Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ВЕДРАНА РУДАН ЖЕНАМА: Којој од нас смета кад нас за пи*ку ухвати милионер?

14.11.2016. 19:57
Пише:
Србија Данас
Vedrana Rudan
Ведрана Рудан / Извор: Фото: Youtubeprintscreen/Cirilica ТВ HAPPY

Американке су одлучиле да протестују против Трампа због његових сексистичких испада након његове инаугурације. Зашто не пре? Зашто не за време? - пита се Ведрана Рудан на почетку свог новог текста који је посветила свим женама које су оптужиле новог америчког председника за сескистичке испаде. Њен текст "Трамп и женске" преносимо у целости.

Упозоравамо да је садржај не цензурисан.

Американке су одлучиле протестују против Трампа због његових сексистичких испада након његове инаугурације. Зашто не пре? Зашто не за време?

Ако ми ишта иде на оно што немам онда су то данашње боркиње за женска права. За шта се боре и за шта су се избориле? Боре се да се наша права изједначе са мушким?! Нађе се тако њих, у Америци нпр., две хиљаде па протестују јер је Трамп у неком мушком друштву рекао оно што мисли и у женском. “Кад си богат сваку жену смеш зграбити за пичку.” “А где је погришија”, пита мене мој пријатељ који је Србин али због ситуације у земљи глуми Далматинца.

Donald Tramp
Доналд Трамп / Извор: Реутерс

Погледајмо око себе. Младе, образоване или полуобразоване, у правилу полуголе цуре висе обешене о руку остарелом мужјаку јер је богат. Протестовати против Трампа, поред живог Клинтона, је глупо и до бола лицемерно. Сви мушкарци исто мисле и сви мушкарци знају да могу баш сваку жену, ако нема моћног мужа, зграбити за пичку и да им се ништа догодити неће осим што ће неке организовати протест. Мушкарце, владаре света, протести забављају. Некима се чак и дигне кад се за женска права голим сисама боре лепе цуре. Презирем жене којих нигде нема кад би требале да дигну глас на конкретну тему.

Волим да будем сликовита. Наша најбоља теве водитељка Данијела Трбовић пре неколико месеци макнута је са екрана. Додуше има је једном недељно у некој сиротој емисији. Да ли је једна жена на Хатевеу дигла глас против неправде која вапи до неба? Нестала је и духовита емисија Моране Касаповић. Морана Касаповић је такође изврсна новинарка и водитељка. Да ли је једна жена вриснула и упитала неког од новоустоличених мужјака и женки зашто је то тако. Не пада им на памет. Оне у убијању Данијеле Трбовић и Моране Касаповић виде шансу да се попну за милиметар.

ВЕДРАНА РУДАН ОСУЛА ПО ХИЛАРИ: Глумиш достојанство, а муж ти кре*е сваку коју стави под ј*ја!

Узнемирује ме Хатеве зато јер за разлику од нашег скупштинског заступника Пернара плаћам претплату. Постоји једна емисија, увек је гледамо кад нас Здравко позове на вечеру. Здравко феноменално кува, а у том нечем стално говори господин на кога се Здравку диже. О чем се ради? На бесмислене теме тркељају четири мушкарца и једна жена која је уз то и највећа хрватска боркиња за женска права. Не, ни најгорем непријатељу не бих пожелела да то гледа али је врло занимљиво како мушкарци изговарају невероватне пиздарије, а госпођа ћути као заливена. Онај господин је, нпр., овог петка, Здравко је спремио лигње пуњене пршутом, тартуфима, наранџом и орасима у сосу од белог полузрелог грожђа и ситних рајчица, опростите на дигресији…

Дакле, онај господин је рекао како му ових дана све чешће пада на памет, да памет, како би латински требао постати службени светски језик. Не кажем да болесници не би требали добити термин на државној телевизији али зашто размера мора бити четири на једну? Зашто се госпођа није изборила да петком у студију, ако морају, седе три глупа мушкарца и три глупе жене?

Žene piju koktele
Жене пију коктеле / Извор: Профимедиа

Кад сам већ код Хатевеа, на екрану се недавно указало нешто што у микрофон празни све што може извући из синуса. И? Да ли је нека од жена поставила питање зашто сиротан који, бајдвеј, говори хрватски лошије од нашег бившег премијера, дрка на француском, а паметне, образоване, писмене жене које немају проблема ни са синусима ни са чешкањем јаја док емисија траје, чаме незапослене у некој од милион рупа на Присављу?

Нема те жене која ће поставити јасно и гласно питање на праве теме. Лакше им је скупити се у групице, махати транспарентима и узвикивати пиздарије. И онда нам је за све крив Трамп. Питам ја вас, којој од нас смета кад нас за пичку ухвати милионер? Ни једној. Дапаче, почашћене смо. Његова шака нас, ако не остане само на томе, лансира равно до звезда. Која од нас жели да нас за пичку зграби ловац на пластичне боце?

Donald Tramp
Доналд Трамп / Извор: Профимедиа

Зато, признајмо себи да смо глупаче које никако да схвате да бисмо мушкарцима морале објавити рат. И да нам је свака одјебана Данијела и свака одјебана Морана сестра рођена. Кад се свим срцем и бритвом будемо бориле једнако за своја и за права наших сестара поштоваће нас чак и богати мушкарци. Воле они своја јаја колико год трула била. Док то не схватимо, док себи не погледамо у лицемерно лице бар одјебимо протесте и вриштање против Трампа. Трамп је само моћан мушкарац који говори о женама оно што мисле и сви немоћни мушкарци, пичка је једино што на женама вреди.

Ако нам то смета… Променимо свет. Не махањем крпама, не викањем у мегафон. Нож, секира, пушка, отров, пиштољ… Угледајмо се на њих. Будимо маштовите.