Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ВУЧИЋ НА РОЂЕНДАНУ СНС: Морамо да будемо још бољи и да радимо још више и јаче (ФОТО)

21.10.2016. 18:27 20:47
Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Танјуг/Драган Кујунџић

Српска напредна странка данас обележава осми рођендан од оснивања у Смедереву. Централни говор на прослави одржао је премијер Србије и председник странке Александар Вучић.

Свечана прослава странке одржава се у смедеревском Центру за културу . 

Гостима и премијеру Србије обратила се прво градоначеница Смедерева Јасна Аврамовић. Она је честитала премијеру "осам година промена".

Истакла је да је уз помоћ и подршку премијера Вучића изграђена неопходна инфрасатруктура у Смедереву, који је као град постао рекордер у запошљавању са 72 одсто запослених становника.

- Стални посао нашло је висе од 2.000 лица - рекла је Аврамовић и посебно се захвалила премијеру за Железару, речима: - Други су је слали у старо гвозђе, а он јој дао трећи живот.

Radnici Hestila
Радници Хестила / Извор: Србија Данас

Потом су се гостима на свечаности обратили радници "Хестила". Они су честитали рођендан странке премијеру Србије пожелели да му се све жеље остваре.

- Кад су сви дигли руке он није. Долазак "Хестила" свима је вратио наду да ће бити боље - рекао је представник радника "Хестила" и обећао да ће дати све од себе да Железара буде једна од јачих у Европи.

Следећи гост и говорник био је премијеров саветник Алфред Гузенбауер.

Он је рекао да му је велика част да буде овде на рођендану странке.

Alfred Guzenbauer
Алфред Гузенбауер / Извор: Србија Данас

- Као гост, доносим лепе зеље. Желео бих да Србија успе у својим економским реформама и у подизању економског просперитета. Желим да у овим турбулентним данима остане кључ стабилности на западном Балкану на који могу сви да се ослоне. Надам се да ће постати чланица ЕУ и да ће наставити својим путем развоја и стабилности - рекао је Гузенбауер.

Он је додао да су Срби веома срећан народ "зато што земљу води премијер који ради највише од свих - који долази први ујутру а последњи одлази"!

- Не ради то зато што је забавно. Он то ради јер има визију модерне Србије - закључио је Гузенбауер и поново честитао рођендан странци.

На крају, гостима се обратио и премијер Србије и председник СНС Александар Вучић.

- Желим све да вас поздравим у име председника Томислава Николића. Да се захвалим свима онима који су разумели шта је то добро што радимо за нашу земљу. Ових 8 година прошле су брзо иако су биле изузетно тешке - рекао је премијер.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Танјуг/Драган Кујунџић

Он је нагласио да је било нарочито тешко када су морали да се извуку из блата док су Србију водиили неки тајкуни и додао да је таквима једини циљ био како да униште Србију.

- Имали смо тешке разговоре са Албанцима са Косова. Све оно што други нису могли да покрену, ми јесмо. И када смо доносили непопуларне одлуке имали смо храбрости да кажемо народу зашто је то у њиховом интересу, објашњава Вучић. Он је рекао да СНС жели Заједницу српских општина и да је добила огромну подршку од Срба са Косова, што говори да су радили оно што је народу битно.

- Лако је било јуначити се безброј пута, а да нечији синови и кћери страдају. То се за време наше владавине није десило - истакао је Вучић.

Он је рекао да су одједном сви почели да набављају ПР-ове, да сарађују са новинарима, да је то најбитније у политици.

- Не желим никоме да плаћам рекет, нити да им говорим шта да пишу. Када смо кренули у реформе, сви су говорили да Вучић није сасвим сам, али и још горе речи су упућивали. Никада нећу заборавити почетак када сам морао да формирам Владу. Причао сам са свима. Знао сам да морам народу да кажем све искрено - рекао је премијер.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Србија Данас

- Народ зна да препозна посвећеност, рад. Ретки су политичари који доносе болне одлуке. Доносили смо болне одлуке за Србију, али добре - рекао је Вучић.

Премијер је рекао да је његова дужност бескрајна посвећеност и спремност на промену.

- Не можете да мењате Србију, ако нисте спремни да мењате себе. Србија то очекује од нас. Србији је данас потребна перфекција, истиче премијер и наглашава да је СНС данас најорганизованија странка.

Он каже да све остале нису ни 50 одсто организоване у односу на СНС.

- Ја не водим странку. Други људи прикљупљају чланарину и раде. Када мислимо да смо најјачи, морамо да радимо и боље и више. Нема ова наша земља више времена за експерименте, за нова празна обећања. Било је разних прича и бајки. Говорили су да ће да ме раскомадају сви велики лидери политичких странака, али ти људи живе у времену од пре 20, 30 па и 50 година. Они нису разумели да је Србија другачија, да је народ другачији и да тражи озбиљније вођење државе - нагласио је премијер.

Премијер је обећао да никада неће да заборави Смедеревску железару.

Aleksandar Vučić na proslavi rođendana stranke
Александар Вучић на прослави рођендана странке / Извор: Фото: Танјуг/Драган Кујунџић

- Давио сам Кинезе, понашао сам се како се ниједан нормалан политичар не понаша. Рекао сам да нећу да напустим састанак докле год Кинези не дођу у нашу земљу - рекао је Вучић и додао да захваљујући упорности данас има много запослених у Железари.

- Захваљујем се свим радницима Железаре што обављају свој посао одлично. Уштедели смо 50 милиона долара, Бог нас је погледао. Променили смо многе ствари. Тешко ми је да побројим многе фабрике и погоне. Много посла остаје у пољопривреди, војсци...али без обзира на то, постигли смо много више него други, прича Вучић и истиче да је Србија стала на пут тајкунима, али да то није довољно и да је zemllja и даље пуста и сиромашна.

Он каже да нико не може да верује шта је Србија све успела да упропасти.

- Наш је задатак да народу покажемо да радом може све да се уради. Србији су потребне нове вредности и нови стандарди. Не можемо да радимо више ако смо и сами лењи. Једна новинарка ми је рекла: 'Много смо мислили лоше о теби, али после овога у Нишу, када се нас троје мењало да би Вас испратило, схватили смо да то није лако'.

Rođendan SNS u Smederevu
Рођендан СНС у Смедереву / Извор: Фото: Танјуг/Драган Кујунџић

Најбитније је да причате са својим народом, а видим да људи на локалу то не ради, каже премијер и истиче да сви треба да причају са људима и да нису изнад њих јер и власт коју сада имају може да прође.

- Морамо да имамо власт која ради све за убрзани развој. Многи су рекли да смо луди када смо причали о Турцима. За мање од годину дана имаћемо путеве више него Хрватска. Завршићемо Коридоре. Сви који су радили на томе су уткали себе - рекао је премијер.

- Србија ће да има једну политику. Ми имамо једну столицу, а она се зове Србија! Сит сам прича кога амбасадори воле више и кога сматрају за свог. Ниједан од њих није наш, нама треба онај који ће само да брине о Србији. Ја хоћу да изградимо нешто за будућност, али да поштујемо свој народ и своју земљу, а можемо све друге да волимо. Морамо да се боримо за Србију. Верујем да ће људи то полако да разумеју - казао је Вучић.

Он је рекао да у политици нема љубави већ само интереса, а да може да се воли само сопствена земља, али је такође нагласио да неће уводити санкције Руској Федерацији!

Aleksandar Vučić u Smederevu na rođendanu SNS
Александар Вучић у Смедереву на рођендану СНС / Извор: Фото: Танјуг/Драган Кујунџић

- Политика није да се слепо слуша неко други. Србија је увек била слободарска земља. Никада ништа није било скупље у Србији од слободе. То сви морају да знају. Одговорност је кључна реч! Посветите се свом народу и бежите од повластица и зарађивања на туђ рачун - рекао је Вучић.

Он сматра да слика о Србији мора да буде и лепша и боља јер када имамо велике снове, онда се остварују и они мањи.

- Поставите своје снове високо и борите се за њих - наглашава премијер.

Он је уверен да Србија и СНС имају много добру будућност.

- Србији желим много победа и успеха. Живела Србија! - завршио је премијер своје излагање овим речима.