Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Си Ђинпинг обукао ВОЈНУ УНИФОРМУ, а ОВИ КИНЕСКИ БРОДОВИ су спремни да помогну Асаду?! (ФОТО/ВИДЕО)

13.04.2018. 15:10
Пише:
Србија Данас
Si Đinping
Си Ђинпинг / Извор: Реутерс

Потреба за морнарицом никад ургентнија!

Кинески председник Си Ђинпинг присуствовао је великој вежби морнарице у Јужнокинеском мору. Обраћајући се са непознате локације, Си је рекао да потреба за снажном морнарицом “никад није била ургентнија”, а информацију је пренео BBC. У војној вежби коју кинески медији описују као највећу те врсте, учествује више од 10.000 припадника морнарице, 76 борбених авиона и флотила од 48 бродова и подморница.

Вежбама које ће трајати три дана Кина истиче своју растућу способност у одбрани поморских интереса, оценила је агенција АП. Додатно изненађује то што се кинески председник појавио у војној униформи на смотри поводом почетка војних вежби И тиме дао до знања да је спреман да води најмногољуднију земљу света у борбу против било какве претње, било да она долази из региона или представља претњу за цело човечанство.

БОСНА, РАСАДНИК ЏИХАДИСТА: У Сирији и Ираку погинуло 76 држављана БиХ

Kineska vojska
Кинеска војска / Извор: Реутерс

Кина јача армију константно без престанка. Највећа претња овој земљи јесу САД И њихово мешање у дешавања на Далеком истоку, нарочито када су у питању воде Јужног кинеског мора И спор око оствра у овој регији, али И могућност ескалације сукоба на Корејском полуострву које никад не треба да губимо из вида, потом питање Тајвана, као И проблем постојања разних сецесионистичких група на западу земље у Синкијангу И на Тибету које користе сваку прилику за дестабилизацију ове земље. Кина је добро ојачала унутрашњу власт И држи све под контролом, тако да неће дозволити рушење система изнутра од стране екстремиста.

ВЕЋ СУ УПОЗОРЕНИ: Израелски авиони настављају БЕЗ ДОЗВОЛЕ да упадају у ВАЗДУШНИ простор Либана!

Ujguri
Ујгури / Извор: Профимедиа

Но, Кина планира да ојача флоту (што она И ради) И формира прстен око својих граница, али И да флоту користи даље од свог дворишта. Пекинг помно прати ситуацију у свету И дешавања у Сирији И планира да ако буде потребно прискочи у помоћ Русији И Дамаску ради одбране суверенитета ове блискоисточне земље. Додатни повод за то јесу И терористи Ујгури (исламске вероисповести) родом из Кине који ратују на тлу Сирије, а који представљају велику рушилачку претњу по Кину. Циљ јачања флоте И војске јесте борба против светског зла – тероризма И оних који то зло подстичу И потхрањују.

СИТУАЦИЈА ИЗМИЧЕ КОНТРОЛИ: Руски авиони ХИТНО полетели у сусрет америчким?!

japanska vojska
јапанска војска / Извор: Профимедиа

Си Ђинпинг је још једном показао да је прави вођа кинеског народа И да ће земљу сачувати од било каквог изазова И сукоба, било да је то сукоб са САД, Јапаном, Ал Каидом, Исламском државом, итд.. Да се не треба играти са Кином, најбоље показује то шта је она све направила И шта има у саставу своје ратне морнарице.

Поменућемо неке од фантастичних ратних машина кинеске флоте:

Разарачи Хефеи, Кунминг и Кангша

Хефеи најнапреднији разарач који је Кина икада направила. Опрема има најсавременију технологију и најсавремнији радарски систем. Први разарач овог типа, Кунминг, се придружио морнарици у мару 2014. а други, Кангша, у августу 2015. године. Разарач поседује широку лепезу наоружања међу којим се истичу противваздушни ракетни систем и ракетни бацач типа земља-земља.

Меј чека Трампов ЗНАК: Британска премијерка на удару критика због НЕОДЛУЧНОСТИ поводом Сирије

Ратни брод Санија

Потом се И нови брод Санија придружио кинеској флоти. Брод је развијен и произведен у Кини, има капацитете да нападне непријатељске бродове и подморнице, а посебно је опремљен за противваздушну одбрану. Из извора у војсци се наводи да ће брод Санија предводити нову генерацију борбених бродова кинеске флоте.

Кина је редовно повећавала годишњи војни буџет у последње две деценије, а кинески адмирали планирају да развију снажну морнарицу, ради одбране све већих економских интереса ове земље, као и поводом спора са Јапаном у Источном кинеском мору.

Носач авиона Лијаонинг

Носач авиона "Лијаонинг" обавио је више од 100 тестова, укључујући проверу борбених система, и сада је усидрен у северној луци Ћингдао, пренела је агенција Синхуа.

Новинар ЦБС-а ОСТАО ЗАТЕЧЕН: Становници Дамаска СЕ УОПШТЕ НЕ ПЛАШЕ америчког напада (ВИДЕО)

Кинеска флота у Џибутију

Кина је последњих година драстично повећала улагања у Африци, али и модернизовала војску. За сада није познато колико бродова је испловило за Џибути, као ни колико војника се налази на њима. Није познато ни када ће војна база бити оперативна. Ова база се на међународној политичкој сцени доживљава као потез Кине да увећа војно присуство у региону, иако "Глобал тајмс", кинески национални лист, тврди да је база у служби заштите Кине, а не због "контроле света".

Болесни ШОВИНИСТА је СРЕЋАН: Директор ЦИА се хвали убијањем СТОТИНА Руса, а онда је ЗАПРЕТИО Путину!

Лист је навео и да САД, Француска и Јапан такође имају базе у Џибутију. Мала држава на рогу Африке, једно је од кључних геостратешких позиција због своје локације, јер се ту укрштају бројне пловне руте. Такође је и једна од мирнијих афричких земаља у ратовима захваћеној Африци.

Изградња првог кинеског носача авиона домаће производње почела је 11. новембра 2013. године. Дужина новог носача авиона "Тип 001А" је 315 метара, ширина - 75 метра, тежина - 70 хиљада тона, брзина - 31 морски чвор. Кинески медији су саопштили да носач може да буде база за 36 ловаца Ј-15.

Вести из Сирије, Ирака и Јемена можете пратити ОВДЕ.