Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ОСУЂЕНИ УБИЦА У КАФИЋУ ПРЕТУКАО ДЕВОЈКЕ? Само су га замолиле да се одмакне од стола - нико није притекао у помоћ

04.01.2021. 17:48
Пише:
Србија Данас/СрпскаИнфо
policija BiH
полиција БиХ / Извор: Профимедиа

Према његовим речима, када је трећи пут Мирјанић дошао за њихов сто, настао је прави хаос

Осуђени убица Дарио Мирјанић Бљузго током викенда је, наводно, напао и истукао две девојке у кафићу у центру Бањалуке.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) МЕЂУ МИГРАНТИМА ПОНОВО СЕВАЛИ НОЖЕВИ: Један са тешким повредама превезен у болницу

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) МЕЂУ МИГРАНТИМА ПОНОВО СЕВАЛИ НОЖЕВИ: Један са тешким повредама превезен у болницу

ДОБРЕ ВЕСТИ ИЗ ВИШЕГРАДА: Познато када почиње уклањање плутајућег отпада са Дрине (ВИДЕО)

ДОБРЕ ВЕСТИ ИЗ ВИШЕГРАДА: Познато када почиње уклањање плутајућег отпада са Дрине (ВИДЕО)

Насилник је након тога ухапшен и приведен у полицију, а реч је особи која је већ одслужила казну од осам година затвора, због тога што је 2011. убио Весу Медића у Бањалуци. Извор близак истрази испричао је шта се све дешавало у ноћи између петка и суботе.

- Две девојке су биле у кафићу за својим столом и веселиле се као и већина гостију. Тај младић им је пар пута прилазио за сто и нешто причао. Девојку су га пар пута замолиле да се одмакне од њховог стола - истакао је он.

Гости нису реаговали

Према његовим речима, када је трећи пут Мирјанић дошао за њихов сто, настао је прави хаос.

- Оне су га наводно опет замолиле да се одмакне од њиховог стола, а он је тада подивљао и напао их. Све што је било флаша и чаша на столу гурнуо је на једну девојку. Она је пала под сто и исекла се по рукама од полупаног стакла - каже извор.

Међутим, према речима извора, он се ту није зауставио. Након што је та девојка пала он се окренуо према другој девојци и кренуо је дивљачки ударати.

СНИМАК СВИХ ЗЕМЉОТРЕСА КОЈИ СУ ПОГОДИЛИ ХРВАТСКУ: Шест дана страха и разарајуће силе природе (ВИДЕО)

СНИМАК СВИХ ЗЕМЉОТРЕСА КОЈИ СУ ПОГОДИЛИ ХРВАТСКУ: Шест дана страха и разарајуће силе природе (ВИДЕО)

ЈЕЦАЈИ И ТУГА ПРОЛАМАЛИ ХЕРЦЕГОВАЧКО НЕБО: Шест тинејџера заједно сахрањено у белим ковчезима (ВИДЕО)

ЈЕЦАЈИ И ТУГА ПРОЛАМАЛИ ХЕРЦЕГОВАЧКО НЕБО: Шест тинејџера заједно сахрањено у белим ковчезима (ВИДЕО)

- Ударио ју је најмање три пута шаком у главу. Оно што је најгоре, остали гости који су се ту затекли само су гледали како он напада девојке и нико није покушавао да га заустави. Занимљиво је и да се у том локалу скупља пуно људи, а да немају обезбеђење - прича извор.

Додао је да је тада девојка, која је пала, устала и кренула на Мирјанића да заштити пријатељицу. Тек тада су се умешали и други гости и кренули смиривати Мирјанића.

Позив полицији

Један од нападнутих девојака одмах је позвала полицију и пријавила да су нападнуте. Према незваничним информацијама, полицију је назвао и власник кафића који је пријавио да је непознати мушкарац, након што није добио пиће јер је био пијан, напао девојку која је била у локалу.

- Полиција је убрзо дошла до кафића где је затекла девојку која је имала више масница, подлива крви и огреботина по лицу. После неког времена Мирјанић је пронађен и ухапшен - додао је извор.. Да је Мирјанић ухапшен потврђено је и у Полицијској управи Бањалука.

Policija BiH
Полиција БиХ / Извор: Профимедиа/илустрација

Портпарол ове управе Данијела Мучибабић је рекла да је полицији пријављен инцидент у угоститељском објекту у Бајалуци и да је једна особа ухапшена.

Тешко убиство

Подсетимо, Мирјанић је особа која је од раније позната полицији, посебно због тешког убиства Весе Медића, које се десило 6. августа 2011. године у Бањалуци. Довођен је и у везу с другим кривичним делима. Убиству је, претоходила жестока свађа између Медића с једне и Мирјанића и његовог друга Давора М. с друге стране.

Током ове свађе Медић је извео Давора М. испред локала и ишамарао га, након чега су оптужени и Давор М. покушали да се обрачунају с Медићем. Мирјанић затим одлази до неколико метара удаљеног продавца лубеница, узима од њега кухињски нож дужине 20 центиметара и враћа се у локал. У намери да се освети, Мирјанић прилази Медићу и говори му: "Ти си ми претукао друга", а када је Медић кренуо према њему, Мирјанић му је задао смртоносни убод у леву бочну страну, испод руке.

Оптужени је након злочина побегао, али су га инспектори касније пронашли и ухапсили.

Policija BiH
Полиција БиХ / Извор: Профимедиа/илустрација

Исте године он је осуђен на осам година затвора. Као олакшавајуће околности приликом изрицања пресуде, на страни осуђеног Мирјанића били су његова младост, као и допринос убијеног Медића, који га је претходно напао бејзбол палицом. Отежавајућа околност за осуђеног Мирјанића је чињеница да је био упоран у извршењу кривичног дела, односно што је након првог сукоба отишао на оближњи штанд с лубеницама, украо нож и вратио се пред локал где се одиграла трагедија.

Био пијан

Портпарол Полицијске управе Бањалука Данијела Мучибабић појаснила је да је након сукоба у угоститељском објекту ухапшен Д.М. из Бањалуке.

- Та особа је прекршајно санкционисана због почињеног прекршаја туча и физички напад. Приликом хапшења он је био у алкохолисаном стању и задржан је у полицији до отрежњења - појаснила је Мучибабићева.