Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"НИЗАМА МОЖЕ БИТИ ВАША ЋЕРКА, СЕСТРА" Само је полиција знала где се крије од Нермина, а ово је КЉУЧАН доказ о кртици

18.08.2023. 09:50
Пише:
Србија Данас/Курир
Nermin Sulejmanović, Nizama Hećimović
Нермин Сулејмановић, Низама Хећимовић / Извор: Фото: Facebook

Телефон убице из Градачца могао би да донесе одговор на питање ко му је помагао да пронађе и убије супругу Низаму Хећимовић и још двоје, као и какви су били његови контакти с људима из полиције, правосуђа, али и с криминалним групама.

Мобилни телефон монструма из Градачца Нермина Сулејмановића (35), који је пре недељу дана брутално претукао супругу Низаму Хећимовић (38), а потом јој у уживо преносу на друштвеним мрежама пуцао у главу, док је њихова беба била на свега неколико метара, биће послат на вештачење како би се утврдило с ким је био у контакту, као и какав је био његов однос са суспендованом полицајком. Подсетимо, осим супруге, помахнитали убица током крвавог похода усмртио је још двојицу мушкараца и ранио три особе.

Мозаик злочина

Вештачење телефона могло би да покаже и да ли је и с којим судијама и полицајцима разговарао, ко му је била љубавница, али најважније за истрагу јесте да ли му је и ко помагао и открио тајну локацију на којој се супруга скривала с дететом од њега.

СУТКИЊА КОНАЧНО ОТКРИЛА ОДНОС СА КРВНИКОМ ИЗ ГРАДАЧЦА Ово је њена изјава: Кад сам сазнала да је Нермин убио своју супругу...

СУТКИЊА КОНАЧНО ОТКРИЛА ОДНОС СА КРВНИКОМ ИЗ ГРАДАЧЦА Ово је њена изјава: Кад сам сазнала да је Нермин убио своју супругу...

ОВА ПИТАЊА О КРВНИКУ ИЗ ГРАДАЧЦА СУ И ДАЉЕ МИСТЕРИЈА: Сви тврде да је жртве плански одабрао, међутим један детаљ баца ново светло на случај

ОВА ПИТАЊА О КРВНИКУ ИЗ ГРАДАЧЦА СУ И ДАЉЕ МИСТЕРИЈА: Сви тврде да је жртве плански одабрао, међутим један детаљ баца ново светло на случај

КО ЈЕ СВЕ ПОМОГАО УБИЦИ? У току вештачење мобилног телефона Сулејмановића

КО ЈЕ СВЕ ПОМОГАО УБИЦИ? У току вештачење мобилног телефона Сулејмановића

- Сулејмановић је био врло активан на друштвеним мрежама, са свог телефона је чак корисницима друштвених мрежа приказао језиво убиство супруге, а потом им се обратио уживо и најавио нове злочине, али и самоубиство, које је починио кад га је полиција опколила. Нема сумње да би отварање садржаја његовог телефона могло да помогне да се склопи мозаик злочина, пре свега важно је да се открије да ли је имао кртице у полицији и правосуђу, али и да ли је неко знао шта планира да уради, а самим тим да ли је злочин могао да буде спречен - наводе саговорници.

Подсетимо, помахнитали убица несрећну жену пронашао је у кући њене тетке, где је потражила уточиште после батина које је неколико дана пре стравичног злочина пријавила полицији.

- У изјави коју је дала полицији навела је да ју је супруг претукао јер није био задовољан ручком, навела је да се плаши и затражила заштиту - пренели су медији из Босне и Херцеговине.

Nizama Hećimović
Низама Хећимовић / Извор: Фото: Друштвене мреже

Судија Лејла Нумановић, која је одбила захтев полиције у Градачцу да Нермину Сулејмановицу забрани прилаз Низами Хећимовић, а коју је он потом брутално ликвидирао, поднела је пријаву Федералној управи полиције против МУП Тузланског кантона и службеника полицијске станице у Градачцу, пише портал Дневни аваз. Наводи се да је она и поред изјаве настрадале Хећимовићеве, службене белешке припадника полиције, одбила захтев да се насилнику забрани прилазак невенчаној супрузи, коју је претукао због неукусне хране, а као образложење судија је навела недостатак доказа.

АДВОКАТИЦА ЕЛМЕДИНА БОЈИЧИЋ

Председница суда прича глупости

Адвокатица Елмедина Бојичић из БиХ изјавила је да председница суда у Градачцу Споменка К. "прича глупости".

- Тако је! Глупости! Мера забране се изриче због основа сумње! Нису били потребни никакви докази! Судија се бојала да донесе меру. Бојала се и полиција да га приведе, јер он је главни баја у селу. Ово је једина истина. Низама могу бити ја, може бити ваша ћерка, ваша сестра - изјавила је Бојичићева, преноси портал Дневни аваз.

Дневни аваз наводи да је, након што је решење објављено у јавности, Лејла отворила боловање, наводећи да се против ње води хајка. У међувремену, канцеларија дисциплинског тужиоца против ње је формирала предмет, како би се испитало њено поступање. Дневни аваз оцењује као срамно образложење председнице Суда у Градачцу да нису имали све доказе, а занемарили су основану сумњу. Иначе, председница овог суда је изјавила да је познавала Сулејмановића и да је знала ко је он!

- Ја сам узнемирена. Ја сам судила том човеку. Ја њега знам. Одређивала сам му притвор. То што је урадио, он је могао у судници да убије све људе. Он је такав човек - рекла је новинарима и објаснила да доказе за суд прикупљају полиција и тужилаштво.

МУП узвраћа ударац

Међутим, огласила се и Управа полиције, из које је саопштено да је од 1. јануара до 31. јула, поступањем по пријавама за насиље у породици, Општинском суду у Градачцу поднето укупно пет захтева за изрицање 16 заштитних мера према девет особа, и да су све прихваћене осим једне, оне која се односила на забрану приласка Нермина Сулејмановића супрузи!

- Да је неоснована овако донесена одлука суда, указује и чињеница да је ПУ Градачац у периоду од 1. 1. до 31. 7. 2023. године, поступајуци по примљеним пријавама насиља у породици, Општинском суду у Градачцу поднео укупно пет захтева за изрицање 16 заштитних мера према девет лица, које је суд прихватио и све предложене заштитне мере су изречене - навели су из Управе полиције МУП ТК.

Како се наводи, анализом наведених захтева утврђено је да су све заштитне мере досад изречене на основу истог обима доказа.

- Шта значи да су суду, уз захтеве као доказ за постојање основа сумње да је учињена радња насиља у породици или претња тим радњама, достављене службене забелешке полицијских службеника и изјаве жртава насиља, без медицинске документације, извода из казнених евиденција, сведока или других доказа - навели су из Управе полиције МУП ТК.