Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПО ОВОМ ЧОВЕКУ ЈЕ НАПРАВЉЕН ЛИК ХАНИБАЛА ЛЕКТОРА! Убио цимера па му појео мозак - борави сам у стакленој ћелији (ФОТО)

28.12.2021. 16:14
Пише:
Србија Danas/Nova.rs
Hanibal Lektor
Ханибал Лектор / Извор: Фото: Youtube/Printscreen/Movieclips

Роберт Модсли, један од најопаснијих серијски убица из Велике Британије, по коме је настала прича о Ханибалу Лектору заувек ће остати у подземној "стакленој" кутији.

Он је током живота углавном ликвидирао педофиле по затворима. Модслију је одбијен последњи захтев да напусти самницу и настави суживот са другим затвореницима. Он остаје у ћелији димензија 5,5 са 4,5 метара, која је направљена специјално за њега 1983. године и заштићена непробојним стаклом.

У њој нема ни кревета, већ спава на бетонској плочи, а wc шоља и лавабо су причвршћени за под његове ћелије. Ћелија је изгледала врло слично ћелији која је касније приказана у филму "Кад јагањци утихну". Шефови затвора оценили су да је преопасно да се меша са затвореницима и чуварима.

ОМИКРОН МЕЊА ДЕЛТУ? Резултати истраживања показују - нови сој подиже имунитет на делту

ОМИКРОН МЕЊА ДЕЛТУ? Резултати истраживања показују - нови сој подиже имунитет на делту

ВЕЛИКА ПОРОДИЧНА ТРАГЕДИЈА НА БОЖИЋ КОД ХАМБУРГА! Албанац убио два сина па пуцао и СЕБЕ - жена успела да ПРЕЖИВИ

ВЕЛИКА ПОРОДИЧНА ТРАГЕДИЈА НА БОЖИЋ КОД ХАМБУРГА! Албанац убио два сина па пуцао и СЕБЕ - жена успела да ПРЕЖИВИ

ИСПЛИВАЛА ПРВА ФОТОГРАФИЈА НАПАДАЧА ИЗ ВИНДЗОРА: Тињеџер потиче из БОГАТЕ породице, а био је опсенут ОВИМ ФИЛМОМ

ИСПЛИВАЛА ПРВА ФОТОГРАФИЈА НАПАДАЧА ИЗ ВИНДЗОРА: Тињеџер потиче из БОГАТЕ породице, а био је опсенут ОВИМ ФИЛМОМ

- Прошлог месеца је одбијен, али је уложио жалбу на одлуку и желео је да Божић проведе у присуству других људи. Али они су одговорили да му је ово последњи пут да му је речено "не". Када сте сами тако дуго, то нешто уради човеку - рекао је један извор локалним медијима.

На самоћу је осуђен због тога што је у периоду између 1974. и 1978. године. у затвору убио три педофила и једног убицу.

Прво убиство у 21-ој години

Прво убиство починио је у раној младости. Када је имао 21 годину, 1974. године убио је Џона Фарела након што му је он показао фотографије деце коју је сексуално злостављао. Са Фарелом је пре убиства имао сексуални однос.

Он се тада предао полицији, али му није суђено због психијатријске процене, па је послат у болницу Броадмур у којој су боравили најнасилнији робијаши из Британије.

Поново убија, три године касније, 1977. затворског цимера Дејвида Френсиса, који је био ухапшен због злостављања деце. Разбио му је главу и узео кашику и јео Давидов мозак. Због тога је добио надимке Ждерач мозга (Брајн Итер), Кашикаш и Ханибал-Каниба.

Модсли и његов други цимер мучили су Френсиса до смрти и потом га обесили. Они су тада осуђени за убиство из нехата.

Наредне године убија злостављача жена Салнија Дарвуда. Њега је Модсли избо ножем и задавио. Његово убиство успео је да заташка на неко време, тако што је његов леш сакрио испод кревета. У међувремену, починио је још једно убиство.

Ушуњао се у ћелију педофила Била Робертса, који је сексуално злостављао седмогодишњу девојчицу и посекао му лобању импровизованим бодежом, а затим је разбио о зид. Због наведена четири кривична дела, осуђен је на доживотну робију, без могућности помиловања.

Пре двадесет година молио је да буде подвргнут еутаназији, рекавши да до краја живота једино може да очекује менталне сломове и менталне болести и да његов живот нема никакву сврху, пише Дејли пост.

- Зашто уместо мува, бубашваба и паука које тренутно имам, не могу да имам папагаја. Обећавам да ћу га волети и нећу га појести. Зашто не могу да имам телевизор у својој ћелији да видим свет и учим? Зашто не могу да имам касете и слушам лепу класичну музику? Ако кажете не, онда тражим једноставну капсулу цијанида коју ћу радо узети и проблем Роберта Џона Модслија може да се реши лако и брзо - навео је Модсли тада.

Иако тврди да је у депресији, показало се да Модсли сасвим добро подноси самоћу. Ужива у музици и поезији, а тражио је и да студира.

Злостављали га родитељи

Модсли се родио у Ливерпулу 1953. године. Док је био дете злостављали су га психички и физички. Када је имао две године њега и браћу и сестре су одузели родитељима и сместили у сиротиште. Када је имао осам година, вратили су га родитељима.

Отац је тада почео да га злоставља и он седам година касније бежи у Лондон.

Почео је да се дрогира и проституише како би могао да плаћа дилерима. Чак седам пута је завршио у болници због покушаја самоубиства.

Током лечења проговорио је о злостављају и тврдио је да чује гласове који му говоре да убије родитеље. Модсли се опет вратио на улицу где су га старији мушкарци искориштавали за секс, силовали и тукли.