Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ВИКАЛА "УБИ МИ ДЕТЕ", А У ПОГЛЕДУ УБИЦЕ ВИДЕЛА ОДУШЕВЉЕЊЕ: Мајка Шејле дала потресно сведочење, изнела СВЕ детаље

29.05.2023. 19:44
Пише:
Србија данас
Šejla Bakija
Шејла Бакија / Извор: Фото: Facebook/Printscreen/Jasmina Јахиц

Индира Бакија, мајка убијене Шејле, рекла је на суђењу да је Илир Ђокај, осумњичени за убиство, 30. септембра претпрошле године дошао испред породичне куће да их све побије.

Индира Бакија данас је у подгоричком Вишем суду изјавила да је Илир Ђокај гледајући је у очи наставио да пуца према њој док је у наручју држала ћерку Шејлу Бакију којој је неколико тренутака раније одузео живот, преноси Побједа.

ОКОНЧАНА ДРАМА НА ПЛАНИНИ ВЕЛЕЖ: Хрватица имала много среће, спасиоци су успели да је извуку, ХИТНО је пребачена у болницу (ВИДЕО)

ОКОНЧАНА ДРАМА НА ПЛАНИНИ ВЕЛЕЖ: Хрватица имала много среће, спасиоци су успели да је извуку, ХИТНО је пребачена у болницу (ВИДЕО)

ДРАМАТИЧНЕ СЦЕНЕ НА ВЕЛЕЖУ: Повређена жена виси са литице, хеликоптер безуспешно покушава да приђе (ВИДЕО)

ДРАМАТИЧНЕ СЦЕНЕ НА ВЕЛЕЖУ: Повређена жена виси са литице, хеликоптер безуспешно покушава да приђе (ВИДЕО)

КАМЕРЕ ЗАБЕЛЕЖИЛЕ МЕСТО НЕСРЕЋЕ: Возио пијан па убио младу докторку и ударио ТРИ девојке (УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО)

КАМЕРЕ ЗАБЕЛЕЖИЛЕ МЕСТО НЕСРЕЋЕ: Возио пијан па убио младу докторку и ударио ТРИ девојке (УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО)

Она је рекла да је Ђокај 30. септембра претпрошле године дошао испред породичне куће Бакија да их све побије.

- Тврдим да је том приликом дошао у нашу кућу да нас све убије. Да угаси једну породицу. Док држим мртву Шејлу, он ме у очи гледа и пуца. И док сам говорила "уби ми дете, уби ми дете", изашао је из кола и преко врата два пута пуцао ка мени. Пред очима ми је још тај његов поглед, поглед одушевљења шта је направио - казала је Индира.

Она је испричала да је тог дана док је са Шејлом и рођаком ишла до школе по млађу ћерку срела оптуженог Ђокаја.

- Ћеркица је истрчала из школе и рекла да је видела Илира. Ушли смо у ауто. Пратио нас је колима. Није показао да жели да нам се јави. Дошли смо до куће. Паркирали смо се, а он иза нас. Изашли смо из аута. Шејла је водила млађу сестру у кућу. Изашао је и он из свог аутомобила - присетила се мајка покојне деветнаестогодишњакиње догађаја који су претходили хорор.

Она је негирала тврдње оптуженог Ђокаја да су се због вере противили вези њихове ћерке са оптуженим, али да је мајка оптуженог једном приликом њеној ћерци казала: "Како си лепа, што не ставиш један крст око врата".

- Шејла је знала ко је он и које је вере. Поштујемо његову и све вере. Шејла је за његову славу својој свекрви носила баклаве и слатко. Ја сам правила цвеће за 8. март. Имам поруке од његове мајке које то доказују, где ми се она захваљује - казала је Индира Бакија.

Она је додала да никада нису мучили Шејлу због везе са Ђокајем, али да су као родитељи страховали да ће напустити школу. Њихови страхови су, како је казала, били оправдани, јер је Шејла имала доста неоправданих часова.

- Он је долазио до школе. Имала је неоправдане часове. Разговором смо, као сваки родитељи, док је била малолетна причали да заврши школу - наставила је Шејлина мајка.

Она је навела и да је њена породица по завршетку школе, Шејли и Илиру дала на кориштење стан у Будви како би се осамосталили.

- Понудили смо стан у Будви да не живе више код његових. Након прекида њихове ванбрачне заједнице приметила сам да је Шејла под стресом. Трудили смо се да будемо ту за њу, да јој дамо воље, да је подигнемо - казала је Бакија.

Малолетна сестра од ујака Шејле Бакије потврдила је да је на дан злочина Илир Ђокај пратио њу, Шејлу и Шејлину мајку.

- Били смо преплашени. Колико се сећам, када смо стигли кући из аутомобила је прво изашла Шејла која је убрзаним кораком водила млађу сестру у кућу - присетила се Шејлина сестра наводећи да је у кући Бакија проводила већину времена и да јој је Шејла била као рођена сестра.

Он се извинио породици Бакија за преживљену трагедију.

Шабан Бакија рекао је да никада није претио или напао оптуженог Илира Ђокаја иако се противио вези коју је имао са његовом ћерком Шејлом сматрајући да је премлада.

- Апсолутно не постоји било која могућност да сам му ја, или било ко од моје породице, претио или га физички напао. У почетку нисам био задовољан њиховом везом. Никад му нисам претио, само сам га молио кад су кренули да се забављају да се окану, јер је она млада, у том смислу, јер није била пунолетна - казао је отац Шејле Бакије.

- Није је тукао, манипулисао је - казао је отац.


Он је навео да Илир Ђокај по доласку испред њихове куће 30. септембра 2021. године није био агресиван и да ништа није указивало да ће починити злочин.

- Без грама милости директно је пуцао у Шејлу. Неколико метака је испалио директно у њу, у горњи део тела. Тада сам кренуо ка њему и он пуца ка мени, испаљује један метак - присетио се отац покојне девојке.