Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ОБЕЗБЕДИЛИ МИЛИОН ЕВРА ЗА СУДИЈЕ И ТУЖИОЦЕ! "Паклени план" шкаљараца - овако су желели да своје чланове спасу робије

14.03.2022. 19:09
Пише:
Србија Данас/Дан
Stefan Đukić
Стефан Ђукић / Извор: Фото: детецтиве - info.com.ua

Поред Тузовића и Ђукића оптужницом је обухваћен и Зоран Перовић, Душан Дудић, Милан Брајовић, Нино Кораћ, Стефан Мићић, Александар Раичевић, Душан Бољевић, Албин Салић, Бранко Пејановић, Харис Тузовић и Горан Милашиновић и Бојан Лопичић

У подгоричком Вишем суду и данас је одложена контрола оптужнице против Стефана Ђукића и Емила Тузовића и других. Ђукић је означен као организатор групе која је планирала да изврши ликвидације и нападе на функционере полиције, суда и тужилаштва. Оптужницом је обухваћено још лица. 

Детаљи о летелици која се у четвртак срушила у Загребу (ВИДЕО)

Детаљи о летелици која се у четвртак срушила у Загребу (ВИДЕО)

ДА ЛИ ЈЕ ОВО РЕШЕЊЕ ЗА БИХ? Додик сутра у посети Бриселу

ДА ЛИ ЈЕ ОВО РЕШЕЊЕ ЗА БИХ? Додик сутра у посети Бриселу

"МИСЛИЛИ СМО ДА ЈЕ НАТО НАШ ШТИТ КАДА СМО УШЛИ У САВЕЗ" Хрватски званичници разочарани због пада летелице

"МИСЛИЛИ СМО ДА ЈЕ НАТО НАШ ШТИТ КАДА СМО УШЛИ У САВЕЗ" Хрватски званичници разочарани због пада летелице

Адвокат Дамир Лекић је у име одбране свих оптужених казао да траже изузеће чланова судског већа, тачније судије Бориса Савића и Весне Пеан. Он је као разлог за то навео да се на овом рочишту, контроли оптужнице, утврђује степен основане сумње. Лекић је додао да су поменуте судије раније учествовале у доношењу одлуке о одређивању притвора за оптужене у овом предмету што на неки начин, како каже, већ одређује да судије сматрају да постоји основана сумња.

Оптужени

Група Стефана Ђукића поред ликвидације специјалних тужилаца, високорангираних полицајаца се терети и да је панирала пребијање суткиње Вишег суда Биљане Ускоковић. Суткиња Ускоковић се на мети ове групе нашла пошто је судила Ђукићу, његовој супрузи Данијели, мајци Зорици, Вуку Лакићевићу и још четири особе за убиство Јована Клисића и рањавање Гардашевића 1. новембра 2019. године у Бару.

Поред Тузовића и Ђукића на списку оптужених налазе се и Зоран Перовић, Душан Дудић, Милан Брајовић, Нино Кораћ, Стефан Мићић, Александар Раичевић, Душан Бољевић, Албин Салић, Бранко  Пејановић, Харис Тузовић и Горан Милашиновић и Бојан  Лопичић.

Председник подгоричког Вишег суда Борис Савић је због тога ову контролу оптужнице одложио и навео да ће списи бити достављени Апелационом суду, након чега ће поменути суд доставити Вишем суду став.

Подсећамо, на заједничкој конференцији за медије Управе полиције и Специјалног државног тужилаштва до детаља је представљено како је Баранин Стефан Ђукић планирао убиство специјалног државног тужиоца Миливоја Катнића, Саше Чађеновића, судије Биљане Ускоковић, бившег службеника УП Зорана Лазовића.

Ђукић и ова група доводи се у везу са шкаљарским кланом.

Представљени су делови пресретнуте комуникације.

Како је наведено, криминална група коју је предводио Ђукић, који важи за сарадника шкаљарског клана, осумњичени су планирали да убију Катнића и Чађеновића, да специјалног тужиоца "ошегају и заливаде". Како је наведено, суткињи Ускоковић су планирали да поломе кости.

- Циљ ове криминалне организације је био да за потребе неидентификованих лица и за потребе саме криминалне организације врше ликвидације то јест убиства и тешка убиства на територији Црне Горе на штету полицијских службеника, специјалног Тужиоца С.Ч и главног специјалног тужиоца М.К, али и других лица, те да тако делују да се припадници те криминалне организације, ослободе било које кривичне одговорности пред судовима Црне Горе кроз незаконити утицај на извршну власт, а кроз претходну смену тужилаца који их оптужују и гоне за кривична дела - наведено је раније из тужилаштва.

Истрага је дошла до сумње да ова криминална организација у свом деловању планира да носиоцима правосудне функције - судијама нанесе тешке телесне повреде, а како би се у будућности на њих утицало да морају да доносе ослобађајуће пресуде за све припаднике ове криминалне организације.

- У ту сврху организатор окривљени Ђ.С је само за предмет који се води против њега обезбедио милион евра које према стању ствари треба дати носиоцима извршне власти - судијама и тужиоцима који би преузели вођење предмета, а након смене тужиоца који су их оптужили за најтежа кривична дела, те управо је у том делу имајући у виду познанства која проистичу из комуникација организатора Ђ.С, јасно уочено да овај осумњичени као и припадници његове криминалне организације остварују утицај на политичку елиту у Црној Гори, а што је обележје и биће кривичног дела из чл. 401а Кривичног законика Црне Горе - саопштио је раније специјални тужилац Мирослав Турковић.