Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"МИ НИСМО ИЗДАЈНИЦИ КАО КРИВОКАПИЋ, ИЗАЂИТЕ НА ИЗБОРЕ АКО СМИЈЕТЕ" Медојевићева порука одзвања Црном Гором

01.08.2021. 17:27
Пише:
Србија Данас
Medojević
Медојевић / Извор: Профимедиа

Небојша Медојевић оштро говорио о лицемерним потезима Здравка Кривокапића

Небојша Медојевић, посланик у Скупштини Црне Горе и један од оснивача коалиције Демократски фронт (ДФ), осуо је жестоку паљбу по Здравку Кривокапићу и његовој лицемерној политици која је и те како изражена у Црној Гори.

Његово саопштење преносимо у целости.

Летња понуда која се не одбија! Грчка хотели: 7 полупансиона већ од 525€

Летња понуда која се не одбија! Грчка хотели: 7 полупансиона већ од 525€

ИСПАЛИЛИ ХИЦЕ У ГЛАВУ ДОК СЕ МОЛИО! Детаљи истраге против кавчана - исти рецепт сурових ликвидација

ИСПАЛИЛИ ХИЦЕ У ГЛАВУ ДОК СЕ МОЛИО! Детаљи истраге против кавчана - исти рецепт сурових ликвидација

ИЗВУЧЕНА ТЕЛА ПОГИНУЛИХ ИЗ МИНСКОГ ПОЉА: Несрећни босански ловци нагазили на НАЈОПАСНИЈУ пешадијску мину

ИЗВУЧЕНА ТЕЛА ПОГИНУЛИХ ИЗ МИНСКОГ ПОЉА: Несрећни босански ловци нагазили на НАЈОПАСНИЈУ пешадијску мину

- Када је Кривокапић, само неколико дана након историјске побједе 30.08. нама иза леђа склопио Споразум са Бечићем и Абазовићем, којим се јавно одрекао својих бирача и програма наше коалције, било је јасно да се ради о човјеку спорног каракетера. ДФ је мјесецима покушавао да заштити изборну вољу народа и да спријечи отворену издају и дилове са ДПС, на чему је Кривокапић упорно радио сваког дана. 

Прелазили смо преко његових лажи и петљавина, трпјели увреде и понижења, смиривали nezadogollustva својих сарадника и наших сабораца са протеста, правили теске и болне компромисе, надајуци се да ћемо, ипак, успјети да Кривокапића спријечимо да изда и да направи дил са Ђукановићем.

Након јавно објављених информација о синхронизованом дјеловању трећеразредног среског шпијуна Симијановића, који је имао задатак да координира дјелове Цркве, бивше власнике Вијести, Демократе и УРУ у постизању јединог циља њихових стварних власника ван земље, да се не допусти формирање Владе на основу изборне воље народа и да се ДФ елиминише из Владе. 

То је био предуслов Ђукановића да се уђе у разговоре о мирној предаји власти, и да се након одређеног времена формира савез са "граџанистима". Кривокапић је био пазљиво одабран, као бескарактеран прагматицни опортуниста и егоиста који је за новац спреман да изда Цркву, народ са литија, 134 хиљаде бираца који су гласали за слободу, правду и промјене.

Zdravko Krivokapić
Здравко Кривокапић / Извор: Профимедиа

У периоду прије формирања Владе, са својим менторима, упорно је покушавао да се нагоди са Ђукановићем да се лидери ДФ осуде у лажним монтираним судским поступцима, како би му пут ка издаји био очишћен.

Након невиђене бруке и преваре Патријарха СПЦ , кад је цијела јавност видјела да је он спреман да слаже и његову Светост , било је јасно да је Кривокапић, неповратно кренуо путем издаје и бешчашћа.

Кад је Пређедник СДП у Парламенту јавно потврдио да је Кривокапић ишао код ВДТ Ивице Станковића, да га моли да Апелациони суд правоснажно осуди лидере ДФ, све је постало јасно свима.

Марина Јочић није рекла ништа што у јавности и раније нијесмо, са пуно аргумената, износили и раније у јавности. 

Кривокапић је спавач, кога су одређене агентуре подметнуле Цркви, најобичнија лажљива издајницка трања. 

Његов задатак је да покуша да спаси ДПС и уништи ДФ. 

Нажалост, у том његовом срамном и издајничком подухвату, има снажну подршку Демократа који, ево већ други пут, опструкцијама спречавају промјене у тужилаштву и законску смјену приватног тужиоца породице Ђукановић, Миливоја Катнића.

Покушали смо све што је било у нашој моћи да у оквиру већине од 41 посланика које су грађани гласали да демонтирамо диктаторски режим Ђукановића, одбацимо његову дикриминаторску, антисрпску, антиправославну и мафијашку политику.

Milo Đukanović
Мило Ђукановић / Извор: Профимедиа/илустрација

Вријеме је да јавно констатујемо да Кривокапић, крупни капитал око концерна Вијести и Демократе нијесу спремни за политичке, економске, институционалне реформе којима би се направио одклон од режима, али што је још важније и од политике ДПС. 

Предсједник Скупштине је грубим кршењем Пословника и личном самомвољом одбио да закаже Сједницу Парламента и изјашњење посланика о тужилачком савјету, укидању имунитета Петру Ивановићу и нема више подршку ДФ. 

Марина Јочић је прва жртва нове политике породице Кривокапић која це се заснивати на смјенама наших представника са позиција које су добили на основу изборног резултата и покушај дисциплиновања наших људи, по методама Ђукановића.

Марина вам је показала да је ДФ политичка идеја иза које људи који су спремни да се за њу боре и у Влади, и у Скупштини и на улици и у затвору и у судници. И да се за ту идеју жртвују. За разлику од оних којима је власт и фотеља једина идеја. Није паметно чикати ДФ око храбрости. Идемо другови Демократе на изборе, ако смијете. Ми нијесмо ни слагали ни издали, ни нашу Цркву, ни литије, ни наше бираче. Ми се не плашимо отварања тајних досијеа ни експлицитних снимака. 

Да смо хтјели да владамо са ДПС урадили би исто што и Кривокапић. Али ми нијесмо издајници. Нама је глас народа светиња. 

Јер Ми смо Фронт. Демократски Фронт. Слобода или ништа. Нема повлачења. Нема предаје! - јасан је био Медојевић.