Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПОСЛУШНИК СТРАНИХ АМБАСАДА: Кривокапић после свих превара нема шта да тражи поред патријарха и митрополита

31.08.2021. 15:39
Пише:
Србија Danas/borba.me
Zdravko Krivokapić
Здравко Кривокапић / Извор: Профимедиа

Од човека каквог га је представила коалиција "За будућност Црне Горе" није политички остало ништа

У ноћи тридесетог августа 2020. Здравко Кривокапић је пошао у Саборни храм Христовог Васкрсења у Подгорици, сада је то потпуно јасно, са ове временске дистанце, са искључивом намером да се докопа функције премијера, да присвоји победу само за себе, пише главни и одговорни уредник ТВ ПРВА и оснивач портала БОРБА, Дражен Живковић.

КРСТОВИЋИ ИПАК ЗАВРШИЛИ ИЗА РЕШЕТАКА: Отац и ћерка се доводе у везу са шверцом 1,4 тоне кокаина

КРСТОВИЋИ ИПАК ЗАВРШИЛИ ИЗА РЕШЕТАКА: Отац и ћерка се доводе у везу са шверцом 1,4 тоне кокаина

ИЗДРЖИ МИЛЕ! Познати србомрзац из БиХ тражи помоћ Кристијана Шмита, жели Додикову "главу"

ИЗДРЖИ МИЛЕ! Познати србомрзац из БиХ тражи помоћ Кристијана Шмита, жели Додикову "главу"

ЖЕЛИТЕ ДА ПУТУЈЕТЕ У БиХ? РАЗМИСЛИТЕ ПОНОВО: Амери упозорили своје држављане на бројне опасности

ЖЕЛИТЕ ДА ПУТУЈЕТЕ У БиХ? РАЗМИСЛИТЕ ПОНОВО: Амери упозорили своје држављане на бројне опасности

Његов текст преносимо у целости:

Успео је Здравко Кривокапић да превари све, и Цркву и народ, а да потом крене путем преваре свега онога што су била очекивања од историјске победе.

Здравко Кривокапић је политички зачет у марту 2020. године, при једном "случајном" сусрету у Петровцу. Тада је Мишко Перовић, коме је у томе тренутку било више него јасно да је режим Мила Ђукановића прошлост, осетио тренутак да инфилтрира у врху будуће власти личност по мери "друге фамилије", особу која ће добити задатак да оствари оно што Ђукановић није успео, да протера СПЦ из Црне Горе.

Типован је Здравко Кривокапић, човек без става, који је, нажалост, спреман да уради све што му се испоручи, а што је у духу деценијске политике Мила Ђукановића.

Мислећи да му подршка коалиције на чијем челу је преварно дошао није гарант да ће бити заштићен од свих искушења, одмах је пошао по страним амбасадама и постао је у њима, како причају, редовнији од многих запослених.

Од човека каквог га је представила коалиција ",За будућност Црне Горе" није, нажалост, политички остало ништа.

Постао је двеста постотни Црногорац, Катуњанин који одлично познаје и разуме пркос и инат "часних" Цетињана који се супростављају свечаном устоличењу митрополита Јоаникија у Цетињском манастиру, разуме их рече, јер је и он такав.

Постао је препознат као неко ко мења мишљење више пута током дана, који вара и народ и Цркву, јер ни после годину дана нема Темељног уговора са СПЦ, нема закона о попису, пореклу имовине, лустрацији, држављанству, пребивалишту…

Није случајно Здравко Кривокапић, у друштву Милојка Спајића и у директном телефонском контакту са Жељком Ивановићем, боравио у Патријаршији током Сабора СПЦ. Имао је Здравко Кривокапић задатак да спречи избор Јоаникија за митрополита, али им то на срећу није пошло.

Добро су знали у "другој фамилији" да је Јоаникије Достојан, да није човек који се боји и који би се повукао под било чијом силом овоземаљском, да је по рођењу Србин и да ни по коју цену није спреман да тргује са интересима СПЦ у Црној Гори.

Није Кривокапић успео да спречи избор Јоаникија за митрополита, па сада удружен, са "првом" и "другом" фамилијом покушава да спрече његово свечано устоличење.

Јуче најави да ће ићи без обезбеђења на Цетиње, а већ данас је одустао. Паметноме доста да закључи о каквој се личности ради.

Зна Здравко Кривокапић да нема са чим изаћи пред Светог Петра Цетињског, као ни пред патријарха Порфирија и митрополита Јоаникија, пред верни народ, јер му тамо није место после свих издаја које је починио. Како да се појави Патријарху Порфирију на очи кад га је слагао у Патријаршији пред 30 свештеника.

Вероватно да ће Здравко Кривокапић до недеље одлучити да ипак пође на Цетиње, да буде тамо где му је изгледа место, преко пута Црињског манастира, испред металне ограде, у друштву Мила Ђукановића, Мираша Дедејића и осталих комита и мрзитеља СПЦ. Јер за ових годину дана више пута се срео са Милом Ђукановићем него са било којим гласачем који му је дао глас на изборима прошле године.

Место му је очигледно тамо где је пре тридесетак година била група, по Здравку "часних" Цетињана, која је каменицама гађала Цетињски манастир, а проклетство и судбина која их је потом задесила свима је позната.

Већинска Црна Гора ће петог септембра бити срцем и молитвом уз свог митрополита Јоаникија, у Цетињском манастиру и широм Црне Горе, и прославиће устоличење новог Црногорско-проморског Митрополита.

А онима другима јасна порука: Издаја, можда је неко воли, а издајнике сви мрзе, што би рекао Мигуел Саведра.