Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

СЛУЧАЈ ОЦА МОНСТРУМА ИЗ ЗАГРЕБА НИЈЕ ЈЕДИНИ: Ови родитељи су бацали децу са терасе, тукли на смрт - убиства која су потресла регион

26.09.2021. 15:14
Пише:
Србија Данас/Блиц
Hrvatska, otac monstrum, ubistvo
Хрватска, отац монструм, убиство / Извор: Фото: Printscreen/Facebook

Стравични злочини као из хорор филмова

Стравичан злочин који се догодио у ноћи с петка на суботу у Загребу потресао је Хрватску и цео регион.

Помахнитали отац је у свом penthausu у Загребу голим рукама убио своје троје деце, а затим покушао самоубиство.

АЛАРМАНТНО УПОЗОРЕЊЕ ЗБОГ ОЦА МОНСТРУМА! Психијатри издали апел - ОВЕ ЗНАКОВЕ никако не треба игнорисати (ФОТО)

АЛАРМАНТНО УПОЗОРЕЊЕ ЗБОГ ОЦА МОНСТРУМА! Психијатри издали апел - ОВЕ ЗНАКОВЕ никако не треба игнорисати (ФОТО)

ЗА СМРТ МАЛИШАНА ОКРИВИО БИВШУ ЖЕНУ: Испливали нови детаљи ужаса у Загребу - отац монструм голим рукама ЗАДАВИО своју децу

ЗА СМРТ МАЛИШАНА ОКРИВИО БИВШУ ЖЕНУ: Испливали нови детаљи ужаса у Загребу - отац монструм голим рукама ЗАДАВИО своју децу

ХАВАРИЈА У ЦЕНТРУ ГРАДА: Вода текла сатима и издигла асфалт, грађани у неверици

ХАВАРИЈА У ЦЕНТРУ ГРАДА: Вода текла сатима и издигла асфалт, грађани у неверици

Полицајце који су вршили увиђај сачекала је језива сцена - отац, иначе аустријски држављанин који живи и ради у Хрватској, око тела убијене деце је сложио њихове играчке. Незапамћен злочин најавио је бизарним статусом на Фејсбуку у којем је као разлоге навео проблеме са бившом женом и мањак новца због којег га је оставила девојка, а помињао је и своју "браћу из масонске ложе".

Ово није једини породични злочин који је шокирао земљу, а у којем су жртве биле деца. Један такав десио се пре свега неколико месеци.

Девојчица претучена на смрт

Средином маја у болници у Новој Градишки преминула је тешко повређена двоипогодишња девојчица. Лекари су се данима борили за живот девојчице коју је мајка довела у болницу. Она је рекла да је дете пало, али убрзо је откривена страшна прича. Девојчица је, осим тешких повреда главе, имала и модрице по телу различите старости и свраб, па су лекари одмах посумњали у причу мајке.

Сумња се да је дете злостављано од новембра 2020. до марта 2021. И за остало троје деце која су одузета из заједничког домаћинства сумња се да су била злостављана дужи период.

Мајци се ставља на терет да је ударала дете непримереном силом, због чега је дошло до повреда због којих је дете завршило у болници. Оцу (27) се ставља на терет занемаривање и злостављање за све четворо деце, укупно четири кривична дела. Њему прети казна до осам година затвора. Отац је и пре био пријављиван због насиља у породици.

Бацио децу са терасе

Јосип Рођак (54) је 28. фебруара 2019. године са првог спрата куће на Пагу бацио своје четворо деце, након чега је осуђен на 30 година затвора уз обавезно психијатријско лечење.

Он је тог дана у кући у Пагу, где је са супругом и децом био подстанар, своје четворо деце, док су спавала, узео из спаваће собе и једно по једно, у намери да их убије, бацио са терасе испред улазних врата. Деца су с висине од скоро пет метара пала на бетон у дворишту. Две девојчице и један дечак тешко су повређени, а једна девојчица је претрпела лакше повреде.

Малишани су се опоравили, а у међувремену је откривено да су живели у језивим условима. Наведено је да су због живота са оцем монструмом сва деца муцала.

"Мајка сотона"

Мајка монструм Кјара Пашић (32), или мајка сотона како је називају у Хрватској, 2017. године је убила свог трогодишњег сина Дениса. Након што га је задавила, ставила је његово тело у колица и са малолетном пријатељицом их гурала по граду, желећи да прикрије злочин и отараси се тела.

Само неколико сати након што је голим рукама задавила сина, нешто иза поноћи, Кјара је ушетала у зграду пулске полиције и потпуно сталожено и мирно, пријавила нестанак сина Дениса. Полицајцима у том тренутку напамет није пало да је мајка убица.

У току вечери, када је пао мрак, мајка Кјара и њена пријатељица су кренуле ка мору са намером да тело мртвог детета баце у море и касније све прикажу као несрећан случај утапања дечака који је нестао. Бациле су га у каменити плићак, а дечја колица затуриле унутар шипражја одавно запуштене касарне.

Полицији је брзо било сумњиво што је нестанак пријавила тек шест сати касније, па се стравично клупко злочина брзо одмотало.

За убиство су оптужене мајка и 14-годишњакиња која јој је наводно помагала. Малолетна девојчица је штићеница дома и раније је такође била проблематична, а сазнало се да је наводно и сама злостављано дете. Окрутна мајка добила је 33 године затвора и још највише две године психосоцијалног лечења.

Довели у болницу мртву бебу

Многи Хрвати још памте језиви случај из 2012. године из Славонског Брода. Родитељи су тада у локалну болницу довезли тромесечну мртву бебу, да би убрзо полиција у њиховом дому пронашла и двоипогодишњу злостављану и потхрањену девојчицу, њену сестру (4) и полубрата. Центар за социјални рад знао је да је породица проблематична, а инспекција Министарства социјалне политике утврдила је низ неправилности и пропуста у више случајева у том Центру.