Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Сад ћемо да те ЗАКОЉЕМО! Рекао је УНУК својој баки, а онда се десило нешто ЈЕЗИВО!

08.08.2017. 08:18
Пише:
Србија Данас/Блиц
baka plače
бака плаче / Извор: Профимедиа/илустрација

Бака Драгица свим силама покушала да спречи унука да је убије

Полиција је ухапсила Радета Дрљачу (22) из Бањалуке након што је покушао да убије своју 78-огодишњу баку Драгицу Клашњу.

Драма у затвору: После два дана СРУШИО СЕ у ћелији, а онда завршио у КОВЧЕГУ

Трагедију су спречиле комшије, које су након позива у помоћ дотрчале до куће и спасиле баку која је већ била везана селотејп тракама по телу.

Иако о овом шокантном нападу није било званичних информација из Полицијске управе Бањалука, сазнајемо да се случај догодио 4. августа у касним вечерњим часовима када је Дрљача, у пратњи саучесника Драган П, дошао пред кућу своје баке у бањалучком приградском насељу Мотике.

Трагедија на Влашићу: Напио се с пријатељем, узео аутоматску пушку и НАПРАВИО МАСАКР

Бака је открила детаље напада унука за којег се, како каже, целог живота бринула.

- Било је вече, негде око 22.30, када сам чула да неко куца на прозор куће. Питала сам ко је, а са друге стране сам препознала глас свог унука Радета. Пустила сам га у кућу, не слутећи да ће ме те ноћи мој рођени унук покушати убити - открива бака Драгица показујући подливе по лицу и телу.

Нож испод шешира

Када је унук ушао у кућу, Драгица је приметила још једну особу да стоји испред куће и гледа јој кроз прозор. Присетила се да је неколико пута упитала ко је, али није било одговора.

- Раде ми је након свега рекао како је то његов другар. Био је то старији човек, али сам препознала да је то особа коју сви познајемо по надимку Луди Драган. Питала сам Радета шта тражи тако касно у кући. Одговорио је како намерава ићи у Словенију да ради па је дошао да покупи своје ствари. Све ми је то било сумњиво, јер је и раније говорио да одлази, али сам га ухватила да лаже и петља - прича бака Драгица.

tužna baka
тужна бака / Извор: Профимедиа

Убрзо су Раде и Драган ушли у кућу, а онда је уследио први шок.

- Чим је Раде ушао у собу где сам била искључио ми је фиксни телефон. То ме зачудило, па сам га питала зашто то ради, али није одговорио ништа већ је узео пиво и са тим Драганом сео за сто - присетила се Драгица.

Бака прича како је убрзо на столу приметила шешир и да се нешто налази испод њега.

- Када је тај Драган видео да гледам у шешир полако га је подигао, а испод њега је био велики нож. Погледала сам у Драгана, који ми се обратио речима: "Сада ћемо да те закољемо" - присетила се Драгица додавши како је ту реченицу поновио и њен унук.

Иако је била у шоку, посебно због понашања унука, бака је смогла храбрости да се у почетку барем речима одупре двојици разбојника.

- Окренула сам се према том Драгану и рекла му: "Зар ћеш ти мени да окончаш живот, ти којем сам прошле зиме давала да једеш када нико други није хтео?!" Драган је само климнуо главом као знак потврде, а затим му је мој унук рекао да пусти воду. Ни сада не знам зашто је то тражио, да ли да се не чује оно што ће уследити или због нечег другог, не знам - присетила се бака.

Комшије изненадиле нападаче

Раде је убрзо навукао гумене рукавице на руке, зграбио селотејп траку и почео своју баку везати по ногама, рукама и целом телу.

- Видела сам да ми се црно пише, па сам унуку смирено рекла да ме пусти. Говорила сам му: "Немој ме убити, даћу ти пара" - препричава Драгица догађај који, како каже, неће заборавити док је жива.

Лежали на њему и кидали месо: Млађена ИЗУЈЕДАЛИ пси, он УМРО на превијању!

Чувши да би могао добити новац, Раде је пустио своју баку, али накратко.

- Рекао ми је: "Ајде, тражи паре!", али се ја нисам могла померити, јер сам била везана. После ме оборио на под и сео на стомак. Тада сам почела да дозивам из свег гласа комшије у помоћ и то ме изгледа спасило, јер су комшије у свега пар секунди дошле пред кућу. То је изненадило мог унука и тог Драгана, који су побегли - испричала је Драгица.

Показујући подливе по целом телу и глави, бака Драгица додаје како се боји да спава у кући.

- Радета сам ја othranila, бринула се за њега, давала му новац. Да је био нормалан и вредан данас би био први у селу, али ето, отишао је на другу страну, одао се алкохолу и лажима. Тешко ми је због свега, а посебно јер је тако нешто урадио мој рођени унук - прича бака Драгица.

Насилник

Извор близак полицији открива да је у јуну ове године полиција такође интервенисала у кући Драгице Клашња због насилничког понашања унука.

Bosanska policija
Босанска полиција / Извор: Профимедиа

- Није ово први пут да је полиција долазила у кућу баке Драгице и насилничког понашања Радета. У јуну ове године Раде, који је иначе живео на спрату куће своје баке, прво је упозорен од стране полиције да не лупа ствари по кући. Након што је полиција отишла, Раде је отрчао до улазних врата бакиног стана, а затим је одвалио ногом врата, након чега га је полиција одвела у станицу и убрзо пустила - испричао је извор из истраге.

Извор је открио да је Драгици након преживљеног напада понуђено да је сместе у Сигурну кућу, али је она то одбила.

Бака нам је такође потврдила ову информацију објаснивши да не жели нигде ићи од своје куће.

- Понудили су ми да ме сместе на сигурно, али ја знам да сам најсигурнија у својој кући и поред својих комшија - закључила је храбра бака.

Хрватско Министарство правосуђа послало УПОЗОРЕЊЕ: Од данас је УБИЦА на СЛОБОДИ, ПАЗИТЕ СЕ! (ФОТО)

Полицијска потера

Раде Дрљача је након напада на баку побегао, али га је полиција у рекордном времену успела лоцирати и ухапсити. Након хапшења унука, уследила је акција хапшења његово саучесника Драгана П, због чега је део бањалучког приградског насеља био у полицијској блокади.

Обојица су одведени на криминалистичку обраду у Полицијску управу Бањалука.