Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ОТАЦ ПРЕТУЧЕНЕ ДЕЦЕ ИЗ ВУКОВАРА: "Знате ко нам је помогао? Синоћ је овде дошло петнаестак дечака... Има наде за овај град!"

10.01.2024. 18:30
Пише:
Србија Данас/Телеграф/Јутарњи лист
vukovar
вуковар / Извор: Фото: Printscreen/HRT

Удружења деце погинулих и несталих хрватских бранитеља Домовинског рата из Вуковара понудили су настрадалој деци и њховим родитељима психолошку помоћ.

Хрватска полиција ухапсила је пет особа који се сумњиче за бруталан напад и премлаћивање шесторице вуковарских тинејџера, дечака старости 15 година.

ПОГЛЕДАЈТЕ СЛИКЕ ХАПШЕЊА ХРВАТСКИХ ХУЛИГАНА! Осумњичени због БРУТАЛНОГ пребијања српских дечака у Вуковару (ФОТО)hapÅ¡enje u Hrvatskoj

ПОГЛЕДАЈТЕ СЛИКЕ ХАПШЕЊА ХРВАТСКИХ ХУЛИГАНА! Осумњичени због БРУТАЛНОГ пребијања српских дечака у Вуковару (ФОТО)

ХРВАТСКА ПОЛИЦИЈА СПРОВОДИ УХАПШЕНЕ ХУЛИГАНЕ ИЗ ВУКОВАРА: Брутално пребијали децу на Бадње вече, а погледајте шта сада радеVukovar, Hrvatska

ХРВАТСКА ПОЛИЦИЈА СПРОВОДИ УХАПШЕНЕ ХУЛИГАНЕ ИЗ ВУКОВАРА: Брутално пребијали децу на Бадње вече, а погледајте шта сада раде

ПОТРЕСНА ИСПОВЕСТ ОЦА КРВНИЧКИ ПРЕТУЧЕНИХ СРПСКИХ ДЕЧАКА У ВУКОВАРУ: "Седам за сто, а не знам да ли ће и они сести поред мене..." (ВИДЕО)policija

ПОТРЕСНА ИСПОВЕСТ ОЦА КРВНИЧКИ ПРЕТУЧЕНИХ СРПСКИХ ДЕЧАКА У ВУКОВАРУ: "Седам за сто, а не знам да ли ће и они сести поред мене..." (ВИДЕО)

Након што је у недељу ухапшен први осумњичени, младић (23), којем је у међувремену одређен једномесечни истражни затвор уз кривичну пријаву за почињење више кривичних дела, полиција је у уторак привела још четворицу осумњичених, двојицу 20-годишњака, једног 22-годишњака и једног 24-годишњака, јавља Јутарњи.

- Досадашњим криминалистичким истраживањем над тројицом приведених мушкараца у доби од 24, 22 и 20 година, утврђена је сумња како су 6. јануара у Вуковару учествовали у тучи и притом нанели телесне повреде шесторици малолетника. Приведен је још један 20-годишњак, над којим је спроведеним криминалистичким истраживањем утврђена сумња да је помагао починитељима након учињеног кривичног дела - саопштили су из ПУ вуковарско-сремске, која је против све четворице приведених поднела одговарајуће кривичне пријаве.

- Сва четворица предата су притворском надзорнику Полицијске управе вуковарско-сремске. Против двојице осумњичених (24, 22) надлежном државном тужилаштву поднета је кривична пријава за кривично дело Учествовање у тучи, против 20-годишњака за Тешку телесну повреду и Тешка телесна повреда у покушају, док је против четвртог (20) поднета кривична пријава за Помоћ починитељу након почињења кривичног дела. Криминалистичко истраживање се наставља у циљу утврђивања свих учесника овог догађаја - саопштила је полиција.

Пети осумњичени се терети да је помагао тројици пријатеља у скривању у једном вуковарском апартману.

Вести о хапшењима са великим нестрпљењем чекале су се и у породицама повређених дечака.

- Нема ту неке велике радости, заправо је жалосно да се овакве ствари догађају, али у сваком случају драго нам је да чујемо да је полиција пронашла и ухапсила осумњичене, јер у овом случају правду треба извести на чистац и то је једина поента ове приче и револта народа који овде живи - рекао је за Јутарњи отац двојице дечака који су најтеже настрадали и који су у уторак отпуштени из КБЦ-а Осијек, где су им дијагностификоване тешке телесне повреде у пределу главе, лица, ребара...

Дечаци су, наиме, на мосту Жан-Мишел Николијера у суботу крвнички изударани, ишутирани и претучени, а само зато што је неко од њих пре самога напада рекао нешто на екавици. То је хулиганима, за које се наводи да су припадници навијачке групе BBB, био повод за напад који је само захваљујући наиласку полицијске патроле прошао без још тежих и озбиљнијих последица, будући да су нападачи у једном тренутку спомињали и ножеве и бацање дечака у реку Вуку. Тешко је и замислити шта би се догодило да полиција није наишла. Отац дечака који су најтеже настрадали рекао је за Јутарњи да су их у уторак посетили бројни пријатељи.

- Синоћ је овде дошло 15-ак дечака, њихових пријатеља, којима је потпуно небитно ко је шта по националности, па и то што смо ми Срби. Они су, наиме, пријатељи и то је оно што мене охрабрује, у чему видим да за овај град има наде, да овде живимо и опстајемо. Надам се да ће се и институције ове државе покренути и да ћемо свему овоме стати на крај - рекао је отац повређених тинејџера додајући како је неизмерно захвалан Удружења деце погинулих и несталих хрватских бранитеља Домовинског рата из Вуковара, која је његовој деци, њему и супрузи понудила психолошку помоћ, што је, каже, само још једна потврда да у Вуковару има људскости без обзира на националну припадност.

Додао је и како његови дечаци још осећају последице у виду главобоља и крварења из носа.

Иначе, према незваничним информацијама Јутарњег, један од ухапшених био је и у групи BBB који су летос ухапшени у Грчкој због учествовања у нередима и сукобима с навијачима АЕК-а, током којих је један домаћи навијач смртно страдао.

Извор: Србија Данас/Телеграф/Јутарњи лист