Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ОВАКО ЈЕ СПЕЦИЈАЛНИ ТУЖИЛАЦ "ЧИСТИО" ЗА КАВЧАНИМА! Рогановић остао без обе ноге, убили му оца и брата - али НИЈЕ ЗАВРШИО ИЗА РЕШЕТАКА

14.12.2022. 09:43
Пише:
Србија Danas/Nova.rs
Duško Roganović
Душко Рогановић / Извор: Фото: Facebook

У наредби за спровођење истраге наводи се да је Саша Чађеновић између осталог прибавио корист Душку Рогановићу што произилази из садржине комуникације коју је организатор криминалне групе Радоје Звицер наводно имао са окривљеним Слободаном Кашћеланом и окривљеним Петром Лазовићем.

Решењем Вишег суда у Подгорици од 25. маја 2020. године Милан Канкараш је одређен као сведок-сарадник и у свом сведочењу је детаљно описао које је радње у криминалног групи предузимао Душко Рогановић, а након завршене истраге Чађеновић није подигао оптужницу и није покренуо кривични поступак против њега, нити предузео иједну радњу у циљу кривичног гоњења.

Душко Рогановић који слови за члана кавачког клана, одраније је познат српским и црногорским истаржним органима по више кривичних дела. Осуђиван је на затворску казну због убиства "делије" Марка Веснића у центру Игала 2009. године, бившег "гробара" у чијем убиству је поред Душка учествовао и његов брат Владимир заједно са још једном особом.

ЗВИЦЕРОВА САРАДЊА СА ТУЖИЛАШТВОМ! Нова афера тресе Црну Гору - испливали докази да је Чађеновић повезан са кавчанима

ЗВИЦЕРОВА САРАДЊА СА ТУЖИЛАШТВОМ! Нова афера тресе Црну Гору - испливали докази да је Чађеновић повезан са кавчанима

ШОК ДЕТАЉИ ХАПШЕЊА СПЕЦИЈАЛНОГ ТУЖИОЦА! Чађеновић остаје иза решетака - постао члан чувене криминалне организације

ШОК ДЕТАЉИ ХАПШЕЊА СПЕЦИЈАЛНОГ ТУЖИОЦА! Чађеновић остаје иза решетака - постао члан чувене криминалне организације

"ПОСЛАО МИ ЈЕ СЛИКУ ИЗ БОЛНИЦЕ, СА ЦРЕВОМ У УСТИМА" Лалић испричао све о вођи кавчана

"ПОСЛАО МИ ЈЕ СЛИКУ ИЗ БОЛНИЦЕ, СА ЦРЕВОМ У УСТИМА" Лалић испричао све о вођи кавчана

Мотив за Веснићево убиство био је то што је Веснић са Рогановићима и њиховим пријатељима имао нерашчишћене рачуне одраније, а до свађе је наводно дошло због новчаних дугова.

Убили му оца и брата

У криминалним сачекушама убијени су и Душков рођени брат Шћепан, али и отац Нико. Оца Ника су му маскирани нападачи са шеширима на глави сачекали јула 2017. године у насељу Дубрава у Херцег Новом и отворили ватру.

Испалили су пет хитаца и побегли, а времешни Нико је повредама подлегао на лицу места. Нико је иначе деведесетих година довођен у везу са шверцом 11 тона цигарета, а говорило се да је његова породица у родбинским везама са Слободаном Кашћеланом који, заједно са Звицером, тренутно руководи кавачким кланом. Шћепан Рогановић убијен је 2020. године на степеницама код Кани куле у Херцег Новом, а хице је испалио убица са качкетом на глави ког је потом са лица места одвезао саучесник на мотору.

Ипак, за Душка Рогановића је шира јавност боље упознала када је 2017. године покушана његова ликвидација бомбом у Херцег Новом, у непосредној близини аутобуске станице на прилично прометној раскрсници.

Након што је експлозив који је био постављен под Рогановићев аутомобил активиран, он је изгубио контролу над возилом, слетео с пута и ударио у бандеру. Стручњаци су касније коментарисали да је бомба активирана мобилним телефоном била смештена испод мењача Рогановићевог "голфа 7" и да је била усмерена на две стране – ка возачу и сувозачу који тог дана није био са њим у аутомобилу.

Поједини црногорски медији објавили су раније сведочења да се на лицу места сасвим случајно затекао лекар који је одмах прискочио Рогановићу у помоћ и одржао га у животу до доласку санитета Хитне помоћи. Рогановић је експлозију преживео, али је остао без обе ноге.

Ни браћа, али ни отац Душка Рогановића нису ништа мање познати по кривичним делима. Његов брат Владимир словио је за високорангираног члана кавачког клана, а убијен је децембра 2018. године у центру Беча. Владимир је непосредно пре ликвидације изашао из затвора, а људи из његове блиске околине причали су да је страховао за своју безбедност.

Vladimir Roganović
Владимир Рогановић / Извор: Фото: Facebook/Printscreen/Vladimir Рогановиц

Кобног дана је у једном бечком ресторану ручао са Стефаном Вилотијевићем, званим Мали Кићун и још једном особом која је након ликвидације била чак и приведена због сумње да је учествовала у убиству, али је у међувремену пуштена. Убица је Рогановићу пришао у хаустору непосредно након што је изашао из ресторана, испалио неколико хитаца у њега и побегао. Тешко је био радњен и Вилотијевић, али је преживео, међутим убица никада није пронађен.

Владимир Рогановић Вили био је близак и са убијеним Александром Станковићем о чему сведоче и њихове бројне заједничке фотографије. Владимирово убиство задало је озбиљан ударац кавачком клану, а и сам Радоје Звицер је више пута путем читуља одавао почасти убијеном Владимиру.