Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЗАКЛАЛИ ЈЕ, БАЦИЛИ СА СТЕНЕ, ПА ОТИШЛИ У КАФАНУ Убиство Арнеле леди крв у жилама: Одузели су живот девојци која је била пуна елана...

04.12.2023. 07:07
Пише:
Србија Данас/Телеграф
policija
полиција / Извор: фото СрбијаДанас,Саша Џамбић

Авдија Селимовић је, с пријатељем Муризом Бркићем, окрвавио руке - одузели су живот девојци која је била пуна елана, стуб своје фамилије.

Авдија Селимовић је, с пријатељем Муризом Бркићем, окрвавио руке. Одузели су живот девојци која је била пуна елана, била стуб своје фамилије, пише "Дневни аваз“ у новом специјалном прилогу "Досије“ у ком доноси приче о стравичним злочинима почињеним у Босни и Херцеговини.

СВИ ОСУМЊИЧЕНИ СУ МАКЕДОНЦИ, ЈЕДАН ОД САУЧЕСНИКА СВЕ ПРИЗНАО! Нови детаљи убиства, ОВАКО је полиција дошла до Вањиног телаpolicija

СВИ ОСУМЊИЧЕНИ СУ МАКЕДОНЦИ, ЈЕДАН ОД САУЧЕСНИКА СВЕ ПРИЗНАО! Нови детаљи убиства, ОВАКО је полиција дошла до Вањиног тела

Откривено зашто се КИНЕСКИ ДРЖАВЉАНИН ШЕТАО ГРАДОМ СА ЛОНЦЕМ НА ГЛАВИ (ВИДЕО)kinez

Откривено зашто се КИНЕСКИ ДРЖАВЉАНИН ШЕТАО ГРАДОМ СА ЛОНЦЕМ НА ГЛАВИ (ВИДЕО)

ПОЛИЦИЈА ПРОНАШЛА И ЊЕГОВО ТЕЛО! Исти људи убили малу Вању (14) и фризера (74)Panče Žežovski

ПОЛИЦИЈА ПРОНАШЛА И ЊЕГОВО ТЕЛО! Исти људи убили малу Вању (14) и фризера (74)

- Тражимо... Тражимо кућу родитеља Авдије Селимовића... Овога, знате...

- Хајде, ја ћу вас повести.

Тако је почео разговор између екипе "Аваза" с мушкарцем у селу Лишци, који се представио као Мирза Панцир.

- Ја мислио неко ми овце хоће украсти, па сам и пиштољ био припремио - рекао је Панцир док су се у његовој пратњи, у предвечерје 4. марта 2016. године, на дан сахране Арнеле Ђогић, кретали према кући Авдијиних родитеља.

Испред куће су били Авдо и Азра. Његов отац Авдо тада је рекао да је свом сину све пружио, а оно што је мајка Азра изговорила, екипа "Аваза" понеће са собом у гроб.

Последњи пут

- Што му је то требало? Аутомобил, кућа, запослио сам га... Ако те цура неће, па, Боже мој, има друга. А, не, он није хтео другу и шта ће сад? Кад изађе из затвора, неће бити ни матере ни бабе - задрхти му брада.

А, Авдија Селимовић је, с пријатељем Муризом Бркићем, окрвавио руке, одузели су живот девојци која је била пуна елана, била стуб своје фамилије, била "оловска вила", како су је звала браћа, пријатељице, колегинице... Њене невине године тек су спознавале живот који је трагично прекинут само зато што је веровала у добро у људима који га никад у себи нису имали.

Бркић и Селимовић су осуђени на по 40 година строгог затвора. Али неколико дана пре изрицања пресуде, судија Енес Малићбеговић је на ходнику, пред неколико сведока и новинара, изјавио:

- Да их сад обесиш за ово што су урадили, мало је.

Био је 27. фебруар 2016. године. Арнела је већ неко време трпела тортуру тада већ бившег момка Авдије. Он је запалио сено њеној породици. Претио, слао поруке... Арнела се жалила, тражила заштиту од Тужилаштва ЗДК. Није је добила.

Тог 27. фебруара Авдија ју је назвао. Кренула је из куће, ни не слутећи да јој је то посљедњи пут. Она је већ неко време била у вези с другим момком, Кенаном Тракићем.

Селимовић и Бркић су се прво договорили да заједно усмрте Арнелу. Пре него што ће се, по договору преко Фејсбука, наћи с Арнелом, Авдија је 27. фебруара аутомобилом отишао по Бркића у Церибашиће код Сокоца, након чега су се одвезли на локалитет Чуданских кршева да прегледају и утврде место које је најпогодније за скривање Арнелиног тела након убиства.

Како се Авдија, по претходном договору путем Фејсбука, око 18.30 сати нашао с Арнелом испред зграде у Олову, а она је села у његово возило на задње седиште, кренуо је у правцу места где је Муриз чекао да Авдија довезе Арнелу.

Када се довезао до места званог Брда, зауставио је возило у које је Муриз ушао и сео на место сувозача. Одмах се обратио Авдији речима - Авдија, хоћемо ли сада? - на што је Авдија, возећи према месту Чудански кршеви, одговорио: Одмах!

Након тога је Муриз између предњих седишта прешао на задње и одмах Арнели почео задавати ударце шакама у главу, на што је Арнела зајаукала - Јој, Авдија - и плачући молила - Немој, молим те.

Много пропатили

Након тога девојку су везали ПВЦ конопцем, а по доласку на Чуданске кршеве избацили су је из возила, где ју је Бркић преклао ножем који му је дао Селимовић, рекавши: "Уради то да не остане жива."

Након убиства девојку су бацили с литице високе око 70 метара у кањон реке Ступчанице, а затим отишли у кафану, где су трошили новац који су пронашли у њеном капуту.

Ту је био и Кенан Тракић, тадашњи момак Арнеле Ђогић, који је "Авазу" изјавио да су дошли и њега да убију, те је он с неколико пријатеља напустио кафану у месту Царева Ћуприја према Завидовићима.

Арнелини родитељи и браћа су много пропатили. Њихов бол, сигурно је, никада неће зацелити. Њихова вила је имала сан да постане полицајка и била је примљена на Полицијску академију у Сарајеву. Али, злотвори јој одузеше живот.

А што се тиче оца Муриза Бркића... Он од стида, срама и страха месецима није излазио из свог села. С репортерима "Аваза" је разговарао у шуми и успео је изговори неколико реченица:

"Он је као дете пао с крушке. Нешто му се отпојило у глави. Доктор му је рекао да никако не сме да пије алкохол. Ђаво да га носи..."

Тако су разбијени снови "оловске виле".