Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"Све који су гласали за промене, сада је срамота од Кривокапићеве владе" Андрија Мандић никад оштрији

10.08.2021. 17:28
Пише:
Србија Данас
Andrija Mandić
Андрија Мандић / Извор: Профимедиа

Мандић тврди да је Кривокапић постао "марионета у рукама Амбасада"

Све материјале које су имали против мене и Милана Кнежевића, употребили су у обилатој оптужници и ми смо једини пресуђени црногорски политичари који су били у периоду режима Мила Ђукановића, осуђени на вишегодишње робије, рекао је у Јутарњем програму ТВ Happy, председник НСД-а и један од лидера ДФ-а Андрија Мандић.

ВАТРЕНА СТИХИЈА НЕ ПОСУСТАЈЕ: На путу Требиње - Билећа у пожару ИЗГОРЕО АУТОМОБИЛ (ФОТО, ВИДЕО)

ВАТРЕНА СТИХИЈА НЕ ПОСУСТАЈЕ: На путу Требиње - Билећа у пожару ИЗГОРЕО АУТОМОБИЛ (ФОТО, ВИДЕО)

НОВА СКАНДАЛОЗНА ОДЛУКА БИХ: Расписана међународна потерница за српским генералом

НОВА СКАНДАЛОЗНА ОДЛУКА БИХ: Расписана међународна потерница за српским генералом

ФАСЦИНАНТАН ПРИЗОР НА ЈАДРАНСКОМ МОРУ: Делфини приредили спектакл посади брода (ВИДЕО)

ФАСЦИНАНТАН ПРИЗОР НА ЈАДРАНСКОМ МОРУ: Делфини приредили спектакл посади брода (ВИДЕО)

Он је додао да су он и Кнежевић, заједно са Небојшом Медојевићем, једини црногорски политичари који су организовали протесте који су били довели готово до обарања режима Мила Ђукановића и да је опет неко из опозиције помогао и тада је направљена је тзв. "Влада изборног поверења", која је уследила након великих протеста које је организовао Демократски фронт.

- Режим није жалио Демократски фронт, ни најмање, нити је Катнић чувао своје фиоке за ДФ, али они који су излазили у сусрет политици Мила Ђукановића и који су имали разумевања за ту политику су имали врло чудне одлуке - рекао је Мандић.

Он је додао да један од људи који се пријавио за члана Тужилачког савјета је адвокат из државног удара, доктор наука Никола Булатовић, човјек који је доказани професионалац, који није члан ниједне странке.

Мандић каже да су се онда колеге из Демократа досетиле да је адвокат Булатовић партијски кадар и од пет кандидата које треба изабрати они су баш против тог једног јединог.

Он додаје да када би гледали сличном логиком онда би сви кандидати могли бити упитни, јер су могли да бране и заступају неког где би се довели у контекст да су партијски ангажовани или да су повезани са клановима.

Milo Đukanović
Мило Ђукановић / Извор: Профимедиа

Такође се осврнуо и на директора Агенције за националну безбедност, Дејана Вукшића који је означен и као адвокат "кавачког" клана, а што се тиче политичког ангажмана носио је листу коалиције "За будућност Котора", али то није сметало да дође на чело АНБ-а, а један професионалац као што је адвокат Никола Булатовић не може да буде биран иако испуњава све законске услове.

- Ми овде имамо проблем што је овдје требало извршити смјену једног режима, једног система, смјену диктаторског режима, успоставити демократију, али нажалост то не дозвољавају они који не желе да владају правила демократије и за домаће политичко тржиште. Ми имамо Владу која има подршку само 14 посланика, имамо предсједника парламентна који такође има подршку 14 посланика, а требали би и један и други да би били легитимни и да би се налазили на тим функцијама да имају подршку најмање 41 посланика - каже Мандић.

Додао је да је и у разговорима са неким међународним адресама рекао да када је Кривокапић био у Лондону требао да пита премијера Џонсона како би се он понашао да му у парламенту недостаје само један једини глас, који чини парламентарну већину и Мандић је сигуран да би Кривокапић добио одговор да би премијер Џонсон истог момента добио оставку.

- Овом нашем недостаје 2/3 гласова већине, али он објашњава како он има и те како значајну подршку, да је идентификован од народа, да се њему свиђа да ради тај посао и да би он могао тако и после пензије да ради. Тако да у Црној Гори све процесе коче људи који не могу да се навикну на демократска правила и демократске стандарде - тврди Мандић.

Zdravko Krivokapić
Здравко Кривокапић / Извор: Профимедиа

Он сматра да тврдње премијера Кривокапића да иза њега стоји Запад уопште нису тачне и да је Запад много шира ријеч да би обухватила тако једног грандиозног политичара као што је Здравко Кривокапић, али он сматра да је управо Кривокапић био користан можда само у неким тренутцима да би зауставио неке процесе који су требали да се десе.

- Запад и неке међународне адресе нису задовољне када су у питању визије, вођење политике и идеје ове Владе - каже Мандић.

Он сматра да треба да се води политика која је окренута грађанима и која има њихову подршку и да то треба да буде основа те политике која треба да се води, а не политика која ће имати подршку неких безбједносних служби, трећеразредних секретара у амбасадама и да свако јутро диктирају шта би требало да се уради.

- Већину грађана Црне Горе је срамота да је од једне нормалне власти какву смо очекивали да ће се успоставити након 30. августа а да смо ми у суштини добили једну марионетску владу са којом управљају трећи секретари Западних амбасада - тврди Мандић.

Мандић каже да су они раније критиковали и Ђукановића када је тражио помоћ Западних амабасада, али да је он тражио значајније личности којима је излазио у сусрет са својом политиком коју је водио, а да се сада све свело на трећеразредне секретаре страних амбасада.