Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Огласио се Додик поводом НЕМИРА У БАЊАЛУЦИ! "Ово је превршило СВАКУ МЕРУ! Сви који чине насиље треба да буду ПРИВЕДЕНИ!"

31.12.2018. 01:27
Пише:
Танјуг
Milorad Dodik
Милорад Додик / Извор: Профимедиа

Председавајући Председништва БиХ Милорад Додик осудио је сваки покушај злоупотребе скупа "Правда за Давида" и навео да су учесници вечерашњег протеста у Бањалуци насиљем покушали да ометају све друге грађане који су имали намеру да на најлепши начин проведу празнике.

Бањалучка АТВ преноси да је Додик казао да окупљање групе "Правда за Давида" нико није ометао.

- Неприхватљиво што је скуп злоупотребљен, одобрење за одржавање скупа било је за простор Трга Крајине - рекао је Додик.

Након протеста, хапшења и ИНТЕРВЕНЦИЈЕ СПЕЦИЈАЛАЦА: Давор Драгичевић у БЕКСТВУ! Полиција ИНТЕНЗИВНО трага за њим! (ФОТО)

Он је додао да је прекорачено и време за одржавање скупа, јер је био одобрен у периоду од од 18 до 20 часова.

- Грађани су спречени да слушају Хариса Џиновића - навео је Додик.

Наводи се да је он осудио политизацију, пре свега људи из Партије демократског прогреса (ПДП) који покушавају да свој пораз на изборима на неки начин санирају злоупотребом и Народне скупштине и на овај начин да наруше имиџ града.

- Подржаћу свако законско поступање полиције, организатори морају да одговарају, јер нису на адакватан начин организовали и провели скуп. Сви који су чинили насиље треба да буду приведени и да одговарају. Мислим да је ово превршило сваку меру - казао је Додик.

"Нема решења за КОСОВО, док се не реши СТАТУС РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ!" Додик поручује да ОВА СВЕТСКА СИЛА не допушта стварање ЈАКЕ СРПСКЕ ДРЖАВЕ!

Он је навео да било какви протести треба да буду забрањени и да Бањалука треба да се врати нормалном ритму, а Бањалучане је позвао да подигну глас против оваквог понашања, оцењујући да ово нема везе с истином и правдом.

Медији у БиХ објавили су да Давор Драгичевић, отац несрећно страдалог младића Давида Драгичевића, није међу учесницима протеста "Правда за Давида" које су припадници специјалних снага МУП Републике Српске вечерас ухапсили у близини Трга Крајине у Бањалуци.

Мајка Давида Драгичевића Сузана Радановић објавила је претходно на Фејсбук групи "Правда за Давида" да је полиција поново ухапсила његовог оца Давора, који је позивао демонстранте да се врате на протесте након интервенције специјалаца.

Медији у БиХ ДЕМАНТУЈУ: Давор Драгичевић НИЈЕ УХАПШЕН! (ФОТО/ВИДЕО)

Извештач сарајевског "Дневног аваза" навео је да су Давор Драгичевић и група демонстраната која се налазила око њега растерана у непознатом правцу.

Davor Dragičević
Давор Драгичевић / Извор: Фото: Танјуг/АП/Амел Емрић

Бањалучке "Независне новине" пренеле су да је неколико особа ухапшено, као и да је телевизија Н1 објавила да је из полиције потврђено да Давор Драгичевић није међу приведеним особама.

Грађане Бањалуке и чланове групе "Правда за Давида" који су се вечерас окупили на Тргу Крајине у знак подршке породици Давида Драгичевића, а потом током протестне шетње прекинули концерт Хариса Џиновића у том граду, специјалне снаге МУП Републике Српске потиснуле су са тог трга, пошто је истекло време током којег је скуп био дозвољен.

"Позивамо вас да се РАЗИЂЕТЕ због ваше безбедности!" Специјалци ПРЕКИНУЛИ ПРОТЕСТЕ у Бањалуци, више људи УХАПШЕНО! (ФОТО/ВИДЕО)

- Скуп је био дозвољен до 20 сати, позивамо вас да се разиђете због ваше безбедности. Ако не поступите тако биће употребљена законска средства - казао је полицајац путем мегафона окупљенима демонстрантима, којих је према процени извештача тог сајта било око 50 људи.

Давор Драгичевић, отац несрећно страдалог младића, казао је окупљенима након доласка специјалца, а пре интервенције, да оду кући како би нешто појели, наводећи да ће он остати на Тргу Крајине.

Демонстранти ПРЕКИНУЛИ КОНЦЕРТ Хариса Џиновића у Бањалуци! Попели се на бину и ЗАБРАНИЛИ МУ ДА ПЕВА! Специјалци на улицама! (ФОТО/ВИДЕО)

РТРС преноси да су демонстранти на паркингу испред бањалучког Музеја савремене уметности где је постављена бина за планиране концерте, спречили концерт Хариса Џиновића. Наводи се да су ту су уз повике и увреде учесници протеста прво прекинули музику, након чека су се попели на бину и "забранили" одржавање концерта.

Огласио се и градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, којег су, према наводима РТРС, учесници протеста претходно извређали.

- Оштећена опрема озвучења, трг блокиран. Концерт не може бити одржан. Протест је одржан, концерт онемогућен", написао је Радојичић на Твитеру.

На Тргу Крајине у Бањалуци претходно је завршено окупљање грађана и чланова групе "Правда за Давида" у знак подршке породици Давида Драгичевића чији је отац Давор поручио да ту остаје "до краја", али и да "скупова на овај начин више неће бити".

БОНУС ВИДЕО: Када видите шта тамо раде људи на -37 степени, одмах ћете престати да се жалите на хладноћу