је успела побегне и потражи спас код својих родитеља, била је препуна повреда, беспомоћна, понижена и уништене психе. На све то ју је, према пријави и пресуди, средином 2020. и силовао.

Мучно сведочење девојке

Током истраге испитани су многобројни сведоци, а жртва је саслушавана путем видеолинка. Не би ли били сигурни у сваки стравични детаљ оптужнице, направљено је и неколико вештачења међу којима и психолошко-психијатријско саме жртве, управо како би се отклонила свака сумња у њезин стравичан исказ.

Иначе, паралелно с овим поступком, на прекршајном одељењу новозагребачког суда судило му се и због оружја које је код њега пронађено и у том је случају, преноси Јутарњи, неправоснажно ослобођен јер је наводно за исто имао потребне дозволе.

Иначе, он је пре неколико година изашао на насловници једног од најпопуларнијих фитнес часописа, а био је и једно од заштитних лица прилога "Минуте за Вас", који је пропагирао свакодневну физичку активност и који се емитовао у склопу емисије "Добро јутро Хрватска".

Србија Данас/Телеграф/Милан Прелић