Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"ЗВЕРИ, БАГРО ПОЛИТИЧКА, ЈАДНА ЛИ СИ ДРЖАВО!" Адвокатица демонтирала суткињу из Градачца - ПРИЧА ГЛУПОСТИ! Ово је права истина?!

16.08.2023. 17:40
Пише:
Србија Danas/Blic.rs
Nermin Sulejmanović, sa detetom i ženom
Нермин Сулејмановић, са дететом и женом / Извор: Фото: Printscreen/Instagram/iron_bb24

Ево зашто се Низама плашила

Након обраћања председнице Општинског суда у Градачцу, огласила се и адвокатица Елмедина Бојичић која се обратила јавности и рекла да је све што је судија рекла потпуна глупост, те да се мера забрана приласка истиче због основа сумње!

"НЕРМИН СЕ ЖАЛИО НА ХРАНУ, ПА МЕ ПРЕТУКАО": Откривена ПОСЛЕДЊА ИЗЈАВА убијене Низаме

"НЕРМИН СЕ ЖАЛИО НА ХРАНУ, ПА МЕ ПРЕТУКАО": Откривена ПОСЛЕДЊА ИЗЈАВА убијене Низаме

СКАНДАЛ Испливао доказ о ПРОПУСТИМА СУДА у случају убиства Низаме, покушали да се "оперу" али је сад све пало у воду

СКАНДАЛ Испливао доказ о ПРОПУСТИМА СУДА у случају убиства Низаме, покушали да се "оперу" али је сад све пало у воду

ПОТЕЗ ПОЛИЦИЈЕ НА НИЗАМИНОЈ САХРАНИ РАЗБЕСНЕО СВЕ Шок: Радили ово на дан џеназе, а нигде их није било док је Нермин сејао смрт

ПОТЕЗ ПОЛИЦИЈЕ НА НИЗАМИНОЈ САХРАНИ РАЗБЕСНЕО СВЕ Шок: Радили ово на дан џеназе, а нигде их није било док је Нермин сејао смрт

- Звери! Багро политичка, јадна ли си државо! Јадна ли си и чемерна када се оваква трагедија користи за политичка препуцавања! Срамота ме је! Срамота ме је што сам ту, немо сведочим овом гнусном чину од којег ми данима није добро! Беба је плакала! Низама је убијена на очи свих нас! Нико није дошао! Председница суда прича глупости! Тако је! Глупости! Мера забране се изриче због основа сумње! Нису требали никакви докази! Судија се бојала да донесе меру. Бојала се и полиција да га приведе, јер он је главни баја у селу. Ово је једина истина. Низама Хећимовић могу бити ја, може бити ваша кћерка, ваша сестра - навела адвокатица Бојичић.

Обраћање председнице суда

Ова реакција адвокатице уследила је након што се председница Општинског суда у Градачцу обратила јавности поводом троструког убиства које је починио Нермин Сулејмановић у том граду, када је убио своју невенчану супругу Низаму и турске држављане Ђензига и Дениса О.

- Мени је жао због свега овога. Ја сам своје службено саопштење за медије дала на web страници суда. Ја то не бих поново читала. Али бих хтела да разјасним једну ситуацију. Суткиња се повезује са Нермином. Она живи у Тузли, мајка је петогишње девојчице, у Градачац долази само на посао. Не бих волела да се она помиње у било каквом контексту да је помагала Нермину Сулејмановићу - рекла је Којић.

Nizama Hećimović i Nermin Sulejmanović
Низама Хећимовић и Нермин Сулејмановић / Извор: Фото: Друштвене мреже/Схутерстоцк

"Није потребно имати само основане сумње"

Суткиња је истакла да нису потребни само основане сумње, већ да за све треба да постоје докази.

- Уопште не бих коментарисала колеге адвокате јер ће они коментарисати како њима одговара. Подигнеш оптужницу, имаш доказе, они кажу да није крив. То је њихово мишљење, али то није тачно. Нису потребни само основане сумње. Зашто суд онда постоји? С обзиром на тежину случаја, последица је наступила када је суткиња одбацила решење, када је обуставила поступак. Када је примила захтев, помиње се Нермин, како се све то десило, а нема доказа да је то што је написано у захтеву тако било. Из изјаве саме Низаме то не произилази. Битно је шта стоји у спису - рекла је она.

Nizama Hećimović
Низама Хећимовић / Извор: Фото: Printscreen

Полицијска белешка није доказ

Говорећи о доказима које је суд имао против Нермина након што је Низама поднела пријаву, председница суда је рекла да су имали само изјаву општећене Низаме где је она "користила благодет сведочења".

- Тачно је да је полиција поднела захтев. У захтеву стоје одређене чињенице. Код сваког захтева, све чињенице које стоје у том правном акту морају се доказати. Овде није било доказа. Ја сам већ рекла да је овде била службена белешка и да је била изјава оштећене Низаме Хећимовић где је користила благодет сведочења, значи одбила је да да изјаву.

Председница суда истиче и да када користите благодет сведочења свака одлука суда би била незаконита, те да доказе за суд прикупљају полиција и тужилаштво.

- Суд не прикупља доказе. Могли су се саслушати полицајци, то је требало полиција да уради. Судија не саслушава ни насилника ни жртву, већ доноси одлуку по томе шта је полицијска станица доставила. Суду се докази достављају. У кривичном поступку, када суд тражи неки доказ, суд тражи да се изведе вештачење. Суд потврђује оптужницу према доказима које достави тужилаштво. Суд не прикупља доказе по службеној дужности - додала је она.

Истиче и да судија није прихватила полицијску забелешку као доказ јер се то не може тако ценити.

- У службеној белешци пише да је белешка сачињена 27. јула 2023, али то је техничка грешка полиције. По пријави Низаме Хећимовић, која је пријавила свог невенчаног супруга Нермина Сулејамановића да ју је физички напао 3. на 4. август 2023. у породичној кући у Мионици 3 где се од истог одселила, кад јој је исти упутио више претњи, те је иста угасила телефон, како је више не би примала поруке, дана 4. августа 2023. године око 15.40 часова патрола је упућена да поступи по пријави - рекла је председница суда.

Додаје и да су након пријаве, пронашли Нермина Сулејамновића који је негирао наводе пријаве и навео да није упућивао претње нити да је имао икакав контакт са њом.

- О свему је упознат истражитељ који је обавио са пријатељицом разговором. То је службена белешка, а јел ви видите шта је у тој белешци? Само да је пријављено и да су разговарали са њим - рекла је она. Према речима судије, Низама "није била сведок код судије".

О обавештавању Центра за социјални рад

Председница суда је говорила и о томе да ли је суткиња требало да обавести Центар за социјални рад.

- С обзриом да суткиња није утврдила да постоји насиље, нема потребе да зове Центар за социјални рад. Она је јасно рекла да нема доказа и она тиме није утврдила насиље. Из досадашње праксе полиција је увек обавештавала ЦЗСР - рекла је она.

О мери забране приласка

Говорећи о мери забране приласка и да ли је она адекватна мера, судија је рекла да судије поштују закон, те да она може само да каже своје мишљење.

- Ја као судија морам да поштујем закон, а по питању колико је адекватна забрана могу да дам само моје мишљење. По мени, ако је неко савестан, он ће их поштовати. Ако неко није савестан, неће поштовати. Изречићете му новчану казну и он ће опет прилази жртви. Судије не мењају закон, већ примењују. Лако је бити паметан, пре свега, полиција спроводи ове мере, а да ли они имају техничке услове да их спроводи? Мислим, ја бих пооштрила закон. Ја бих ишла на ту солуцију да то повлачи кривичну санкцију. Мене не питају. Моје мишљење није ни битно - рекла је она.

Она је потом рекла да не зна да ли је тужилац нешто знао и колико је знао, те на не жели да улази у надлежност тужиоца.

Nermin Sulejmanović, ubica iz Gradačca
Нермин Сулејмановић, убица из Градачца / Извор: Фото: Instagram/Printscreen/iron_bb24

Крвави поход Сулејмановића

Низама Хећимовић (38), жртва невенчаног супруга Нермина Сулејмановића, сахрањена је у понедељак на гробљу поред џамије у Мионици код Градачца.

Нермин Сулејмановић, који је починио троструко убиство, почевши од своје невенчане супруге Низаме Хећимовић, већ је пријављиван полицији за насиље у породици.

Он је убио је своју супругу испред викендице у месту Сибовац, недалеко од Градачца, док је њихова ћерка лежала у локви крви и плакала.

Како се могло видети на узнемирујућем снимку који је сада обрисан, он је питао несрећну жену зашто га је пријавила полицији, а она је одговорила да се бојала за себе и дете.

Након што је претукао и убио своју невенчану супругу, Нермин је убио још двоје људи, оца и сина (23), турске држављане, Џенгиза и Дениса Ондера. У крвавом пиру је рањена и мајка, тачније супруга убијених, која се налази у животној опасности на Клиници за анестезиологију и реаниматологију у Тузли.