Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"РЕКАО ЈЕ ДА ИДЕ ПО СОК И НИЈЕ СЕ ВРАТИО" Потресна исповест породице дечака који је скочио са моста на Тари након самоубиства ТикТокерке

19.08.2021. 07:17
Пише:
Србија Данас/Блиц
Tara - most - Crna Gora
Тара - мост - Црна Гора / Извор: Фото: Youtube/Printscreen/ Владимир Станковиц/ Тикток printscreen

Према сестриним речима В. К. није познавао М. Г. чије је самоубиство ископирао.

Тринаестогодишњи В. К. из околине Пљеваља, који је пре два дана скочио са моста на Тари након што је двадесетак дана раније исто урадила ТикТокерка из Црне Горе М. Г. коју је он пратио, кобног дана рекао је породици да иде да купи сок и више се није вратио...

"БИЛА ЈЕ ОСОБА КОЈА ЈЕ ЗРАЧИЛА ВЕДРИНОМ, ОВО МЕ УЗНЕМИРАВА" Исповест другарице ТикТокерке која је извршила самоубиство

"БИЛА ЈЕ ОСОБА КОЈА ЈЕ ЗРАЧИЛА ВЕДРИНОМ, ОВО МЕ УЗНЕМИРАВА" Исповест другарице ТикТокерке која је извршила самоубиство

РОДИТЕЉИ ДЕЧАКА (13) МИСЛЕ ДА ГА ЈЕ СЕКТА НАГОВОРИЛА НА САМОУБИСТВО! Комшије откриле шта се дешавало у кући малолетника

РОДИТЕЉИ ДЕЧАКА (13) МИСЛЕ ДА ГА ЈЕ СЕКТА НАГОВОРИЛА НА САМОУБИСТВО! Комшије откриле шта се дешавало у кући малолетника

АПЕЛ РОДИТЕЉИМА! МУП издао упозорење због самоубистава деце у Црној Гори

АПЕЛ РОДИТЕЉИМА! МУП издао упозорење због самоубистава деце у Црној Гори

- Рекао је само: "Идем да купим сок". Тада је заправо побегао од куће, а онда смо сазнали и шта је урадио - почиње своју исповест дечакова сестра, која је и даље у шоку и неверици због трагедије.

Она истиче да у кући није било породичних свађа, нити ичега што би дечака навело на овакав потез. Истиче да је, да ситуација буде још конфузнија, у последње време био "веома весео и често насмејан".

- Никаквог повода из куће није било да се он одлучи да оде, а камоли да се убије. У последње време је био весео, често насмејан, никакве знаке незадовољства није показивао. Нико није ни сумњао да би могао овако нешто себи да уради... - прича избезумљена сестра.

Она пак истиче, да је дечак у последње време много времена проводио "на телефону". Да је био изузетно активан на друштвеној мрежи ТикТок, каже, није знала док о томе није почело да се пише у медијима.

Каже, имао је два телефона, што су му родитељи дозволили јер им је тврдио да му је то "неопходно због боље конекције са интернетом".

Сестра настрадалог тинејџера тврди да породица није знала за профиле које је дечак имао на друштвеним мрежама, као ни то да је пратио М. Г. која је 27. јула себи одузела живот - управо скоком са моста на Тари.

- Ја сам чула да су и њен и његов профил и даље активни. Што значи да неко управља њима - каже она.

"Није је познавао, она је много старија"

Према сестриним речима В. К. није познавао М. Г. чије је самоубиство ископирао.

- Није је познавао, није могао да је познаје просто због његових година. Он је био дечак, а она је имала више од двадесет година, такорећи девојка. Мислим да ју је пронашао на друштвеним мрежама, али не знам да ли су комуницирали - каже сестра.

В. К. има још два брата и две сестре, а он је био најмлађи у породици.

Прекрстио се и скочио

Подсетимо да је породица дан раније пријавила нестанак тинејџера Центру за безбедност и ускоро су добили дојаву да је дечак виђен како иде ка Мосту на Тари. Патрола се убрзо упутила на лице места и стигли су док је дечак још био на мосту.

- Смишљали су како да му приђу, а да га не уплаше. Чак су мислили да скину мајице како дечак не би реаговао негативно на униформу... Међутим на мосту се стварала све већа гужва пролазника и туриста и дечак је одједном скочио. Сви су остали у шоку - испричао је извор.

Како каже његова сестра према речима очевидаца, пре самоубиства В. К. се само прекрстио и скочио.

- Људи који су пролазили у том тренутку рекли су нам да је прескочио неку ограду и да се попео на мост, само се прекрстио и скочио - прича она.

Самоубиства као по филмском сценарију

Самоубиство је подигло велику буру у јавности, посебно од тренутка када је по друштвеним мрежама почела да кружи фотографија Инстаграм профила ТикТокерке М. Г. и овог дечака на којима је остављена идентична порука. Порука која се налази на оба профила гласи: "Сафе Плаце" (Сигурно место) и испод ње се налази идентичан број срца у дугиним бојама и истом распореду. Да ситуација буде још бизарнија и М. Г. и В. Т. су пратили исти број људи, а и њих је пратио идентичан број људи - 538.

Дечак је најпре писао да је "није познавао, али да је баш тешко то што се догодило", а потом је као профилну фотографију на овој мрежи поставио њену слику и почео да оставља коментаре у којима је најављивао трагедију: "Ускоро, исти мост, иста патика, исто све", написао је дечак пре неколико дана испод фотографије М. Г.

Након тога, дечак је направио клип са фотографијама М. Г. и цртежима који симболизују њу и њега. Написао је да је "девојка коју воли највише на свету у Рају" и да он "жели да иде у Рај". На дан када је објавио овај видео извршио је самоубиство.

Dečak
Дечак / Извор: Фото: Тик Ток/Принтсреен

Најављено наредно самоубиство за 13 дана?

Сестра В. К. каже да је помало забрињава прича која кружи местом Бошчиновичи, одакле су и родом, а то је да је најављено још једно самоубиство.

- Чула сам од комшија, прича се по нашем селу да следи још једно самоубиство, наводно за 13 дана. Не знам да ли је то на друштвеним мрежама неко поставио и ко стоји иза тога, али та прича сада кружи и то ме забрињава - говори уплашено његова сестра.

СОС телефон за помоћ особама које размишљају о самоубиству

Број 011/7777-000 је СОС телефон који ради 24 сата, а на који се јављају стручњаци за спречавање самоубиства - лекари Клинике за психијатријске болести "Др Лаза Лазаревић". Служба ургентне психијатрије прима пацијенте 24 сата без заказивања, без књижице и без плаћања, а Центар за ментално здравље од 9 до 18 прима без заказивања.

Уколико вам је потребна помоћ, сваког дана можете позвати и волонтере Центра "Срце" од 17 до 23 часа на број телефона 0800-300-303 или им се обратити мејлом на vanja@centarsrce.org.

Волонтери разговарају с људима који су усамљени, узнемирени, повређени, тужни, очајни, несигурни...