Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПРВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ ИЗ ПОРОДИЦЕ: Однос између МОНСТРУМА и убијене Вање (14): Како је обликовао њен живот?

05.12.2023. 00:12
Пише:
Србија Данас/Курир
Vanja
Вања / Извор: фото printscreen facebook Зорица Gjorcevska,Press24.mk

Монструозни отац из Северне Македоније сумњичи се као саучесник у трагичној судбини 14-годишње Вање, што је шокирало јавност.

Оцу киднаповане и убијене Вање (14), данас је у Кривичном суду у Скопљу одређен притвор до 48 часова.

ЧЕТИРИ МЕСЕЦА НАКОН МАСАКРА ТЕЛО УБИЦЕ НИКО НЕЋЕ! Ниједно гробље не жели да сахрани Нермина Сулејмановића Nermin Sulejmanović

ЧЕТИРИ МЕСЕЦА НАКОН МАСАКРА ТЕЛО УБИЦЕ НИКО НЕЋЕ! Ниједно гробље не жели да сахрани Нермина Сулејмановића

ОВАКО СУ ИЗГЛЕДАЛИ ПОСЛЕДЊИ САТИ ЖИВОТА ВАЊЕ ЂОРЧЕВСКЕ: Хронологија стравичног злочина у Северној Македонији Vanja Đorčevska

ОВАКО СУ ИЗГЛЕДАЛИ ПОСЛЕДЊИ САТИ ЖИВОТА ВАЊЕ ЂОРЧЕВСКЕ: Хронологија стравичног злочина у Северној Македонији

ПОТРЕСНА ПОРУКА ИЗ КЊИГЕ ЖАЛОСТИ Мила Вања, почивај у миру, док ми одрасли тугујемо што ти га нисмо могли пружитиVanja

ПОТРЕСНА ПОРУКА ИЗ КЊИГЕ ЖАЛОСТИ Мила Вања, почивај у миру, док ми одрасли тугујемо што ти га нисмо могли пружити

Тужилаштво га сумњичи као саучесника у случају убиства његове ћерке.

Северна Македонија је завијена у црно након што је у недељу увече пронађена мртва девојка за којом се данима трагало.

Јавност не може да схвати да постоји отац монструм који је учествовао у киднаповању рођеног детета које је се завршило кобно.

Четрнаестогодишња Вања кренула је у школу у понедељак, 27. новембра, после викенда проведеног са мајком и млађом сестром.

Њена сестра, са којом свакодневно хода седам минута до оближње основне школе коју обоје похађају, тог јутра није имала први час, па је Вања отишла сама.

Она се низ степенице зграде у строгом центру Скопља спустила у хол.

У том тренутку, у том предворју зграде у елитном делу града, где живе добростојеће породице, почела је ноћна мора која ће се завршити њеном смрћу.

Нападнута је у ходнику, ноге и руке су јој биле везане, стављена је у врећу за спавање.

Тако је изведена из зграде, а да нико од бројних пролазника који ујутру пролазе тим делом града није приметио ништа необично.

Девојку на прагу девојаштва убацују у ауто и тада јој се губи сваки траг.

Оно кроз шта је прошла док је била везана у врећи за спавање и одвезена у непознатом правцу од људи које није познавала, о томе данас нико не жели ни да размишља.

Вања је, сведоче њени пријатељи и професори, била весела, паметна девојка.

Више је мислила, кажу, него девојке њених година.

У понедељак, недељу дана након њене отмице и двадесет сати након што је пронађено њено мртво тело, Вањини другови, њихови родитељи и наставници, уписују се у Књигу жалости.

- Болно нам је да причамо о свему. Била је мирна и вредна, испуњавала обавезе, девојка која није била ни у једном клану, слагала се са свима, али кажем, била је мирна. Знамо само да је била дивна девојка која је сањала о будућности - рекла је мајка из Скопља, чија ћерка похађа исту школу.

Од нас тражи да поштујемо жељу за анонимношћу.

И, иначе, нико у Скопљу неће отворено говорити о својим сумњама зашто је Вању задесила тако страшна судбина.

- Све се ради о оцу, који, као што знамо, никако није био позитивна личност у њиховим животима. Он и Вањина мајка су били разведени, њен отац, Вањин деда, био је директор царине и имућан човек негде 2002. године. а све је наследила Вањина мајка. Кажу да га је интересовао новац. Како су знали тачно време када Вања иде у школу? Ухапшени кажу да им је рекао. Претпоставка је да није знао да ће Вања бити сама. Тако сви овде сумњају у очеве материјалне мотиве усмерене према бившој жени. Није јасно зашто су убили девојчицу ако су намеравали да уцене мајку. Нешто мора да има пошло наопако. Веома, јако је пошло наопако када је убијена 14-годишња девојчица - каже македонски новинар који се иначе бави црном хроником.

Када Вања није дошла на први час, њен разредни старешина је одмах обавестила њену мајку, која је њен нестанак пријавила полицији, а отац је нестанак своје ћерке пријавио тек 2 и по сата касније.

За њом је трагало на стотине полицајаца.

Према речима македонског министра унутрашњих послова Оливера Спасовског, полиција је испитала више десетина људи, прегледала више од 50 камера и претражила мобилне телефоне, лаптопове и друге електронске уређаје чланова породице и пријатеља у потрази за корисним информацијама које би им могле помоћи у решавању овог случаја.

У потрагу се укључило неколико стотина полицајаца, који су претражили корито реке Вардар, као и све подрумске просторије у близини места где је пријављен нестанак.

Од када је Вања нестала, њена мајка је два пута дневно одлазила у полицијску станицу у потрази за одговорима.

- Не дају ми одговоре јер је истрага у току, али знам да је полиција у потпуности ангажована - рекла је Ђорчевска за Мета.мк три дана након Вањиног нестанка и додала да не жели да спекулише о разлозима њеног нестанка.

- Вањин живот је за мене био отворена књига, ништа није крила. Али не знам, она је дете. Три дана се питам зашто нам се то десило, ми смо сасвим нормална породица. Вања је узоран ђак, пристојна, никада није упадала у невоље. Видим да се у јавности много спекулише, задире у наше животе, а већина ових ствари није тачна - рекла је тада њена мајка.