Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПОЛИЦИЈА ОТКРИЛА МОТИВ ИЗА УБИСТВА ЧЕТИРИ ОСОБЕ: Сат времена их држао на састанку па их изрешетао калашњиковим!

01.02.2021. 13:16
Пише:
СрбијаДанас
Branko Koloper
Бранко Колопер / Извор: Фото: facebook/ БранкоКолопер

Бранко Колопер је убио калашњиковим кинеске производње четворо људи због стечајног поступка који се водио против његове фирме

Шибенска полиција одржала је конференцију за медије поводом четвероструког убиства и самоубиства у Шибенику и Водицама. У Водицама је у суботу убијен 47-годишњи шибенски предузетник Теди Сламић. У Шибенику су убијени 42-годишњи предузетник Тони Шпарада, 62-годишња стечајна управница Радојка Данек и њезин 63-годишњи супруг.

"КРИЗА И РАТ ОКО ВАКЦИНА ЈЕ ИГРА НОВЦА" Хрватски стручњак за безбедност изнео шокантне податке

"КРИЗА И РАТ ОКО ВАКЦИНА ЈЕ ИГРА НОВЦА" Хрватски стручњак за безбедност изнео шокантне податке

НОВА МОГУЋНОСТ ЗА НЕДОСТАТАК ВАКЦИНА У ХРВАТСКОЈ: "Ако затражите, добићете руско цепиво"

НОВА МОГУЋНОСТ ЗА НЕДОСТАТАК ВАКЦИНА У ХРВАТСКОЈ: "Ако затражите, добићете руско цепиво"

НОВА МОГУЋНОСТ ЗА НЕДОСТАТАК ВАКЦИНА У ХРВАТСКОЈ: "Ако затражите, добићете руско цепиво"

НОВА МОГУЋНОСТ ЗА НЕДОСТАТАК ВАКЦИНА У ХРВАТСКОЈ: "Ако затражите, добићете руско цепиво"

Осумњичени 57-годишњи убица Бранко Колопер, власник пекарског ланца Дјело, прексиноћ је пронађен мртав поред аутомобила у водичком залеђу.

Начелник Полицијске управе Ивица Костанић дао још једном хронологију целог догађаја, поновивши да је полиција пар минута пре 13 часова у суботу добила дојаву да је у Водицама нађен у аутомобилу мртав мушкарац. Пола сата касније добили су дојаву да су нађене још три мртве особе у објекту у индустријској зони Ражине и првим увиђајем на лицу места утврђено је да имају прострелне ране и да су умрли насилном смрћу.

Полиција је након тога издала потерницу за особом за коју се сумњала, а касније и испоставило као тачно, да је извршила ова четири убиства. Убица је пронађен мртва у аутомобилу у 18,22 сати тог дана.

- Утврдили смо да је користио аутоматско оружје калибра 7.62, кинеску верзију калашњикову. Нешто пре 11 сати је убио троје људи на подручју Града Шибеника у Ражинама, након чега се аутом убијеног 62-годишњака запутио према Водицама. Доласком у Водице паркирао је испред продавнице оштећеног 47-годишњака. Кад се оштећени налазио у свом властитом ауту, односно кад је ушао у возило у намери одласка, испалио хице у њега из истог оружја. Онда је кренуо Шкодом према излазу из Водица и отприлике два км од паркинга трговачког центра скренуо на макадамски пут, изашао из аута и из истог оружја одузео себи живот - појаснио је детаље Коларић.

- Осим тог оружја, утврдили смо, поседовао је пиштољ, ваздушну пушку с оптиком и 302 комада стрељива. Сумња се да су управо калашњиковим почињена сва четири убиства и самоубиства, али то тек треба утврдити вештачењима - рекао је Ивица Костанић.

- Починилац је калашњиков набавио и поседовао илегално. Истражујемо како - додао је.

Мотив убиства

- Прегледом документације и разговорима утврдили су како је мотив за злочин пословни однос између осумњиченог и оштећених везано за стечајни поступак над фирмом осумњиченог и новчани износ за који су или би требале бити продане некретнине и покретнине фирме осумњиченог  у стечајном поступку - рекао је Костанић.

Криминалистичко истраживање наставља се у делу утврђивања пословних односа и судског поступка на Трговачком суду у Задру.

- Узели смо документацију која се односи на стечајни поступак и то се проучава и у контакту смо с Трговачким судом. Али да се ичим показивало да би могло доћи до овога, не. Није било опроштајног писма - рекао је начелник.

- Радило се о пословном састанку који је договорен у том складишту и требао је бити одигран између четири особе - три убијене и убице. А у Водицама је дошао испред трговачког центра и чекао. - појаснио је детаље.

- На местима убиства, код складишта на Ражинама смо нашли 16 чаура аутоматског оружја, а у аутомобилу 47-годишњака 21 чауру. У возилу особе за коју претпостављамо да је убио нашли смо пиштољ ЦЗ и 125 комада стрељива, пригушивач за аутоматску пушку и нож у футроли. У Шкоди смо нашли аутоматску пушку с 28 комада стрељива, и ловачка патрона. У једној његовој кући је нађено стрељиво за пиштољ, ваздушна пушка с оптиком, стрељиво за ловачку пушку... У другој кући нађена је стечајна документација која је изузета -   речено је конференцији.

Поседовао велику количину илегалног оружја

- Све оружје је био нелегално иако је он био ловац, али то оружје му је раније било одузето везано за један поступак, насиље у породици. 2009. му је одузето оружје, 2014. је враћено оружје. Али 2018., 10. септембра оружје му је опет одузето због претњи једној особи. Тада нису утврђени елементи, али кад је полиција ушла у кућу нашли су да је оружје чувао и да то није у складу са законом. И поднели смо прекршајни предлог и поступак је био у току - појаснио је начелник.

Костанић је открио и да се убиство на Ражинама догодило сат времена након што је почео састанак у складишту.

Сатима је трајала полицијска потера за Бранком Колопером, да би га коначно око 18 сати пронашли који километар од Водица поред магистрале која води према Пировцу, на белом путу који води у ловиште. Пронађен је поред свог аута мртав. Убио се аутоматским оружјем, саопштило је јутрос Хрватско државно тужилаштво ДОРХ.