Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПОЧЕЛО СУЂЕЊЕ МОНСТРУМУ ИЗ ВЕЛИКЕ ГОРИЦЕ: Давио и избо СЛЕПУ супругу 25 пута! Отац жртве УПОЗОРАВА: "Он не сме бити на слободи, убиће поново!"

05.03.2024. 14:43
Пише:
Србија Данас/Јутарњи лист
Foto: Shutterstock
Фото: Shutterstock / Извор: Shutterstock

Стравичан злочин наставља да шокира јавност

У Хрватској у жупанијском суду у Великој Горици почело је суђење тридесетогодишњем Фрањи Јурићу, који је прошлог јуна убио своју слепу супругу Ангелу (30). Полиција је прошле године известила да је Јурић између 18. и 19. јуна у стану у Улици Матије Гупца оштрим предметом убио 30-годишњу жену, а да је потом оштрим предметом себи нанео тешке повреде. Лекарска помоћ указана му је у КБ Свети Дух, где је задржан на лечењу.

ШОК! Беба примљена у болницу са преломом ЛОБАЊЕ и крварењем у МОЗГУ, огласила се и полиција - Много сумњивих ствари у вези ТРАГИЧНОГ случајаbeba

ШОК! Беба примљена у болницу са преломом ЛОБАЊЕ и крварењем у МОЗГУ, огласила се и полиција - Много сумњивих ствари у вези ТРАГИЧНОГ случаја

СТИГЛА КАЗНА! Лишен слободе Мађар осумњичен за СТРАВИЧАН злочин: Покушао да удави Селму, па је погодио СТРЕЛОМ у груди, након чега се ИЗБОFoto: Facebook/Printscreen

СТИГЛА КАЗНА! Лишен слободе Мађар осумњичен за СТРАВИЧАН злочин: Покушао да удави Селму, па је погодио СТРЕЛОМ у груди, након чега се ИЗБО

У ПРОИЗВОДУ У ХРВАТСКОЈ ПРОНАЂЕН ОПАСАН ВИРУС: Ако се прошири на околне државе, могло би да дође до ОГРОМНИХ проблемаFoto: Shutterstock

У ПРОИЗВОДУ У ХРВАТСКОЈ ПРОНАЂЕН ОПАСАН ВИРУС: Ако се прошири на околне државе, могло би да дође до ОГРОМНИХ проблема

Медији су тада пренели да је полиција око 11 сати у стану пронашла мртву жену и њеног повређеног супруга. Додали су да је злочину претходила брачна свађа, када су комшије чуле повишене тонове из њиховог стана. Да се нешто догодило наводно су посумњали родитељи убијене који су покушавали да дођу до ћерке, али им се није јављала.

- Крив сам. С неверицом сам гледао како се она спрема да иде с њим на кафу. Питао сам је зашто и како може након свих оних слика које је он послао њеним и мојим родитељима. На то ми ништа није одговорила него се само спремала. Потпуно ми се смрачило због те њене издаје. Повредила ме. И онда сам учинио ужасно дело. Сећам се једног убода и да сам је давио. Кад сам видео што сам направио, расплакао сам се, дрхтао сам и тресао се. Њеној мајци сам након тога послао поруку на мобилни телефон, као и својој сестри којој сам написао да је волим и да пази на себе. Одлучио сам да се убијем. Себи сам руке исекао ножем па сам се онесвестио, а кад сам опет дошао свести изрезао сам себи врат - рекао је у своју одбрану и кроз сузе, Фрањо Јурић (29).

Свирепи злочин у којем јој је пресудио с 25 потеза кухињским ножем, а на све је још несрећној жени руком зачепио нос и уста, па јој стезао врат, догодио се у њиховом заједничком стану у Запрешићу у ноћи с 18. на 19. јуна прошле године.

Хорору који је запрепастио криминалисте док су скупљали велики број доказа у стану препуном крви претходило је, тврди слабовиди Јурић који се креће помоћу белог штапа, 15 месеци супругине невере. Прво се присетио њихова познанства и љубави из средњошколских дана, а након што се запослио, обновили су контакт и везу те ступили у брак.

- Били смо у браку шест година. И било нам је лепо, али последњих 15 месеци односи су захладили. Често је одлазила из куће и враћала се касно навече. Током лета 2022. били смо у Премантури у одмаралишту за слепе и слабовиде и није нам било добро. Да би у августу сазнао да је имала аферу јер ми је тај дечко послао њихове заједничке фотографије на мобилни телефон. Питао сам је: “Да ли је ово истина?” Расплакала се и рекла да јесте. Питао сам је шта ћемо сада, на шта ми је рекла да ћемо пробати испочетка да окренемо нову страницу. Расплакали смо се обоје и никоме ништа нисмо рекли јер смо то хтели сами то да решимо. Време је одмицало и било нам је све горе заједно јер она је све чешће избивала и лагала ми је да је код пријатељице. Тај господин с којим је имала аферу је на крају мојим и њеним родитељима послао њихове заједничке слике – присетио се Јурић у судници наводећи да су његови родитељи бурно реаговали и предлагали развод, док су им њени покушавали да помогну да преброде кризу.

Предложили су им брачно саветовање. У њиховом заједничком животу заређали су се нови моменти невере, па су у једном тренутку одлучили да оду у Међугорје јер је она тако хтела, док су одлазак у брачно саветовалиште заказали за јул 2023, а до којег није дошло.

- На дан наше шесте годишњице брака 16. јуна договорили смо да ћемо увече отићи на вечеру у ресторан у Запрешићу. Вратила се кући пијана из кафића Удружења савеза слепих, а зна да због лекова које пије не сме да пије алкохол. Повраћала је, плакала и није знала да објасни зашто је то урадила. Одлазак на вечеру је пропао, па смо сутрадан отишли на ручак, а касније и у једно удружење где је певала јер је волела да пева. Да би то вече 17. јуна договорили преко посредника да ћемо сутрадан отићи на Главни колодвор. Тамо је њену одећу и папире требало да донесе њен љубавник код којег их је била оставила. Нашли смо се с њим у кафићу Палма. Први пут сам га тада сусрео. Он ми је у WC-u рекао да он њу и даље воли и да жели да буде са њом. Запретио ми је притом да то не кажем њеној мами која га је пријавила полицији због оних слика – открио је даље Јурић наводећи да му је одговорио да му је она рекла да је одабрала њега.

Тад му је женин љубавник оставио кључеве на столу. Били су то кључеви његове куће у коју је хтео да она опет дође и ако хоће да сама узме своје ствари.

По повратку у Запрешић, Јурићу је било све теже да се носи са ситуацијом и жениним одлукама јер му је тад рекла да би с љубавником "она ипак насамо на кафу и то још исто вече".

- Питао сам је зашто и подсетио је да је претио мојим и њеним родитељима и слао им слике. Рекао сам јој и да не верујем да жели с њим да иде само на кафу... па ме назвала мајмуном и глупаном. Замрачило ми се. И једино следеће чега се сећам је сирена Хитне помоћи и буђење на интензивној. Јако ми је жао што се то догодило. Повредио сам много људи, њене родитеље... Кажу да време лечи све, али ожиљци и празнина ће ме заувек подсећати на ужасан догађај – закључио је Јурић у својој одбрани.

Отац покојне жене једва је успевао да се контролише у судници па је у једном тренутку добио реч.

- Фрањо је планирао убиство. Звао је моју кћер и претио да ће јој се нешто догодити. Обишао сам сва ратишта и инвалиди се никада нигде нису дирали. Тако је требало и Фрањо... Требало је да пусти моју кћер да иде куда хоће. Кћер ми је говорила да јој није дао нигде да иде. Он не сме бити на слободи јер убиће још... - завапио је отац убијене Ангеле.

Током истраге испитано је десетак сведока међу којима су родитељи осумњиченог и убијене, а на суђењу је откривен занимљив податак да је "радница Хитне осумњиченог по доласку на интервенцију у стану прогласила мртвим, да би мртвозорник након неког времена кад је пристигао у стан ужаса рекао да је осумњичени жив!"

Извор: Србија Данас/Јутарњи лист/Хајди Каракаш Јакубин/Пренела: Т.М.