Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ОТКРИВЕНИ НОВИ ДЕТАЉИ ХОРОРА У САРАЈЕВУ: Сукоб изазвао осумњичени - Младић (19) страдао НИ КРИВ НИ ДУЖАН, ево које су биле његове ПОСЛЕДЊЕ речи

02.02.2024. 09:38
Foto: Printscreen/Klix.ba
Фото: Printscreen/Klix.ba / Извор: Фото: Printscreen/Klix.ba

Убица имао помагаче

Кантонални суд у Сарајеву одредио је притвор до 30 дана мушкарца који се сумњичи да је у недељу из пиштоља брутално убио младића (19).

СУД САОПШТИО НОВЕ ДЕТАЉЕ ЗЛОЧИНА У ДОБОЈУ: Донета одлука! Ево шта ће бити са осумњиченима за убиство Саше Кулишићаnajnovija vest, najnovija

СУД САОПШТИО НОВЕ ДЕТАЉЕ ЗЛОЧИНА У ДОБОЈУ: Донета одлука! Ево шта ће бити са осумњиченима за убиство Саше Кулишића

МОНСТРУОЗНО Данима је оца тровала јаким лековима?! Језиви детаљи злочина у Добоју: Саша ишао код лекара, али је његова жена ИМАЛА СПРЕМАН ПЛАНSaÅ¡a KuliÅ¡ić

МОНСТРУОЗНО Данима је оца тровала јаким лековима?! Језиви детаљи злочина у Добоју: Саша ишао код лекара, али је његова жена ИМАЛА СПРЕМАН ПЛАН

"УБИШЕ МИ САШУ, ИСЧУПАШЕ МИ ГА ИЗ СРЦА..."Мајка сахрањује сина уз ПОТРЕСНЕ речи, овакво убиство Добој не памти SaÅ¡a KuliÅ¡ić

"УБИШЕ МИ САШУ, ИСЧУПАШЕ МИ ГА ИЗ СРЦА..."Мајка сахрањује сина уз ПОТРЕСНЕ речи, овакво убиство Добој не памти

Убиству је претходила свађа коју је осумњичени изазвао.

Суд је одредио и притвор за двојицу мушкараца за које се верује да су помагали осумњиченом након кривичног дела.

Мушкарац је ухапшен дан након убиства, а његови наводни помагачи дан касније.

Тужилац је на рочишту о притвору, које је одржано у четвртак, изнела детаље о овом случају. Међу првима је дошла на увиђај и рекла да је видела дечака који је лежао на земљи. Видела је у аутомобилу смоки, грицкалице и слаткише.

- Нисмо могли да схватимо зашто се овај догађај десио - рекла је и нагласила да убијени младић није проговорио ниједну реч током целог догађаја.

Тужилаштво је прикупило довољно доказа и проистиче да се нису познавали.

- Осумњичени се кретао из супротног смера и иза леђа пришао овим дечацима након чега је уследила провокација, а проузроковала је да дечаци отворе прозор и питају у чему је проблем. Да би он, без икаквог разлога, ударио једног дечака, вратио се и из касете узео пиштољ. У намери да лиши живота дечака којег је ударио, погодио је младића који је седео поред њега јер се сагао - навео је тужилац.

Затим је, како се сумња, позвао помагаче који су му помогли да сакрије ауто и буде превезен до Зенице. Један од осумњичених је као први комшија био сведок приликом претреса и имао је прилику да каже шта се десило и то није учинио.

Такође, наглашено је како је осумњичени за убиство конзумент наркотика те да је раније осуђиван. Конзумент наркотика је и другоосумњичени, а трећеосумњичени је био под дејством амфетамина када је приведен, јавио је раније Klix.

Школа коју је похађао убијени младић се са тугом опростила од њега.

- Данас смо се опростили од друга, средњошколца, детета овог града. Минутом ћутње, фатихом и емотивним говором ученици и ученице наше школе су послали снажну поруку.

23:33 х: -“није гасни” “јеси погођен?” “јесам” – биле су задње речи једне невине душе која је страдала на месту на којем се нашла у погрешно време - наводи се у објави.

- Његова прича почиње још у вртићу, где је имао једног друга од којег је био нераздвојан да га је чак и са својих шест година сматрао братом. С њим је одрастао, незнајући да ће тај исти друг нажалост гледати његов последњи тренутак живота.

Он је био једна од ретких особа која се у том периоду није шалила на било чији рачун. Увек је још као и дечак настојао да покаже свима нешто ново.

Како је основна школа дошла, дружење два друга се наставило. Били су нераздвојни. Као и свако дете од нас и он је имао свој сан. Убрзо након основне школе дошла је и средња школа. Са два друга прешло је на четири. Дружили су се, нису били проблематични, уживали су заједно и не бисте помислили да имају способност да мрзе било кога. Свима су били спремни помоћи, били су увек насмејани и пре свега добри људи.

Упркос годинама које су прошле након основне школе, сваки пут кад бисмо се срели Фариса би се увек са истим топлим осмехом поздравио. То су тренуци који ће заувек остати у сећањима.

28. јануара 2024. године нажалост се прича о четири друга завршила. Остала су само три друга са великом празнином у душама и срцима. Али успомена на њега ће да живи све док и ми живимо.

Немојте подлећи пороцима као што су све врсте дрога и осталих опијата и немојте радити незаконите ствари. Знамо да нам је, нажалост, укорењено у ово данашње време да је то “кул” и да се тако стиче тинејџерско искуство и живи живот пуним плућима, међутим, то је потпуно погрешно. Помислите на своје родитеље, пријатеље и вама блиске и драге људе пре него почините грешку која се не мозе поправити. Држите своје вољене чврсто уз себе и свакодневно их подсећајте колико их волите и колико су вам битни, јер никада не знате кад ће бити последњи тренутак. Учите и радите на себи и својој будућности, бићете захвални себи једног дана за то. Своју енергију улажите у ствари које су корисне за вас и које не штете ни вама ни околини. Овај догађај свима мора да нам буде лекција да будемо опрезни у свако доба дана и ноћи јер било ко од нас је могао да се нађе у оваквој ситуацији.

Ми као заједница морамо да се пробудимо и да радимо на томе да се наш систем уреди и да се сви осећамо сигурно. Морамо покренути причу о увођења доживотног затвора за убиства. Наш драги је тек требало да почне свој живот, ни крив ни дужан остао је без њега. Није праведно да убица икада опет има прилику да осети привилегију слободе и да добије другу прилику у животу након што је невином детету узео прилику да уопште живи живот - наводи се у наставку објаве.

Извор: Србија Данас/Телеграф/И.Н./Пренео: Т.М.