Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПУТИН и ТРАМП спремају армије за ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ! Блиски исток само што не ЕКСПЛОДИРА!

12.04.2017. 17:05
Пише:
Србија Данас/нет.хр
Vladimir Putin i Donald Tramp
Владимир Путин и Доналд Трамп / Извор: СД/илустрација

Из дана у дан односи Русије и САД-а све су гори, а рат из Сирије могао би се пренети на читав свет

Планета је, подсетимо, сукобу две суперсиле била најближе током кубанске кризе 1962. године, али су Хрушчов и Кенеди у последњи тренутак избегли армагедон. Свет се, међутим, пита да ли ће то тако бити и овај пут, да ли ће се Трамп и Путин дозвати памети.

Преко 40 џихадиста ПОГИНУЛО у нападу ирачке авијације (ФОТО)

ТРАМПУ САДА КРИВА РУСИЈА: Да Путин није подржао Асада до сад би већ све било готово

Vladimir Putin
Владимир Путин / Извор: Реутерс

Историчар Доминик Сендбрук је описао како би могао изгледати најцрњи сценарио у ескалацији односа између САД-а и Русије. Охрабрен Путиновом "ратоборном реториком" након првог америчког ваздушног напада Башар Ал Асад "покреће нови напад хемијским оружјем".

Мета је и овај пут Идлиб, град на граници с Турском који је био у рукама терориста. Запад је, поново, "згрожен", а председник САД Трамп одговара са још једним нападом на положаје сиријских снага. С америчких ратних бродова у источном Средоземном мору испаљено је око 70 томахавка, а 24 борбена авиона бомбардују Дамаск.

САВЕТ БЕЗБЕДНОСТИ ДАНАС ГЛАСА О ИСТРАЗИ НАПАДА У СИРИЈИ: Русија вероватно улаже ВЕТО!

Donald Tramp
Доналд Трамп / Извор: Реутерс

Други амерички напад

У Вашингтону Трамп хвали "предиван професионализам" америчке војске. У Дамаску Асадова влада објављује снимке убијених цивила. Асад је на вези с Владимиром Путином. Након ракетирања Сирије, руска морнарица улази у Медитеран и плови према америчким разарачима. У року од два сата, Tillerson је на путу за Белу кућу, а Кремљ објављује изјаву у којој подсећа свет да су спремни на војни одговор ако још једном пређу њихове границе. Кремљ истиче како је Трамп ослободио псе рата и како ће даљњи амерички напади изазвати кризу невиђених размера.

ХАКЕРИ СУ МУ У МОЗГУ: Марија Захарова одбрусила Бараку Обами

ruska vojska
руска војска / Извор: Профимедиа

Идући дан Путин најављује слање 7.500 нових војника у Сирију под водством једног од највећих руских генерала Валерија Герасимова. Према Сирији крећу и руске фрегате, носач авиона и тактички бомбардери. Циљ је, како то назива Путин, отпор безбожном савезу америчког империјализма и исламистичког фашизма.

У међувремену руске трупе које су већ у Сирији, јачају борбу против терориста који ратују против сиријских снага. Тупољевима бомбардирају положаје екстремиста на северу земље.

ЕРИК ТРАМП БРАНИ СВОГ ОЦА а начин на који то ради може итекако НАЉУТИТИ Путина!

Bašar al-Asad
Башар ал-Асад / Извор: Профимедиа

Турска масакрира Курде

Путинова одлука о ескалацији сукоба изазвала је турског председника Реџепа Ердогана чије су снаге још 2015. срушиле руски борбени авион. И док свет још "испробава Путинову претећу изјаву", Ердоган, који даје подршку терористима, шаље 50.000 војника на границу са Сиријом. Два дана касније турски генерал Хукуси Акар шаље 25.000 војника на граничне прелазе Џараблус и Азаза како би створио 'sigurne зоне' и спречио продор курдских снага. Готово моментално почињу крвави сукоби између Курда, турске војске, Исламске државе и Асадових снага.

ПРВО СТВОРИО ХАОС А САДА НУДИ РЕШЕЊЕ: Мекејн не одустаје од свргавања Башара Ал Асада!

sirijska vojska
сиријска војска / Извор: Профимедиа

Север Сирије постаје још хаотичнији него што је био, а највеће турске градове блокирали су демонстранти док талас терористичких напада у Анкари и Истанбулу додатно повећава тензије.

У Лондону премијерка Тереза Меј јавно даје подршку америчким акцијама, али појављују се и гласине како британска премијерка приватно покушава наговорити Трампа да смири тензије.

ВЕЛИКИ ПРОТЕСТИ СИРИЈСКИХ СТУДЕНАТА У ДАМАСКУ: Трамп подржава тероризам, подршка Асаду!

Redžep Tajip Erdogan
Реџеп Тајип Ердоган / Извор: Реутерс

Путин губи стрпљење

У међувремену Трампа ЦИА упозорава да су руске и сиријске снаге на корак од тога да прегазе положаје побуњеника и он наређује нове нападе.
Већина ракета погађа војну базу у Дамаску, али цивилне жртве су неминовне. Додатни проблем ствара му и погибија девет руских војних саветника који су страдали у ракетирању Хомса. Руси излазе на улице.

Путин се обраћа нацији и говори им како је Трампов трећи напад раван проглашењу рата. Каже како никада неће устукнути пред насилницима са Запада те како нема намеру повући снаге из Сирије. Мир виси о концу. 

СИРИЈСКИ ПРКОС АГРЕСИЈИ: Обновљен аеродром који су Амери гађали са 59 пројектила!

Kurdi
Курди / Извор: Профимедиа

- Мој пријатељ Доналд Трамп требало би да се присетити што се догодило последњем човеку који је овако пркосио руском народу. Звао се Адолф Хитлер - поручује Путин.

То поређење вређа Трампа који жестоко одговара преко Твитера. Иако су твитови брзо обрисани, штета је почињена. Русија повлачи амбасадора из Вашингтона.
Идућег дана Трамп се обраћа нацији из свог летњиковца Мар-а-Лаго, те за све криви Хилари Клинтон и Барака Обаму због њиховог "кукавичлука у Сирији". 

- Ако Асад у року седам дана не одступи, америчка војска ће га макнути - каже Трамп.

FSA
ФСА / Извор: Профимедиа

ГУБЕ КОНТРОЛУ: Исламска држава пред ПОРАЗОМ?

Улазак Израела и Ирана

На Блиском истоку влада хистерија, у Либану је побуна, џихадисти се на улицама сукобљавају са снагама безбедности. До протестаната стиже и лажна гласина да Хезболах планира државни удар, после чега следе два дана крвавих борби. Хезболах покреће рације на граници с Израелом.

Hezbolah
Хезболах / Извор: Профимедиа

Бењамин Нетањаху наређује својим снагама окупацију јужног Либана. Акција Израела изазва реакцију Ирана, Хезболаховог савезника, који премешта саветнике и војну опрему у Дамаск.

Benjamin Netanijahu
Бењамин Нетанијаху / Извор: Профимедиа

Нетањаху превентивно наређује напад на иранске базе у Техерану и Ширазу, као и на још два места на којима је Иран развијао нуклеарни програм. Иран проглашава рат Израелу. У року неколико сати САД и Турска проглашавају рат Ирану.

Iran
Иран / Извор: Профимедиа

У Италији данас ХИТАН САСТАНАК о сиријској кризи

Четврти амерички напад

Светским вестима доминирају снимке ракетирања Тел Авива и Техерана, те сукоба Руса и Турака на северу Сирије. Тотални рат у овом тренутку још увек се може избећи, али су Асад, Трамп и Путин упали у замку властитог поноса у комбинацији с ратним покличима.

Асадове снаге нападају Идлиб. Трамп одговара новим ваздушним нападом, а међу жртвама има цивила и 13 припадника руске војске који су саветовали сиријске снаге.

sirijska vojska
сиријска војска / Извор: Профимедиа

ОГРОМНИ ГУБИЦИ ЗА СИРИЈУ: Уништено чак 20 ОДСТО ратних авиона!

Руска одмазда

Кремљ преко овога не може да пређе и припрема акцију. Путин се поново обраћа нацији. Каже како се агресија неће толерисати и како ће убрзо бити кажњена.  У тим тренуцима руски Тупољеви нападају америчку Шесту флоту која је стационирана у источном Медитерану. Убијено је више од 150 америчких војника.

Vladimir Putin
Владимир Путин / Извор: Профимедиа

Трамп на твитеру проглашава рат Русији.

Вести из Сирије и Ирака можете прочитати ОВДЕ.