Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЗАШТО КРИВОКАПИЋ И ДАЉЕ ЋУТИ О ДОГАЂАЈИМА НА ЦЕТИЊУ? Обећао да ће се све знати за седам дана, слагао новинаре и целокупну јавност

22.09.2021. 11:37
Пише:
Србија Данас/М.Ј.
krivokapić o NATO-u
кривокапић о НАТО-у / Извор: Профимедиа

Одговорни појединци и даље на функцијама.

- Нико неће бити поштеђен, без обзира коју функцију има и која га политичка партија штити, у наредних седам дана ћемо анализирати догађаје на Цетињу и ви ћете бити информисани - речи су црногорског премијера Здравка Кривокапића на конференцији за медије одржане 6. септембра у Подгорици.

Међутим, од тада је прошло више од две недеље, а од премијера ни трага ни гласа. Ко је одговоран за нереде на Цетињу? Ко је саботирао рад полиције? Ко је гађао полицајце Молотовљевим коктелом? Зашто је министар унутрашњих послова Сергеј Секуловић и даље на тој функцији? Ко су "поштеђени"? На ова и још многа круцијална питања јавност је остала ускраћена кривицом "Кривог премијера".

ДПС ПОДНЕО КРИВИЧНУ ПРИЈАВУ ПРОТИВ КРИВОКАПИЋА: Ђукановић још не може да прежали неуспех на Цетињу

ДПС ПОДНЕО КРИВИЧНУ ПРИЈАВУ ПРОТИВ КРИВОКАПИЋА: Ђукановић још не може да прежали неуспех на Цетињу

"КОЛИКО МОРАШ БИТИ НЕСПОСОБАН И ГЛУП" Медојевић БЕСАН на Кривокапића због постављања Ђукановића на важну функцију

"КОЛИКО МОРАШ БИТИ НЕСПОСОБАН И ГЛУП" Медојевић БЕСАН на Кривокапића због постављања Ђукановића на важну функцију

МИЛО ОСТАО БЕЗ МИЛИОНА: Ђукановић више није власник земљишта у Будви!

МИЛО ОСТАО БЕЗ МИЛИОНА: Ђукановић више није власник земљишта у Будви!

Према незваничним информацијама, пре самог почетка конференције на њега је извршен притисак (претпоставља се од стране страних дипломата). Тада му је речено да ће пасти влада уколико смени министра Секуловића и директора Управе полиције Зорана Брђанина. Накнадни потези и догађаји иду у прилог овој тврдњи. Наиме, након само 24 сата, премијер Кривокапић је "променио плочу". 

Кривокапић је 7. септембра угостио у Вили Горица припаднике безбедносног сектора како би им одао признање и захвалио на пожртвованости и професионализму који су, како је саопштено из Владе, показали током протеста на Цетињу.

- Сви могу да протестују, исказују своје мишљење, да то раде искључиво и само мирним путем. Овде мирног пута није било. Овде су они који су до јуче вас водили, показали какви су. Они су највише показивали како не треба да се понаша онај који је некада био припадник полиције, или је предводио полицију. Он треба својим, примером да сведочи да је до краја остао привржен идеји своје професије, а не идеји заштите нечијих интереса, а можда и својих. Није Црна Гора Америка, све се зна - изјавио је тада Кривокапић, алудирајући на понашање и деловање бившег директора Управе полиције Црне Горе Веселина Вељовића.

Veselin Veljović
Веселин Вељовић / Извор: Фото: ИН4С

Међутим, о одговорности појединаца из полиције није било ни речи. Прича се полако заташкавала, дани су пролазили, а од обећања народу није било ништа. 

Колике су моћи премијера Кривокапића доказује и потез још увек актуелног министра унутрашњих послова Сергеја Секуловића. Он је одбио захтев премијера да смени директора Управе полиције Зорана Брђанина.

Извор упознат са садржином састанка у згради Владе на којем је наводно била и министарка одбране Оливера Ињац, рекао је да је премијер од Секуловића тражио да смени Брђанина због оклевања да спроведе акцију обезбеђења устоличења митрополита црногорско-приморског Јоаникија. Секуловић је одбио да смени Брђанина, захтевајући да му се објасни по ком основу.

Уцена Абазовића

Ако премијер Здравко Кривокапић не одустане од покретања процедуре разрешења министра унутрашњих послова Сергеја Секуловића то ће резултирати падом Владе, најавио је вицепремијер и председник ГП УРА Дритан Абазовић.

Dritan Abazović
Дритан Абазовић / Извор: Фото: ИнстаграмПринтсцреен/дританабазовиц

- Рекао сам више пута премијеру, политичким чиновницима, јавности.. да ако се пређе црвена линија, а овим чином и реакцијама након што се све са полицијске стране успешно завршило на Цетињу, они су ту линују нагазили, још један корак унапред и није немогуће да ми нећемо имати новог министра, али није немогуће и да ћемо имати новог премијера. Ја ћу након тога оборити Владу, престаћу да дајем подршку Влади уколико сматрам да чине нешто што је неправедно - рекао је Абазовић, понављајући да стоји иза челника МУП-а и Управе полиције јер су сачували мир и уставни поредак у земљи.

Афера "Претрес"

Како би прикрио свој, до сада највећи политички неуспех, окренуо се новој теми која је имала за циљ да скрене пажњу јавности од најважнијих дешавања у земљи и оптужио српску полицију да су "на груб и недопустив начин атаковали на његовог сина репетирајући пиштоље". 

- Обавештавамо јавност да су синоћ, у Београду, припадници полиције Републике Србије на груб и недопустив начин атаковали на сина председника Владе Црне Горе проф. др Здравка Кривокапића у тренутку када се својим аутомобилом паркирао испред зграде у којој, са породицом, живи једна од кћери премијера Кривокапића. У пратњи премијеровог сина, који је штићена личност, био је полицијски службеник УП Црне Горе. Полицијски службеници Републике Србије, репетирајући пиштоље, затражили су од премијеровог сина, у тренутку када је излазио из аутомобила, да стави руке на главу, па на кров аутомобила, правдајући свој поступак наредбом коју су добили, не показавши при том никакав писани налог - наводи се у саопштењу Владе.

Да је у питању био обичан неспоразум и покушај спиновања црногорског премијера говоре у прилог следећи аргументи. Син Здравка Кривокапића и члан његовог обезбеђења били су у вечерњим часовима у једном локалу - стрељани у Београду где су вежбали пуцање.

Власник стрељање је приметио да они имају пиштоље у торбицама, није знао о коме се ради, па је полицији Београда пријавио то јер је видео да улазе у ауто подгоричких таблица.

Krivokapić
Кривокапић / Извор: Фото: Printscreen

Пошто су они били возилом подгоричких таблица, а због сукоба који тињају међу криминалним клановима, полиција је, не знајући о коме се ради, тражила да прва полицијска патрола заустави возило и легитимише та два лица.

Пошто се подгоричко возило није зауставило на Аутокоманди, патрола је кренула за њима.

Када су их сустигли код куће где живе, полиција опколила возило, тражила да момци изађу из аута да би их легитимисали. Све то је трајало, не више од 10-так минута, док се није утврдило о коме се ради.

Полиција је поступила по закону, чим је утврђено о коме се ради, неспоразум је решен, све је завршено на најбољи могући начин и о томе је обавешетен и премијер Здравко Кривокапић.

Премијер Кривокапић је успео у својој намери да избегне и гурне под тепих "горућа питања" поводом дешавања на Цетињу. Од силних обећања није испуњено ништа. Верници СПЦ су по ко зна који пут изневерени, тражили су истину, а од премијера су добили афере, заташкавања, међусобна политичка препуцавања и ништа више.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.