Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПРЕТУКАО ДЕТЕ (1) ДО СМРТИ! Јелена гледала партнера како песницама удара сина - КОНАЧНО ИХ СТИГЛА КАЗНА

14.11.2021. 21:13
Пише:
Србија Данас/Побједа
Beba
Беба / Извор: Профимедиа/илустрација

Истрага је показала да је Шишић и раније тукао дечака и да је његова мајка то знала, због чега је и она ухапшена.

Јелена Јововић је пресудом Апелационог суда осуђена на 30 година затвора због помагања у извршењу тешког убиства петнаестомесечног сина, ког је 4. фебруара 2018. на смрт претукао њен партнер Нермин Шишић.

ШКАЉАРЦУ НА КАПИЈИ ЗАТВОРА СТАВЉЕНЕ ЛИСИЦЕ! Учествовао у планирању убиства једног од вођа кавчана

ШКАЉАРЦУ НА КАПИЈИ ЗАТВОРА СТАВЉЕНЕ ЛИСИЦЕ! Учествовао у планирању убиства једног од вођа кавчана

"НИЈЕ УМРЛА, УБИЛИ СУ ЈЕ!" После трагичне смрти мале Џене, овај статус се масовно дели на друштвеним мрежама

"НИЈЕ УМРЛА, УБИЛИ СУ ЈЕ!" После трагичне смрти мале Џене, овај статус се масовно дели на друштвеним мрежама

ЗАОШТРАВА СЕ КОД КОМШИЈА! Нема прославе Нове године, забрањују се свадбе и рад клубова

ЗАОШТРАВА СЕ КОД КОМШИЈА! Нема прославе Нове године, забрањују се свадбе и рад клубова

Истом пресудом, Шишићу је потврђена казна од 40 година робије. 

Одлуком Апелационог суда од 27. октобра уважена је жалба тужилаштва и затворска казна од 20 година затвора, на коју је Јововић осуђена првостепеном пресудом, преиначена је на 30 година.

- Веће Апелационог суда Црне Горе је донело пресуду којом се одбија као неоснована жалба браниоца оптуженог Ш. Н. и потврђује пресуда Вишег суда у Подгорици од 25. марта 2021. године. Одбија се као неоснована жалба браниоца оптужене Ј. Ј, а уважава се жалба тужиоца и преиначава првостепена пресуда Вишег суда у Подгорици у дијелу одлуке о казни, на начин што се оптужена Ј. Ј, због кривичног дела тешко убиство путем помагања, осуђује на казну дуготрајног затвора у трајању од 30 (тридесет) година - казали су из Апелационог суда

Судски поступак пред Вишим судом у Подгорици против Шишић и Јововић био је затворен за јавност, јер су адвокати то тражили због заштите приватног и породичног живота оптужених.

За мон­стру­о­зно уби­ство де­ча­ка ко­ји је под­ле­гао ба­ти­на­ма тужиластво је у почетку теретило са­мо ње­говог очуха Нер­мина Ши­шића из Ту­зле, док се де­ча­ко­ва мај­ка тере­ти­ла за кр­ше­ње по­ро­дич­них оба­ве­за. Више државно тужилаштво након прикупљених доказа и анализе преквалификовало кривично дело против Јововић.

Истрага је показала да је Шишић и раније тукао дечака и да је његова мајка то знала, због чега је и она ухапшена.

- Сумња се да су дете у више наврата чупали за уши и ударали по лицу, да би 4. фебруара 2018. у кући, детету заједнички задали више удараца у главу наносећи му тешке повреде. Основана сумња да су починили наведено кривично дело произилази и из исказа сведокиње К. Н. која је навела да је критичног дана чула плач детета и звук усисивача. Основана сумња проистиче делимично и из одбране оптужених, који су испричали да су били заједно у кући - пише у једној од одлука Апелационог суда о продужењу притвора Јововић и Шишићу.

Јововић је у истрази потврдила да је њен партнер месецима тукао њеног сина, кад год би му засметао бебин плач. Она је пред тужиоцем описа­ла до­га­ђај месец пре убиства, ка­да су де­ча­ку нанете по­вре­де због ко­јих су му по­моћ ука­за­ли ле­ка­ри Де­чије бол­ни­це. Јо­во­ви­ће­ва је ту­жи­о­цу испричала да је на гла­ви де­те­та ви­де­ла по­вре­де, али јој је Ши­шић ка­зао да се дечак уда­ри­о у пар­кет.

Из Кли­нич­ког цен­тра је ра­ни­је са­оп­ште­но да је де­чак та­да аде­кват­но збри­нут, као и да ле­кари пу­тем пре­гле­да ни­су мо­гли да за­кљу­че да је у пи­та­њу наси­ље.

Осум­њи­че­ни Ши­шић је са­мо не­ко­ли­ко да­на на­кон тог до­га­ђа­ја по­но­во по­чео да туче де­ча­ка. Дан пре не­го што је дие­те хо­спи­та­ли­зо­ва­но с те­шким повре­да­ма, Јововић је испричала је да се про­бу­дио око 10 са­ти и да је при­мие­ти­ла да је по­спан и ма­лак­сао. Око 12 са­ти по­шли су на бр­до Љу­бо­вић, где га је Ши­шић из­ва­дио из ко­ли­ца јер је хтео да дете хо­да. Ка­ко де­чак због ма­лак­са­ло­сти то ни­је мо­гао, Ши­шић га је ста­вио на ће­бе, а по­том га уда­рио отво­ре­ном ша­ком у пред­е­лу уста. На­кон то­га, како је испричала, дие­те је пот­пу­но ма­лак­са­ло, па је Ши­шић по­звао Хит­ну по­моћ.

По до­ла­ску Хит­не по­мо­ћи, Ши­шић је оти­шао са де­ча­ком, док је она оти­шла код комшини­це, ко­јој је ре­кла да јој син ни­је до­бро, да не да­је зна­ко­ве живота, па је за­тим с њом оти­шла до Де­чи­је бол­ни­це.

Син Јелене Јововић је 4. фебруара у Дечију болницу у Подгорици примљен без знакова живота али лекари су успели да га реанимирају. Међутим, упркос напорима лекара дечак није издржао и већ сутрадан подлегао је тешким повредама.

Са друге стране, Шишић је пред истражитељима негирао кривично дело, али су истражитељи прикупили довољно доказа који неспорно потврђују да је на смрт претукао дечака. За истражитеље су најмеродавнији били прелиминарни налази који су показали да је дете брутално претучено. Ударано је шакама по глави и телу, а зуби су му били избијени од јачине удараца.