Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПОЛА ТОНЕ КОКАИНА НАЂЕНО ЈЕ У БАНАНАМА У МАГАЦИНУ: Власник Волија најближи је сарадник Мила Ђукановића и власник KK Будућност

13.01.2022. 12:35
Пише:
Србија Данас/Курир
kokain u bananama
кокаин у бананама / Извор: Фото: Printscreen/Facebook/Marko Милачић - Права Црна Гора

Како преносе медији из суседне државе, он важи за једног од најбогатијих у Црној Гори, а осим као власник "Волија", јавности је познат и као власник најуспешнијег кошаркашког клуба "Будућност".

Више од пола тоне кокаина, који је пронађен јуче у Зети, откривен је у магацину великог трговинског ланца "Воли", чији је власник бизнисмен Драган Бокан, близак председнику Црне Горе Милу Ђукановићу.

Афера "кокаин у бананама" наставља да тресе државу: Ево како је дрога ушла у Црну Гору и како је откривена

Афера "кокаин у бананама" наставља да тресе државу: Ево како је дрога ушла у Црну Гору и како је откривена

ОШТРИЈА РЕТОРИКА ИЗ БРИСЕЛА: ЕУ прети Додику санкцијама због прославе Дана Републике Српске

ОШТРИЈА РЕТОРИКА ИЗ БРИСЕЛА: ЕУ прети Додику санкцијама због прославе Дана Републике Српске

САНКЦИЈЕ ДОДИКУ СУ ПОДСТРЕК ИСЛАМИСТИЧКИМ ОРГАНИЗАЦИЈАМА! Стручњаци упозоравају: Зелене беретке су аларм за читаву Европу

САНКЦИЈЕ ДОДИКУ СУ ПОДСТРЕК ИСЛАМИСТИЧКИМ ОРГАНИЗАЦИЈАМА! Стручњаци упозоравају: Зелене беретке су аларм за читаву Европу

Како преносе медији из суседне државе, он важи за једног од најбогатијих у Црној Гори, а осим као власник "Волија", јавности је познат и као власник најуспешнијег кошаркашког клуба "Будућност".

Кокаин је, подсетимо, откривен у кутијама банана а на пакетима је откривена ознака "С.Р.Б" и "Р. С. Б.". Црногорски медији наводе да су кокаин у Бокановом магацину открили радници, који су позвали полицију. Њихова саслушања, трајала су током целе ноћи, а према тврдњама медија, ускоро се очекују прва хапшења.

Како преноси портал rtcg.me Права Црна Гора, затражила је хитно хапшења председника компаније "Воли" Драгана Бокана и свих повезаних лица, подсећајући на случај Будимира Ксртовића и његове ћерке Марине, који су такође ухапшени у августу прошле године у Зети, пошто је у њиховом магацину откривен кокаин.

- Већ други пут у банама "Волија" прво полиција, а сада и грађани налазе пакете кокаина. Време је да господин Драган Бокан буде ухапшен под истим разлозима као и Крстовић и његова ћерка - истакао је председник Праве Црне Горе Марко Милачић, преноси Радио телевизија Црне Горе.

Права Црна Гора истиче, како наводе, да је овај случај далеко страшнији од претходних..

Милачић наводи да "Волијеве" пакете кокаина плене грађани по хладњачама и рафовима, док је кокаин Крстовићеве фирме заплијењен у акцији полиције.

- Док безбедоносни ризик запљене једне пошиљке кокаина у Зети преузимају на себе специјалне јединице полиције, дотле "Волијев" кокаин затичу грађани у њиховим радњама, не знајући да ли је опасније пријавити или не пријавити пакете кокаина и ризикујући своју и безбедност својих породица. Ако је пошиљка кокаина из јула 2018. пронађене у хладњаку контејнера намјењеног "Волију", којом је упропашћена акција ДЕА, била чиста случајност, ова је потврда да са "Волијем", Боканом, Ђукановићем и кокаином нема никаквих случајности, нити је икада и било - закључио је Милачић, подсећајући да је ово друга по реду заплена кокаина у роби "Волија".

Фирма "Воли"

Сами тражили проверу пошиљки?

После велике заплене кокаина у магацину "Волија", црногорске Вијести објавиле су изјаву неименованог извора из Управе прихода и царина, који тврди да је руководство компаније на челу са Драганом Боканом само писало молбе да се све пошиљке за његову компанију строго проверавају. Наводно, сам је нудио да купи скенере, како би се осигурала контрола свега што се увози.

Подсетимо, у јулу 2018. у луци Бар у контејнерима овог тговинског ланца, пронађена су 32 килограма кокаина, такође у контејнеру са бананама.

Иначе, Драган Бокан "Воли" је основао 1995. Бизнис је наводно почео са једном продавницом и шест запослених, да би током година прерастао у највећи трговински ланац у Црној Гори, са преко 2.200 радника. Наводно, важи за једног од најбогатијих грађана Црне Горе, а како су црногорске Вијести писале, "његов утицај је далеко већи од трговачког".

Јавности је постао познат и по препуцавањима са председником KK Црвена звезда, Небојшом Човићем али и претњама руководству Звезде током одржавања скупштине АБА лиге у Загребу 2019. Такође, како су преноси медији, власник "Волија" је наводно радницима тог трговинског ланца, уз претњу отказима, забрањивао да присуствују литијама Српске православне цркве, које су одржаване у знак протеста против Закона о слободи вероисповести.

- Сугерисано нам је да више не идемо на литије, уколико намеравамо да останемо у радном односу у компанији ''Воли''. Прећено нам је отказима и јасно речено да је пословна и свака друга политика компаније да се не сукобљавамо са партијом на власти и државом, а држава је изгласала тај Закон - казао је за портал Српско уједињење један од запослених у "Волију".