Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ВЕРЗИЈА УБИСТВА КОЈА ЛЕДИ КРВ У ЖИЛАМА Мала Вања се угушила и тако постала НЕУПОТРЕБЉИВИ ТАЛАЦ?! Нова шокантна сазнања о убиству које је потресло Балкан

05.12.2023. 12:52
Пише:
Србија Данас
Vanja Đorčevska
Вања Ђорчевска / Извор: Фото: Printscreen Facebook/Zorica Гјорцевска/Боре Видевски/Велибор Манев/Инстаграм printscreen/palevski/Youtube printscreen/Телма ТВ Телма/Друштвене мреже

Читав Балкан шокиран је убиством 14-годишње девојчице Вање Горчевске из Скопља, која је отета и убијена 27. новембра, а њено тело пронађено је недељу дана касније у једном засеоку надомак главног града Северне Македоније. Осумњичено је петоро људи, међу којима и њен отац.

Иако су откривени бројни детаљи овог свирепог злочина, међу којима и тај да је дете отето са намером да се од њене мајке тражи новац, остало је нејасно зашто је девојчица убијена, а да захтев за откуп никад није упућен.

ЗАВРШЕНА ОБДУКЦИЈА ВАЊЕ ЂОРЧЕВСКИ Познато шта ће бити са ТЕЛОМ, ово ће бити део кључних доказа у истрази монструозног злочинаVanja Đorčevska

ЗАВРШЕНА ОБДУКЦИЈА ВАЊЕ ЂОРЧЕВСКИ Познато шта ће бити са ТЕЛОМ, ово ће бити део кључних доказа у истрази монструозног злочина

ЈЕЗИВИ ОБРТ У СЛУЧАЈУ УБИСТВА МАЛЕ ВАЊЕ! Крвници нису ни звали мајку да јој траже откуп, тужилац открио ЈЕДАН САБЛАСНИ ДЕТАЉFoto: Facebook Printscreen, LinkedIn Printscreen, Shutterstock

ЈЕЗИВИ ОБРТ У СЛУЧАЈУ УБИСТВА МАЛЕ ВАЊЕ! Крвници нису ни звали мајку да јој траже откуп, тужилац открио ЈЕДАН САБЛАСНИ ДЕТАЉ

БИЗАРАН СЕЛФИ УБИЦЕ МАЛЕ ВАЊЕ: Попут правог психопате, кришом се сликао са зетом и унуком фризера ког је монструозно ликвидирао! (ФОТО)Ljupčo Palevski

БИЗАРАН СЕЛФИ УБИЦЕ МАЛЕ ВАЊЕ: Попут правог психопате, кришом се сликао са зетом и унуком фризера ког је монструозно ликвидирао! (ФОТО)

Истрага о убиству и даље траје, као и потрага за главним осумњиченим, а професорка Факултета за безбедност Фросина Ташевска Ременски покушала је из стручног угла да евентуално одгонетне одговоре на питања која и даље муче јавност.

Како је професорка истакла, главно питање које је остало да виси у ваздуху након конференције за новинаре Тужилашта и МУП-а, која је одржана јуче, било је: какве везе има убиство са изнудом из користољубља, зашто би Вања била убијена а да није тражен новац?

Ременски, која је факултетски форензичар, покушала је да објасни зашто.

Напомињемо, и даље се чекају резултати обдукције који би требало да открију како је Вања тачно убијена, те да је петоро људи осумњичено за умешаност у овај злочин и да се и даље чекају оптужнице.

Погледајте шта је, између осталог, Ременски написала у посту на друштвеним мрежама.

- Отмица малолетног лица/детета ради изнуде је скоро исто што и узимање/држање талаца ради изнуде у корист терористичког акта. Ако је тачна информација да се Вања угушила у аутомобилу којим су је отмичари довезли/одвезли на локацију, онда је пуцање у угушено дете дело свирепости познато у закону као најтежи облик убиства за које је казна доживотног затвора. Ако је дете угушено, оно у плану монструма постаје бескорисни талац са којим не могу ништа да изнуде и зато нико ништа није захтевао. У монструозном плану убице и саучесника корак који су предузели сахрањивањем тела детета била је њихова нада да је нико никада неће пронаћи и да они неће бити откривени. Најмонструознији део овог плана по свим злочиначким "златним питањима" је такозвани отац, али не само због договора да сопствено дете да за таоца и обавести о најпогоднијем тренутку за његову отмицу ради изнуде који је направио са извршитељима, већ због чињенице да је први сазнао да му је ћерка мртва.

Он је први знао да изнуда неће бити могућа, јер је талац-дете било мртво, па стога није било тражења новца и изнуде. Знао је од понедељка - целих 7 дана. После овога запитајте се и одговорите на питање ко се крио и за који "самит" се крио? Чија је монструозност међу тим чудовиштима већа, здрав разум тешко може да разуме, али у криминалистици постоји градација и реконструкција која даје све одговоре. У свим кривичним истрагама мора постојати више верзија/хипотеза о догађају, укључујући и ову. Да би се могло повезати убиство у Велесу од стране исте групе, једна од могућих верзија би била: "Да ли је фризер сазнао/знао план да се отме дете ради изнуде и у њему виде опасност тог открића, па је постао жртва?" Тешко је поверовати да је циљ био ауто, а мотив – дуг од 500 евра - навела је професорка.

Подсетимо, мала Вања је отета 27. новембра око 7.20 ујутру када је кретала у школу. Она је савладана и везана у улазу зграде, убачен у врећу за спавање, а потом и аутомобил. Истог дана је и убијена, а њено тело пронађено је 3. децембра у атару села Бразда на ободу Скопља. Недалеко одатле пронађен је и спаљени аутомобил којим је отета.

Истрагом је установљено да је дете проживело хорор последњих сати свог живот.

Vanja Gorčevska
Вања Горчевска / Извор: Фото: МУП Северне Македоније

За њену отмицу и убиство сумњичи се пет особа, међу којима је и њен отац. Оцу и још тројици осумњичених одређен је притвор до 48 сати, док се за главним осумњиченим Љупчом Палевским Палчом, и даље трага.

Министарство унутрашњих послова Северне Македоније расписало је синоћ потерницу за Љупчом, а како је за Telegraf.rs потврђено из суда у Скопљу, прихваћен је предлог тужилаштва да му буде одређен притвор од 30 дана од дана када буде пронађен и ухапшен.